Ga naar de inhoud

Wilt u weten wat de kosten zijn? Wacht niet! Plan direct uw gratis inspectie in!
NL DAK & SOLAR voor een snelle en vakkundige oplossing.

Contact Formulier
9.6 uit 2727 klantenbeoordelingen
 

Vraagt u zich af hoeveel de kosten zijn bij een plat dak vernieuwen? Weet u niet zeker of u een volledige dakrenovatie of alleen een dakreparatie nodig heeft? Dit artikel behandelt de ins en outs van dakvervangingskosten op de markt in, zodat u het inzicht krijgt dat u nodig hebt om een goede beslissing te nemen voor het dak van uw woning.

Plat dak vernieuwen kosten - NL DAK

Gemiddelde kosten voor vernieuwen van het platte dak 

 In dit artikel gaan we de vervangingsopties voor platte daken onderzoeken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen wanneer het tijd is om uw platte dak te vervangen. 

Platte daken hebben regelmatig onderhoud nodig om er zeker van te zijn dat ze geen schade hebben. Anders moet u uitkijken naar verschillende tekenen dat uw dak moet worden vervangen. Hier zijn er een aantal:

 • Daklekkage – De meest voorkomende en zichtbare schade die u op platte daken zult opmerken, is daklekkage. Omdat dit dakbedekkingsmateriaal niet schuin staat, heeft het water de neiging om op het dakoppervlak te blijven totdat het verdampt. Na verloop van tijd zal er water door scheuren in uw platte dak gaan glippen.
 • Waterbellen en vlekken – Let goed op voor waterbellen en vlekken op uw plafonds en muren. Dit zijn veelbetekenende tekenen van een daklekkage.
 • Schimmelgroei – Net als bij vlekken is schimmelgroei op uw plafonds en muren ook een teken dat uw dak mogelijk lekt. Dit is een ernstige aandoening die een onmiddellijke inspectie vereist.

Vervangingsopties voor plat dak

Bij het vervangen van uw plat dak zijn er tal van mogelijkheden. Enkele van de beste opties zijn:

 • Bitumen dak
 • PVC dak
 • TPO Dak
 • EPDM Dak
 • Gemodificeerd bitumen dak

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elk.

Voor- en nadelen van Bitumen daken

Bitumen daken met minerale afwerking ook wel 470k24 genoemd, zijn een van de meest duurzame vervangingen voor platte daken, met een levensduur van ongeveer 30 jaar bij goed onderhoud. Een ander voordeel van het installeren van een plat Bitumen dak is het vermogen om warmte van de zon te reflecteren. Deze unieke functie kan u helpen energie te besparen en uw elektriciteitsrekening te verlagen. 

 

Voor- en nadelen van EPDM-dak

Ethyleenpropyleendieenmonomeer (EPDM) is een synthetisch rubbermembraan dat wordt gebruikt voor platte daken. Het is zeer duurzaam en kan na installatie tot 50 jaar meegaan. Het is ook flexibel en eenvoudig te installeren. Door hun elasticiteit zetten EPDM-daken van nature uit bij warm weer en krimpen ze in als het koud is.

Het installeren van rubberen dakbedekking voor uw platte dak is ook ideaal voor de veiligheid. Rubber is brandwerend en kan ook zware schokken weerstaan. Maar wat opvalt aan EPDM is de betaalbaarheid. Het is goedkoper dan andere dakbedekkingsmaterialen.

Vanwege de elasticiteit van EDPM is de kans groter dat het krimpt, vooral als het niet goed is geïnstalleerd. De naden van het dak kunnen breken en de onderlaag van uw dak blootleggen. De zwarte kleur is ook een van de nadelen, omdat het extreme hoeveelheden warmte absorbeert. Deze functie kan ervoor zorgen dat uw huis in de zomer warmer aanvoelt en kan leiden tot hogere energiekosten. 

 

Onze eerlijke en betaalbare prijzen

We zijn Dakdekkersbedrijf voor platte daken en gebruiken dakbedekking van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen te leveren aan de woningen en bedrijfspanden. We geloven sterk in dit doel en we zijn nog steeds de allerbeste dakdekkersdienst in Nederland.

Onze integriteit en betrouwbaarheid

We beginnen niet met je werk en verdwijnen de volgende dag. We blijven en werken altijd totdat uw dak weer in perfecte staat is. Niet alleen dat, we handelen altijd professioneel en behandelen uw dak alsof het van ons is.

 

Onze 100% gratis offertes voor dezelfde dag

Als het gaat om een ​​lekkage in uw dak, is tijd een cruciale factor. We kunnen uw dak dezelfde dag prijzen en repareren, meestal binnen een paar uur. Als het een noodgeval is, kunnen we binnen 30 minuten bij u thuis zijn.

Onze door verzekeringen gedekte garanties van 15 jaar

Niemand in Nederland biedt 15 jaar garanties op daken, behalve wij. Maar dit geeft je 100% bescherming onder alle omstandigheden. We bieden ook 10 jaar door verzekering gedekte garanties voor dak-, schoorsteen- en dakgootreparaties.

Wilt u teruggebeld of gemaild worden?

Vul dan uw gegevens in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Contact Formulier
kosten plat dak vervangen


Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van een daklekkage

Dakreparaties van een daklekkage beginnen altijd met het detectieproces waarbij we de oorzaak van het daklek lokaliseren. Het is niet altijd dat u uw natte plek direct onder het lekkende dak vindt. Waterlekken hebben meestal een manier om schadelijk te zijn.

Wij zorgen ervoor!

Heeft u een nieuw dak nodig op uw nieuwbouw? Op zoek naar een gerenommeerd dakdekkersbedrijf voor het uitvoeren van werkzaamheden aan een aanbouw?NL DAK & SOLAR heeft een fantastische reputatie opgebouwd voor dakinstallaties van hoge kwaliteit in Midden- Nederland, van leien en pannendaken bij u thuis tot volledige dakvervangingen bij uw bedrijfspand.

Professionele Dakdekkers Huissen

Dak vervangen en installeren

 • Huishoudelijke en commerciële dakinstallaties
 • Dakrenovatie
 • Schuine Bitumen dakbedekking
 • Opnieuw dakbedekking
 • Dakpannen
 • Dakbedekking EPDM
 • Dakisolatie platte dak
 • Installaties op plat dak
 • Zonnepanelen en Airco’s
Lees meer over platte daken….. 

De voordelen van platte daken in Nederland

Er zijn veel mensen die de voorkeur geven aan een plat daksysteem boven shingles of een pannendak. Hier zijn verschillende voordelen van het kiezen van een plat dak voor uw huis of bedrijf.

 • Eenvoudige constructie:  het is gemakkelijk om een plat dak te bouwen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw aannemers een probleem met het project tegenkomen.
 • Platte daken zijn duurzaam: Als duurzaamheid belangrijk voor u is, dan is een plat dak het juiste systeem voor u. Een plat dak is waterbestendig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over waterschade. Gebruik je een plat betonnen dak, dan gebruik je een daksysteem dat bestand is tegen harde wind. De kans op uitval neemt af wanneer u kiest voor een plat dak op uw woning of bedrijf.
 • Reparatie indien mogelijk: Als er een probleem is, is het repareren van het platte dak net zo eenvoudig als het bouwen ervan. De kosten voor het repareren of opnieuw coaten van een plat dak zijn betaalbaar in vergelijking met andere daksystemen. U kunt uw platte dak laten repareren zonder de bank te breken of uzelf veel stress op te leggen.
 • Easy To Clean: Een plat dak is gemakkelijker te bereiken dan de meeste systemen, wat het onderhoud eenvoudig maakt. U wilt regelmatig algen, schimmels en vlekken van uw dak verwijderen om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Hogedrukreiniging is de beste manier om uw platte dak schoon te maken zonder het te beschadigen, zeker als u een plat betonnen dak heeft.

De nadelen van platte daken

Het is belangrijk om de nadelen van een platte dakbedekking te kennen, zodat u kunt bepalen of deze geschikt is voor uw huis of bedrijf. Hier zijn de nadelen van het kiezen van een plat dak voor uw huis of bedrijf.

 • Gebrek aan drainage: Het grootste nadeel van een plat dak is het gebrek aan drainage en daarom is het belangrijk om uw dak regelmatig te controleren. Als u het niet regelmatig inspecteert, kunnen uw afvoeren verstopt raken met sneeuw en water. U wilt de afvoeren zo nodig schoonmaken en ervoor zorgen dat u regelmatig een waterdichte afdichting gebruikt om lekkage te voorkomen. Vergeet niet dat er geen hellingen zijn waar het water of de sneeuw naar beneden kan glijden.
 • Ophoping van vuil en vuil: Sneeuw en water zijn niet de enige dingen die problemen kunnen veroorzaken op een plat dak. Bladeren, twijgen, vuil en ander vuil kunnen ook de afvoer verstoppen, wat ertoe leidt dat sneeuw en water niet goed weglopen. U kunt een verstopte afvoer voorkomen door regelmatig het vuil en puin van uw dak te inspecteren en schoon te maken.
 • Beperkte dakbedekkingsmaterialen: de meeste platte daken gebruiken opgerolde dakbedekkingsmaterialen, waaronder APP 470K24 Bitumen, EPDM, PVC. Er zijn goedkopere materialen, maar gaan maar tien tot vijftien jaar mee. 

Er zijn huis- of bedrijfseigenaren die jarenlang platte daken gebruiken, en er zijn huis- of bedrijfseigenaren die beseffen dat dit niet goed voor hen is. Het is het beste om de voor- en nadelen van platte daken door te nemen en te beslissen of het geschikt is voor uw huis of bedrijf. We hebben een gids samengesteld voor aannemers van platte daken

Wilt u teruggebeld of gemaild worden?

Vul dan uw gegevens in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Contact Formulier