Zonnepanelen

NL DAK

Met zonnepanelen ben je goed bezig! Je verdient ze terug, je verkleint je CO2-voetafdruk en je bent selfsupporting.

Het installeren van fotovoltaïsche zonne-energie biedt een afdekking tegen inflatie en volatiliteit van de energieprijzen, zodat u de energiekosten van morgen vandaag al kunt vastleggen.

Het verhoogt niet alleen uw besparingen door uw jaarlijkse energierekening tot 70% te verlagen, het vermindert uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en heeft een positieve impact op uw CO2-voetafdruk

Hoe is de btw op zonnepanelen terug te vragen?

Als u door de staat als ondernemer wordt gezien, kunt u de 21% btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Hiervoor hoeft u geen KvK-nummer te hebben of andere administratieve lasten te verrichten die normaal gesproken horen bij het btw-ondernemerschap. Het voordeel dat u ontvangt is afhankelijk van de hoogte van de aanschafprijs. De btw is terug te vragen van zowel de materialen als de installatie van de zonnepanelen, wat voor een gemiddeld huishouden uitkomt op € 900,-.  Let op: De aanmelding moet binnen een maand na afloop van het kwartaal zijn, waarin de panelen zijn gekocht. Bekijk hier het stappenplan voor de btw-teruggave.

Prestaties van zonnepanelen

Besparingen: Naast geld verdienen met het Feed-in-tarief en besparingen door minder elektriciteit te kopen, zal een typisch fotovoltaïsch systeem jaarlijks enkele tonnen CO 2 besparen die normaal gesproken door een conventionele elektriciteitscentrale zou worden uitgestoten.

Onderhoud: Er zijn geen bewegende delen in een zonnepaneel en ze zijn zelfreinigend, geholpen door de geïnstalleerde hoek van de meeste systemen. Zonne-PV-systemen zijn zeer betrouwbaar; ze hebben ook een voorspelbare prestatie (PV-modules hebben een fabrieksgarantie van meer dan 25 jaar) en een aanzienlijk lange levensduur. PV-systemen zijn onderhoudsvrij, waardoor er geen onderhoudscontract nodig is.

Systeemomvang: Een typisch PV-systeem zou beginnen bij ongeveer 2 kWp (kWp = piekvermogen in kilowatt onder standaard testomstandigheden), wat ongeveer 1500 kWh (kWh = eenheid elektriciteit) per jaar zou genereren. Het zal ook jaarlijks ongeveer 0,85 ton CO 2 besparen. Over 25 jaar zal een systeem van 2 kWp meer dan 36.000 kWh elektriciteit opwekken en meer dan 22 ton CO 2 besparen .

Neem vandaag contact met ons op!

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  "Passie voor Daken"

  NL DAK beschikt over een team van zeer ervaren vakmensen die graag zoeken naar een passende oplossing voor uw probleem. Het bedrijf is tevens in bezit van de nodige procescertificaten voor erkend Dakdekker,

  Bel ons hoofdkantoor
  Uw dak snel in topconditie
  Met onze manier van dakrenovatie zorgen wij ervoor dat uw dak weer snel in topconditie is. Hierbij zijn wij uw ideale partner voor het vervangen en/of vastleggen van dakpannen, het herstellen en repareren van de dakconstructie en de renovatie van de bouwwerken die zich bevinden op de daken. Uw dak is snel in topconditie en ziet er dan weer als nieuw uit.