Ga naar de inhoud

Kosten dak vervangen delen samen met de buren

Dakdekkersbedrijf kosten 2022

Waarom standaard platte dakbedekking?

Platte dakbedekking is een populaire keuze voor garages, woningen, aanbouw en commerciële gebouwen.

Er zijn veel redenen om voor een plat dak te kiezen:

 • Betaalbaarheid
  De meeste materialen die worden gebruikt voor het installeren van platte daken zijn verkrijgbaar tegen een lage prijs. Ook het initiële bouwproces, onderhoud en onderhoud zijn betaalbaar.
 • Veelzijdigheid
  Als het dak eenmaal is gebouwd, kunt u genieten van de extra ruimte bovenop – of dat nu betekent dat u er airconditioning, zonnepanelen of een daktuin op moet plaatsen.
 • Toegankelijkheid
  Platte daken zijn over het algemeen gemakkelijker te bereiken en te bewerken dan schuine daken. Dat betekent dat taken als het schoonmaken van uw dakgoten, reparaties en het installeren van schotelantennes goedkoper en eenvoudiger zijn.

Wat bieden wij?

We bieden een breed scala aan producten voor platte daken die geschikt zijn voor elke behoefte en elk budget – van enkellaags dakbedekking tot tweelaagse systemen met zonreflecterende minerale systemen. Ook kunnen wij alle platte daken isoleren met isolatieplaten van 50 mm tot 200 mm dikte.

We werken onze daken altijd af met druipranden en lood om de stands te bedekken.

Vertrouw ons om uw plat dak te installeren en geniet van:

 • Flexibiliteit
  Naast een scala aan producten en isolatiemogelijkheden, kunnen wij platte daken plaatsen in drie kleuren: rood, groen en grijs.
 • Vertrouwen
  We installeren al 40 jaar standaard platte daken en zijn er trots op 40 jaren het dakdekkersbedrijf te zijn in Nederland.
 • Gemoedsrust
  Wij bieden 15 jaar garantie op alle daksystemen

Voor particuliere en zakelijke Klanten

Of u nu een plat dak wilt op uw gehele of een deel van uw huis, of geïnteresseerd bent om het in uw magazijn of kantoorruimte te laten installeren, neem contact met ons op. We bespreken graag uw mogelijkheden.

kosten plat dak vervangen
Dakreparatie - Platte dak lekkage | NL DAK - Hoeveel kost...

Wat doet een Dakdekker?

Een dakdekker repareert en vervangt daken van woningen en bedrijfspanden. Veel dakdekkers zijn zelfstandigen, hoewel sommige bouwbedrijven grote aantallen dakdekkers inhuren om grote projecten uit te voeren, zoals de installatie van daken op nieuwbouwwoningen. Dakdekkers werken het hele jaar door en over de hele wereld.

Sommige dakdekkers zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. 

Bouwers worden vaak dakdekkers vanwege hun kennis van woningbouw, terwijl andere mensen migreren naar het veld met een achtergrond in timmerwerk. Op de meeste plaatsen moet een dakdekker, voordat hij klanten kan werven, een bedrijfsvergunning verkrijgen . De meeste aannemers moeten een certificeringsproces doorlopen, waarbij tijd wordt besteed aan het werken met een ervaren dakdekker om een grondig begrip van het werk te krijgen.

Een dakdekker heeft kennis van woningbouw.

Huiseigenaren huren normaal gesproken dakdekkers in om schade veroorzaakt door stormen, waterlekken, branden en soortgelijke gebeurtenissen te repareren. De dakdekker begint met het inspecteren van het dak en het vaststellen van de omvang van de schade. Aannemers berekenen vervolgens de kosten voor het kopen van de materialen die nodig zijn om de schade te herstellen en geven de huiseigenaar een schatting van de reparatiekosten. Arbeidskosten zijn inbegrepen in prijsramingen en om contracten binnen te halen, verlagen dakdekkers soms hun biedingen. Veel huiseigenaren krijgen prijsoffertes van verschillende dakdekkers voordat ze beslissen welke ze willen huren.

Op de meeste plaatsen moeten dakdekkers zakelijke licenties verkrijgen voordat ze werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Huiseigenaren van wie het dak in slechte staat verkeert, kunnen een dakdekker inhuren om een geheel nieuw dak te plaatsen. dakdekkers zijn vaak gespecialiseerd in het plaatsen van bepaalde soorten daken, zoals metalen of pannendaken. Aannemers huren onderaannemers in om te helpen bij de installatie van daken op grote eigendommen.

In sommige gebieden bieden overheidsinstanties belastingkortingen en geldelijke prikkels aan eigenaren van onroerend goed die zonnepanelen op hun huizen installeren. Sommige dakdekkers zijn gespecialiseerd in het plaatsen van deze panelen. Veel dakdekkers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van zonnepanelen werkten vroeger als elektricien. Lokale wetten in veel gebieden vereisen dat aannemers die de panelen installeren ofwel gediplomeerde elektriciens zijn of onderaannemers inhuren die een licentie hebben om het werk te voltooien.

Verzekeringsmaatschappijen kunnen van huiseigenaren eisen dat ze betalen voor een dakinspectie voordat ze akkoord gaan met het verzekeren van een woon- of bedrijfspand. Daken behoren tot de duurste onderdelen van een gebouw om te vervangen, en sommige verzekeraars weigeren gebouwen te verzekeren met daken die in slechte staat verkeren.

Inspecties van daken worden meestal uitgevoerd door dakdekkers die een vast bedrag voor het werk accepteren. 

De aannemer geeft de dakinspectie aan de verzekeringsmaatschappij en als uit de inspectie blijkt dat dakreparaties noodzakelijk zijn, kan de verzekeraar eisen dat de eigenaar van het pand reparaties laat uitvoeren voordat er een polis op het onroerend goed kan worden geschreven.

Dakbedekking Apeldoorn NL DAK APELDOORN
aerial drone view peri sapanta monastery sunrise romania scaled
9

1 – laagsysteem APP Dakbedekking

Waarom enkellaags dakbedekking?

Sinds het einde van de jaren zeventig hebben eenlaags dakbedekking veel van de gebouwen in Nederland bedekt – van sportstadions en supermarkten tot luchthavens, scholen en ziekenhuizen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het de laatste jaren steeds populairder is geworden in de woningbouw.

Gemaakt van veerkrachtige en flexibele membranen, is enkellaagse dakbedekking een complete en duurzame oplossing om de warmte binnen uw eigendom te houden en wind en regen buiten te laten.

Er zijn drie basistypen systemen om te overwegen:

 • Warm dek
  Een enkellaags membraan wordt gelegd over een basislaag van thermische isolatie, die bovenop een dampremmende laag (VCL) zit. Dit helpt de dakbedekking warm te houden tijdens koud weer, vermindert condensatie en voorkomt dat er waterdamp in de isolatie komt.
 • Omgekeerd warm dek
  Vergelijkbaar met warm dek, behalve dat deze methode de enkellaagse dakbedekking beschermt dankzij speciale weerbestendige isolatie die boven elke laag wordt geplaatst en wordt vastgehouden door bestrating of stenen.
 • Koud dek Bij
  dit traditionele en kosteneffectieve ontwerp voor platte daken wordt een waterdicht membraan rechtstreeks op het dek geplaatst. Isolatie wordt onder het dek gelegd.
0012020 Artikel IkoHeader2201
Dakbedekking Apeldoorn

Wat bieden wij?

We bieden een reeks betaalbare oplossingen om een dak te installeren dat bij u past.

Waarom kiezen voor NL DAK & SOLAR? 

 • Snelheid
  Wij kunnen uw dak snel en effectief plaatsen, wat niet alleen de overlast voor uw pand vermindert, maar ook de totale projectkosten verlaagt.
 • Kostenbesparingen
  Samen met snelle installaties kunnen we de behoefte aan andere materialen die vaak nodig zijn bij het bouwen of beveiligen van een dak verminderen, waardoor u nog meer kunt besparen.
 • Duurzaamheid
  De meeste oplossingen gaan gegarandeerd tussen de 20 en 40 jaar mee. Door middel van hete lucht of dakbrander bij de naden zorgen we ervoor dat uw dak lek- en scheurvast en vooral waterdicht is.
 • Veiligheid
  Datzelfde hetelucht-lasproces vervangt ook traditionele installatiemethoden zoals toortsen, wat resulteert in een veel veiligere, vlamvrije installatie.
 • Recyclede materialen
  Wist u dat de materialen die gebruikt worden voor enkellaagse dakbedekking 100% recyclebaar zijn? Ze bevatten namelijk geen metalen of halogenen, dus je kunt ook je steentje bijdragen aan het milieu.

Hoeveel kost een nieuw dak?

Dit artikel is bedoeld als richtlijn voor de kosten van dakrenovatie in Nederland. Hoewel er verschillende daktypen worden genoemd, wordt in dit artikel wel uitgegaan van een typische Nederlands huisstructuur.

Dus als u een huis heeft met een ongebruikelijke, niet-standaard constructie, dan zijn de typische kosten en beschrijving van de onderstaande werkzaamheden mogelijk niet bijzonder relevant in uw specifieke situatie. Dit artikel is natuurlijk geen vervanging voor professioneel advies, dat altijd moet worden ingewonnen bij het vervangen van een dak.

De gemiddelde kosten van een nieuw dak kunnen sterk variëren, afhankelijk van materialen, locatie, oppervlakte en type dak, gemiddelde arbeidskosten enz. Maar de gemiddelde kosten van een vervangend dak in Nederland bedragen ongeveer € 4.000. Dit cijfer gaat echter uit van een vrijstaand huis met een typisch “omhoog en over” zadeldak van gemiddelde grootte, met goedkope maar populaire dakpannen met een lange levensduur.

Onthoud dat bij het vergelijken van offertes van bouwers en dakdekkers dat prijs niet de enige factor is waarmee u rekening moet houden, de kwaliteit van materialen en vakmanschap zijn net zo belangrijk!

Hier is een lijst van populaire materialen met kosten gebaseerd op een volledige vervanging voor een halfvrijstaande woning met drie slaapkamers en een dakhelling van ongeveer 25 graden:

 • Dakpannen– € 6.800
 • Leisteen – 7.500
 • Bitumen – € 5.950
 • Metaal – € 8.300

De meeste dakdekkers werken in paren en rekenen in totaal ongeveer € 250- € 300 per dag . De tijd die nodig is om de klus te klaren, kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van tal van zaken, waaronder materialen, dakafmetingen, ontwerp en gemakkelijke toegang.

De helling is ook belangrijk, aangezien een plat dak vaak veel goedkoper is dan een dak met een hoge helling, hoewel de meeste huizen in Nederland een zadeldak of schilddak hebben met een helling tussen 18,4 en 36,9 graden. Een typische garage heeft een lagere helling of is meestal volledig vlak en kan ongeveer € 1.500 kosten voor een Bitumen dak om te installeren op een garage van 28 vierkante meter met ruimte voor één auto.

energielabel bouwbesluit 1

Prijzen van een dakdekkersbedrijf bij een dakrenovatie

Hier zijn een paar gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een vervangend dak, uitgaande van gewone tegels van normale grootte. Houd er rekening mee dat de prijzen aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van uw locatie, de grootte van het huis, het type dak, het type tegel en of u een klein of groot bedrijf inhuurt om de werkzaamheden uit te voeren. De onderstaande cijfers dienen eigenlijk alleen als richtlijn te worden gebruikt.

DAKTYPE:HUISTYPEGEM. KOSTENLOOPTIJD
ZadeldakVrijstaand€ 3.5002-3 dagen
PlatdakTwee onder een kap€ 4.5003-4 dagen
BungalowVrijstaand€ 5.5004-5 dagen
Appartement  Niet toepasbaar€ 5.0004-5 dagen
Drive-in woningTwee onder een kap€6.0005-6 dagen
BedrijfspandBedrijfshal€10.0006-7 dagenVerschillende Kosten Voor Dakbedekking

Deze schattingen zijn gebaseerd op het gemiddelde Nederlands halfvrijstaande huis met 3 slaapkamers en een zadeldak of met een platte dak.

MATERIAALGEM. KOSTEN
Dakpannen€ 125 per m²
Rieten dak€ 150 per m²
EPDM-rubber€ 65 per m²
APP Dakbedekking€ 70 per m²
Dakisolatie PIR€ 80 per m²
Nokvorsten vastzetten€  75 per m
Dakgoten€ 85 per m²
2-Laagsysteem APP inclusief Isolatie PIR€ 80 per m² 

Alleen leveringskosten

Als u uw dak moet vervangen, moet u rekening houden met het type materiaal dat u wilt, aangezien veel goedkoper of duurzamer zijn dan andere. Kijk eens naar de volgende materialen; het zal u helpen de kosten te begrijpen, evenals de voor- en nadelen van elk.

MATERIAALKOSTEN PER VIERKANTE METERPLUSPUNTENNADELEN
Dakpannen€ 38– Milieuvriendelijk
– Duurzaam (tot 100 jaar)
– Onderhoudsarm
– Moeilijk te installeren
– Duur
– Zwaar materiaal
rieten dak€ 52– Goed geïsoleerd
– Veroudert goed
– Geeft karakter
– Groter risico op brand
– Hoge verzekering
– Veel onderhoud
EPDM-rubber€ 25– Weerbestendig
– Onderhoudsarm
– Ontwerp op maat
– Moeilijke installatie
– Membraan kan na een tijdje scheuren
– Kan moeilijk zijn om een ​​installateur te vinden
Metaal€ 55– Lichtgewicht materiaal
– Eenvoudige dakmontage
– Energiezuinig
– Kan luidruchtig zijn
– Gevoelig voor deuken
– Dure initiële kosten
Leisteen€ 48– Verbetert de aantrekkingskracht
– Onderhoudsarm
– Kan meer dan 100 jaar meegaan
– Ingewikkelde installatie
– Duur om te installeren
– Zwaar materiaal
Betondek€ 33– Brandwerend
– Veelzijdig toepasbaar
– Weinig tot geen onderhoud
– Gevoelig voor slecht weer
– Gevoelig voor mosgroei
– Minder duurzaam
joey20banner2

Klaar om een offerte te krijgen van uw lokale dakdekkersbedrijf?

Plaats uw vacature binnen enkele minuten en ontvang offerte van lokale en betrouwbare dakdekkersbedrijf. Het is GRATIS. Geheel vrijblijvend!