Ga naar de inhoud

Waarom zijn jaarlijkse dakinspecties belangrijk?

Plat dak vernieuwen kosten - NL DAK

Het is van vitaal belang voor huiseigenaren en eigenaren van commercieel onroerend goed om het belang van dakinspecties ter plaatse te beseffen. Het kan u helpen eventuele structurele schade te herstellen en u te helpen bij het plannen van de juiste vervangings- en renovatieontwerpen. Dit zijn de voordelen van dakinspecties ter plaatse die ervoor kunnen zorgen dat uw dak lang meegaat.

Hoe dakinspecties ter plaatse u kunnen helpen

Er zijn meerdere manieren waarop jaarlijkse dakinspecties u kunnen helpen. Inspecties kunnen ervoor zorgen dat het dak op de juiste manier op elk niveau van de constructie wordt geïnstalleerd. Het zal u helpen om gemoedsrust en vertrouwen te krijgen in uw dakconstructie.

Een ding dat de sleutel tot uw succes kan zijn als het gaat om dakreparatie of installatie, is de garantie die u hebt. Als er een geloofwaardige fabrikant is die uw dak heeft gedaan en een garantie heeft geboden, kunnen de dakinspecties ter plaatse u helpen te bevestigen dat aan de garantie wordt voldaan. Het geeft u meer vertrouwen in het dak als u weet dat u geen beroep hoeft te doen op garantie.

De dakinspecties ter plaatse kunnen ook het risico op lekkage of schade aan de constructie beperken. De inspectie zorgt ervoor dat uw dak op de juiste manier wordt onderhouden en geïnstalleerd. De inspecties schetsen eventuele problemen die zich tijdens de installatiefase hebben voorgedaan. Eventuele structurele schade of behoefte aan reparatie kan tijdens de inspectie worden gevonden en vervolgens worden verholpen! Ervaren dakdekkers  kunnen manieren identificeren om het risico op dakschade te voorkomen.

dakinspectie.960x0.jpg

Wat houdt de dakinspectie ter plaatse in?

Het rapport na een dakinspectie ter plaatse bevat veel details die u in het algemeen ten goede kunnen komen. Het kan hooguit een week duren voordat de volledige inspectie plaatsvindt. Er zijn verschillende inspectieroutes, afhankelijk van het type dak dat u heeft en de materialen die zijn gebruikt om het te maken. Het inspectierapport kan u een echte momentopname van het dak geven.

De inspectie moet ervoor zorgen dat elk niveau van het dak correct is geïnstalleerd, dus de volgende delen van het dak worden geïnspecteerd:

  • Dakbeschot
  • Primer
  • Dampremmer
  • Isolatie (mechanisch bevestigd of verlijmd)
  • ondervloer
  • Toplaag
  • Dakranden
  • Goot- en regenwaterafvoeren

De dampremmer moet op de juiste manier worden geïnstalleerd, anders kan het condensatieproblemen voor u veroorzaken. De dampremmer wordt op het dek geplakt met daarboven andere lagen gelijmd. Deze lagen zijn van vitaal belang voor de dakconstructie, omdat ze voorkomen dat wind, weer en temperatuur uw dak beschadigen. Het voorkomt dat vocht de isolatie van het dak binnendringt, daarom moet het goed worden afgedicht.

De isolatie wordt goed gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze goed vastzit. De lijm moet correct worden aangebracht, anders kan het de energiekosten voor u verhogen.