Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen- FAQs

1. HOE WEET IK OF MIJN DAK AAN VERVANGING TOE IS?

Een regelmatige dakinspectie kan u het gedoe besparen om te voorspellen wanneer u uw dak moet repareren of installeren. Idealiter nemen de meeste mensen hun toevlucht tot het vervangen van hun dak wanneer de daklekkage ernstig wordt.
Verstopte dakgoten, ontbrekende dakspanen en beschadigde gootstukken zijn indicaties dat u uw dak moet repareren. Als u gebarsten muurschilderingen, slijtage van het behang en verkleuring van de muurverf opmerkt, is het een rode vlag om uw dak het snelst te repareren.

2. WANNEER MOET IK EEN NIEUW DAK PLAATSEN?

U moet een nieuw dak installeren als het dak dat u heeft te veel is gebruikt of als het dak aanhoudende lekkage vertoont. Daken hebben hun levensduur. Hoewel het duurste dak een leven lang meegaat, kunnen andere niet slechts twee decennia meegaan.

In de meeste gevallen zou u uw dak vervangen als de structuur of het ontwerp van uw huis het daktype niet ondersteunt of als de dakbedekkingsmaterialen die door uw dakdekker worden gebruikt, ongeschikt of ondermaats zijn.

3. MOET IK HET HELE DAK VERVANGEN ALS HET LEKT?

Nee. Het hebben van een daklekkage is geen indicatie dat u een nieuw dak moet hebben. U moet contact opnemen met een gecertificeerde en ervaren dakdekker in Arnhem om u te helpen de problemen met het daklek permanent op te lossen. Aanhoudende daklekken ontstaan ​​wanneer de oorzaak van de lekkage niet dienovereenkomstig wordt aangepakt.

4. WAT VEROORZAAKT EEN DAKLEK?

Daklekken zijn het gevolg van verwaarlozing van het dakonderhoud, onjuiste installatie van dakramen, verstopte dakgoten, glijdende tegels en shingles, condensatie op de zolder en beschadigde gootstukken. U moet uw dak inspecteren en contact opnemen met uw dakdekker voor tijdige reparaties van daklekken. Daklekken kunnen de onderliggende dakconstructie beschadigen, ongedierte in huis veroorzaken en uw gezin blootstellen aan het risico op ziekte.

5. KAN IK MIJN DAK ZELF REPAREREN?

Dakreparatie ziet er misschien eenvoudig uit, maar is in werkelijkheid geavanceerd. Het is raadzaam om van uw dak af te blijven en geen reparaties uit te voeren. Dit veroorzaakt grote schade aan uw dak. U kunt contact opnemen met een gekwalificeerde lokale dakdekker in Arnhem om u te helpen het dak te repareren. De dakdekker heeft de juiste gereedschappen, vaardigheden en technologie om uw dak te repareren en alle problemen op te lossen.

Als u uw dak opklimt, loopt u het risico op verwondingen. U kunt gemakkelijk van het dak vallen en uzelf verwonden. U kunt ook verdere schade aan het dak veroorzaken door het zelf te proberen te repareren. U kunt alleen de bladeren en vuil verwijderen die uw dakgoten verstoppen. Een eenvoudige inspectie van het dak is ook aan te raden. Uiteindelijk moet u van uw dak afblijven om het gevaar van letsel te voorkomen.

6. HOEVEEL KOST HET OM EEN ​​DAK TE REPAREREN?

De kosten voor het repareren van uw dak zijn afhankelijk van de dakdekker die u inhuurt voor de service. onze dakdekkers in Arnhem hebben vase prijslijsten. Uw dakdekker zal u een geschatte kosten van hun diensten geven na inspectie van uw dak.

Als het gaat om het repareren van uw dak, moet u niet kijken naar de prijs, maar naar de kwaliteit van het werk dat uw dakdekker u biedt. De meeste dakdekkers brengen u minder in rekening en leveren de slechtste resultaten. Ga voor kwaliteit en wees bereid om te besteden aan uw dak. Uw dak is een essentieel onderdeel van uw huis.

Als u uitkijkt naar een nieuw dak, kunnen de kosten afhankelijk zijn van de tijd van het jaar waarin u het wilt installeren, het dakbedekkingsmateriaal dat u wilt gebruiken, de locatie van uw huis en de aannemer die u voor het werk inhuurt.

7. HOE LANG MOET MIJN DAK MEEGAAN?

De levensduur van uw dak is afhankelijk van het type dakbedekking dat u gebruikt. De meeste dakbedekkingsmaterialen kunnen twee decennia meegaan. Met de nieuwste technologie zijn sommige dakshingles gemaakt om een ​​leven lang mee te gaan. Het weer in uw regio bepaalt ook de levensduur van uw dak. Orkaan, sneeuwval en harde wind kunnen de levensduur van uw dak verkorten.

Wanneer u dakbedekkingsmateriaal koopt, moet u ervoor zorgen dat het wordt geleverd met een garantie voor vroegtijdige schade. Uw dakdekker moet u ook een garantie geven voor een kwaliteitsvolle installatie. Zorg ervoor dat u een schriftelijke garantieverklaring heeft voordat u het contract met uw dakdekkersbedrijf in Arnhem ondertekent.

8. Moet ik in de buurt blijven als de dakreparatie of installatie aan de gang is?

Je zou ergens buiten moeten zijn voor je gezin om te verblijven wanneer de installatie van de dakbedekking begint. Afhankelijk van de grootte van uw dak duurt de installatie in de meeste gevallen minder dan drie dagen. Als u uw gezin in de buurt heeft terwijl de aannemers hun werk doen, lopen ze het risico op letsel. Het geluid van het dak is niet bevorderlijk voor de kinderen.

Om ervoor te zorgen dat uw aannemer alles op uw contract aanvinkt, moet u in de buurt blijven om hun werk te inspecteren. Dit is echter onnodig als u een betrouwbare dakdekker heeft die uw dak behandelt.

9. WAT MOET IK DOEN OM DE LEVENSDUUR VAN MIJN DAK TE VERLENGEN?

Zo verlengt u de levensduur van uw dak:

 • Verwaarloos uw dakonderhoud niet
 • Inspecteer uw dak regelmatig, vooral na langdurige en zware regenval, op daklekkage
 • Zorg ervoor dat uw dak goed geventileerd is
 • Maak uw dak minimaal twee keer per jaar schoon
 • Snoei alle bomen waarvan de takken tot aan je dak reiken
 • Verwijder het vuil, de bladeren en ander stof dat uw dakgoten kan verstoppen

Conclusie

Het hebben van een betrouwbaar dak vraagt ​​om de juiste zorg en onderhoud. Het verwaarlozen van uw dak kan u veel kosten in termen van reparatiekosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met een gerenommeerd en ervaren dakdekkersbedrijf in Arnhem om uw dak te behandelen. Een ervaren dakdekker beantwoordt al uw vragen en zorgt ervoor dat uw dak in de beste staat is voordat ze uw huis verlaten.


CHECKLIST VOOR PLATTE DAKEN

Een dak is een essentieel onderdeel van een gebouw. Regelmatig onderhoud van een dak is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en het huis een aantrekkelijke uitstraling te geven. Als u een plat dak heeft, dient u uiterst zorgvuldig te werk te gaan. Regelmatig onderhoud aan platte daken is essentieel om ervoor te zorgen dat het dak de gewenste uitstraling en waarde heeft.
Dit artikel gaf u een checklist voor uw platte dak. Neem de hier gepresenteerde tips door om uw platte daken in Arnhem in goede staat te houden en uw gezin de hoogste mate van veiligheid te bieden.

ALLEDAAGSE ITEMS VOOR UW CHECKLIST VOOR PLATTE DAKEN

1. Dakbedekkingsmateriaal

Het is essentieel om te weten welk type dakbedekking uw dakdekker op uw dak gebruikt. Sommige conventionele dakbedekkingsmaterialen gaan mogelijk niet langer mee dan moderne. Als u wilt dat ze een leven lang meegaan, moet u ervoor zorgen dat u kiest voor kwaliteit en duurzaam dakbedekkingsmateriaal.

Verschillende dakbedekkingsmaterialen hebben verschillende kwetsbaarheden en sterke punten. Je kunt kiezen voor shingles van synthetisch, teer en grind, metaal, hout of asfalt, afhankelijk van je huisontwerp, budget en hoe lang je van plan bent in je huis te wonen. Omdat platte daken gevoeliger zijn voor schade, zal het hebben van een kwalitatief en duurzaam dakbedekkingsmateriaal u wat geld besparen op reparaties.

2. Dakbezinking

Platte daken zijn gevoelig voor plasvorming door sneeuwval en regenwater. Na een langdurige regenval moet u het dak opklimmen en het plassende regenwater en de sneeuw verwijderen. Vijverwater kan uw dak beschadigen door druk uit te oefenen op de shingles en uw dak bloot te stellen aan corrosiemiddelen. U kunt ook een gemanipuleerde installatie installeren als u een waterprobleem op uw platte dak heeft.

3. Oppervlaktecorrosie:

Oppervlaktedegradatie en corrosie is een veelvoorkomend probleem op platte daken. De druk van zware dakuitrusting, barre weersomstandigheden en wisselende temperaturen stellen het dakbedekkingsmateriaal bloot aan scheuren en slijtage. Langdurige corrosie van het dak zal leiden tot blaren, gaten en verlies van korrels. U kunt uw rooftop altijd controleren op tekenen van granulaatverlies.

Als uw platte dak een opeenhoping van rottende bladeren, vuil, stof en puin heeft, moet u de onderstaande regio inspecteren om eventuele significante schade aan het dak op te sporen. Schakel tijdig een platdakexpert in om de schade aan uw dak te herstellen voordat deze zich uitbreiden.

4. Verstopping van afvoeren

Afvoer verstopping is een vereiste van uw checklist voor platte daken. Stof, bladeren en puin kunnen zich ophopen op uw dakgoten en de weg blokkeren voor regenwater om soepel naar de regenpijp te stromen. U kunt de ladder opklimmen om het vuil te verwijderen dat de dakgoten verstopt.

Ook kunt u met de slangencamera uw dakafvoer inspecteren op eventuele verstoppingen. Het negeren van de afvoerverstopping kan uw dak veel kosten. Als u de verstoppingen niet op tijd herstelt, kunt u genoodzaakt zijn om het gehele afvoersysteem op uw dak te vervangen.

5. Goede ventilatie

Ventilatie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw dak zijn waarde behoudt. Adequate ventilatie van de zolder vermindert de condensatiesnelheid, waardoor onnodige daklekken worden weggenomen. Als de ventilatieopeningen op uw platte dak verstopt zijn, zal het onderliggende dakbedekkingsmateriaal een ongelijkmatige temperatuur ervaren en zelfs smelten. Hoge temperaturen op de zolder van uw dak kunnen de duurzaamheid van uw platte dak in gevaar brengen.

Zorg er daarom voor dat uw ventilatieapparatuur in een uitstekende staat is om de temperatuur op zolder te regelen en opwarming van het onderliggende dakmateriaal te voorkomen.

6. Sneeuwophoping

Als u in Arnhem woont, wilt u er zeker van zijn dat uw platte dak in de winter geen sneeuw ophoopt. Sneeuw smelt bij een lichte temperatuurstijging, waardoor er plassen op uw platte dak ontstaan. Door te plassen ontstaat er lekkage op uw dak, waardoor het onderliggende dakbedekkingsmateriaal beschadigd raakt.

Sneeuw oefent ook te veel gewicht uit op uw platte dak, wat kan leiden tot instorting van het dak. Om het risico van sneeuwophoping op uw platte dak te verminderen, kunt u een professional inhuren om op het dak te klimmen en alle sneeuw op uw platte dak te verwijderen. Verwijder de sneeuw op uw plat dak niet alleen. Het kan gevaarlijk zijn als u niet over de juiste vaardigheden en apparatuur beschikt om het zelf te doen.

7. Membraanbevestigingen en viltbewegingen

Onderzoek uw dak op losse bevestigingsmiddelen als het een vastgemaakt systeem is. Losse membraanbevestigingen zijn het gevolg van slecht kunstenaarschap en langdurig plassen op het dak. Waterverzadiging op een plat dak maakt de membraanbevestigingen los.

Voelde beweging treedt op wanneer het bitumen dat op het dak wordt gebruikt, smelt. Overmatige verwarming op het dak verhoogt de temperatuur op de zolder, wat bijdraagt ​​​​aan het smelten van de onderliggende dakbedekking en het bitumen dat wordt gebruikt in de dakconstructie.

U kunt uw platte dak altijd controleren als er een membraanbevestigingsprobleem ontstaat. Neem contact op met uw plaatselijke dakdekker in Arnhem om u te helpen met de problemen met de membraanbevestiging en om de waarde van uw platte dak te verbeteren.

8. Uw dakdekker

Ten slotte is het essentieel om de betrouwbaarheid van uw dakdekker te controleren. Om de beste dakdekker in Arnhem te bellen, moet u uitgebreid onderzoek doen. Een gekwalificeerde dakdekker voldoet aan de volgende drempels:

 • Bied bewijs van dakbedekkingsverzekering aan
 • Heb een dakreparatie of installatiegarantie
 • Een zakelijke reputatie – hoe lang is de aannemer al in de branche?
 • Geef contactgegevens op voor enkele tevreden klanten
 • Een vergunning hebben bij de bouw- en constructieautoriteiten
 • Lid zijn van een beroepsvereniging in de branche
 • Beschikken over opgeleid en gekwalificeerd personeel

Conclusie

Het hebben van een plat dak kan een hele uitdaging zijn als u geen regelmatig onderhoud uitvoert. Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen. Daarom kan het verwaarlozen van dit type dak u uiteindelijk veel kosten. Als u een plat dak wilt hebben, moet u dakbedekkingsmateriaal van hoge kwaliteit kopen.

Zorg ervoor dat uw dakdekker de vaardigheden heeft om uw dak aan te pakken. Zo voorkom je vroegtijdige schade aan je dak. De checklist die hier wordt gegeven, moet u helpen uw platte dak te onderhouden en onnodige uitgaven voor dakreparaties te voorkomen.

 

[wp-rss-aggregator feeds="www-nldak-nl"]

Neem vandaag contact met ons op!

[contact-form-7 id="11" title="Contactformulier 1"]

"Passie voor Daken"

NL DAK beschikt over een team van zeer ervaren vakmensen die graag zoeken naar een passende oplossing voor uw probleem. Het bedrijf is tevens in bezit van de nodige procescertificaten voor erkend Dakdekker,

Bel ons hoofdkantoor

WAAROM WIJ VAN NL DAK ?

Laten we nu de nadruk leggen op de belangrijkste voordelen die klanten van uw bedrijf zullen krijgen.

Snel service

Binnen 24 uur geholpen bij lekkage

Vakbekwaamd

Team van ervaren specialisten

Duurzaam

Onze dak systemen zijn duurzaam

Scherp geprijsd

Onze aanbiedingen zijn altijd scherp geprijsd

aff94a78 5d32 42e8 80bf 2f6e8b566c31
Dakdekker Voorthuizen - Dakreparatie - Daklekkage - NL DAK
Daken vervangen
Tevreden klanten
ontvangen Aanvragen
Jaar een Familiebedrijf

NLDAK AANBEVELEN = €50 VERDIENEN

Jij bent enthousiast over onze geleverde diensten en bent ervan overtuigd dat jouw vrienden, buren of familie ook kunnen profiteren van onze diensten. Wij maken het je makkelijk en leuk om jouw enthousiasme te delen.

Vertellen

Jij vertelt iemand enthousiast over de service en het geleverde werk van NL DAK

 

 

Klant aanbrengen

Hij of zij vraagt een offerte aan en wordt op jouw aanraden klant bij NL DAK

Bonus ontvangen

Jij ontvangt €50 zodra de werkzaamheden bij de nieuwe aangebrachte klant zijn gestart.

f3abc76b c5de 4025 b002 118cd20ffa76
"Geen dak is te groot of te klein"

Kenmerken van NL DAK

Gratis dakinspectie!

Het juiste adres, als u op zoek bent naar professionele dakdekkers ! Lekt uw dak? Voorkom nog meer schade:

Bel nu! 026-202 202 7

Wij geven een garantie van 15 jaar op een dak renovatie met Bitumen Dakbedekking.

En 25 jaar bij een dak renovatie met Pannen.

Onze mannen hebben passie voor daken en geven u graag deskundig advies.

Uw dak snel in topconditie
Met onze manier van dakrenovatie zorgen wij ervoor dat uw dak weer snel in topconditie is. Hierbij zijn wij uw ideale partner voor het vervangen en/of vastleggen van dakpannen, het herstellen en repareren van de dakconstructie en de renovatie van de bouwwerken die zich bevinden op de daken. Uw dak is snel in topconditie en ziet er dan weer als nieuw uit.

Wilt u weten wat de kosten van een nieuw dak zijn? Heeft u een bedrijfspand of een woning en overweegt u reparatie of vervanging van uw dak? We brengen huiseigenaren, bedrijfseigenaren en verhuurders in het Verenigd Koninkrijk in contact met gerenommeerde en vertrouwde dakdekkers voor het beste advies, prijzen en de nieuwste informatie.

Dakrenovatie Arnhem NL DAK


Lekkend dak? Wij verhelpen uw lekkage direct

Lekkage is vaak te voorkomen

Gootsystemen kunnen verstopt raken, niet alleen de hoofd goten maar ook de kilgoten en de verholen goten rond dakramen en kapellen.

Het is verstandig om de hoofdgoten minimaal tweemaal per jaar vrij te maken.

Dakramen hebben een gootsysteem dat een keer per jaar gecontroleerd moet worden.

Daken van dakkapellen zijn vaak uitgevoerd met een varia van afvoeren. Als dit ronde afvoeren zijn kleiner dan 80mm¹ is het verstandig deze ook jaarlijks te controleren.

Afhankelijk van de ligging van de woning ten opzichte van bomen en bos kan het zijn dat er vaker gereinigd moet worden.

Als er in Uw dak, dakpannen liggen die beschadigd zijn is het zaak deze te vervangen voor de winter periode. Vorst afgewisseld met vocht kan er voor zorgen dat het verval van de pan versneld wordt.

Hebt u rest of reserve pannen die niet identiek zijn aan de originele dakbedekking. Dan kan de eerste (rij) pannen in de goot wellicht in het dakvlak gebruikt worden, en tijdelijk aangrenzend aan de goot een onjuiste pan gelegd worden.

Bij ons kunt u elk type pan bestellen, het kan even duren maar we vinden altijd de juiste hulpstukken en pannen.

In het uiterste geval kunnen speciale modellen en kleuren nieuw gebakken worden.

Gaat u een woning verkopen of kopen dan kan het verstandig zijn om het dak te controleren. De controle kan dan zowel; -mondeling -of door middel van een rapport, een conclusie geven over de staat van het dak, de bedekking, afvoersystemen en loodaansluitingen.

Vaak wordt er bij het opnemen van een bouwkundig rapport niet met de ladder op het dak gecontroleerd.

Ook de staat en resterende levensduur van zinken goten kan alleen van dichtbij juist beoordeeld worden.

Als er aantasting aanwezig is op houten delen en de constructie, door ongedierte zoals boktor en houtworm, is dit vaak aan al aan het houten beschot te zien.

Het dak en de gevel zijn de bescherming van de woning tegen de elementen. Zorg dat deze in goede staat blijven verkeren.

Regie tarieven

(Lijst van 15-10-2019 particulieren ex. 21 % BTW)

 • Uurtarief (afgerekend per kwartier): ··· € 47,00 ex.
 • Uurtarief weekend (150%) … € 70,50 ex.
 • Reiskosten enkele reis: (afgerekend per min): ··· € 47,00 ex.

Start tarief:

 • (Bij werkzaamheden minder dan 2 uur, per medewerker): ··· € 47,00 ex.

Voor langere, aaneengesloten werkzaamheden kunnen wij u een aangepast tarief bieden.

Projecten worden veelal met offerte en op aanneembasis uitgevoerd.

Voor storingen buiten kantooruren gelden afwijkende tarieven:

 • ’s Avonds en zaterdagen: € 100,00 ex.
 • ’s Nachts (van 23.00 tot 07.00), zon- en feestdagen € 125,00 ex.

(starttarief bij werkzaamheden minder dan 2 uur, per medewerker)

Waarom kiezen voor NL DAK Dakspecialist?

 • Noodoplossing zodat de lekkage direct wordt verholpen
 • Opvolging van duurzaam herstel van de lekkage
 • Bouwkundige beoordeling.
 • Materiaalkeuze en advies in een offerte
Vraag een offerte aan en maak een afspraak Kleine reparatie of lekkage maak een afspraak
Familie bedrijf
Eigen mensen
Vaste prijs
100% tevredenheidsgarantie
Geen voorafbetaling
100% gecertificeerd
Totale onderhoud