Ga naar de inhoud

Reparatie plat dak Arnhem

Dakreparatie aan uw plat dak in de regio Arnhem of uw plat dak vernieuwen?

NL Dak B.V. is gespecialiseerd in innovatieve dakoplossingen voor de bouwsector en biedt reparatie en renovatie van platte daken in Arnhem aan. Onze op maat gemaakte weerbeschermingssystemen zijn ideaal voor commerciële dakreparaties en we zijn trots op het leveren van hetzelfde niveau van service en kwaliteitsproducten aan onze residentiële klanten in de regio Arnhem.

Dakdekker-Oosterbeek-Dakreparatie-Oosterbeek NL DAK
Dak vervangen kosten | 2023 | Offerte
 • Dakrenovatie of dakreparatie Arnhem

  Gebruik alleen bitumen glasvezelversterkte kunststof (GVK) voor dakreparaties aan platte daken en dakrenovaties. Het samen gebruiken van bitumen en glasvezel heeft verschillende voordelen.

  Een volledig waterdicht materiaal, ideaal voor gebruik op meer complexe en veeleisende daktypes.
  Bitumen is temperatuur- en vochtbestendig en biedt langdurige bescherming voor platte daken.
  Minimaal 15 jaar garantie dakrenovatie voor uw veiligheid.
  Wij helpen u graag bij uw dakrenovatie Arnhem

Bespaar energie met Arnhem van NL DAK – Isoleer je dak Arnhem


Isolatie is een belangrijke stap in het verduurzamen van uw huis en een die niemand over het hoofd kan zien, maar helaas doen veel nieuwe woningbouwers precies dat. , zal de manier waarop u van uw huis geniet veranderen. Zoekt u daarom in Arnhem dakisolatie voor platte daken, neem dan contact op met het specialistische team voor NL DAK dakisolatie.


Vraag een offerte aan voor dakisolatie

f3abc76b c5de 4025 b002 118cd20ffa76
Dakdekker Zevenaar

Betaalbare dakdekker van hoge kwaliteit in Arnhem

NL DAK B.V. Arnhem is een toonaangevende dakdekker in Arnhem. Met meer dan 20 jaar ervaring in de dakbedekkingsbranche heeft NL DAK B.V een solide reputatie opgebouwd voor het leveren van eersteklas dakbedekkingsdiensten aan haar klanten. Onze motivatie bij NL DAK B.V Arnhem is om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn met onze service en een geweldige ervaring hebben. We werken eraan om onze klanten innovatieve en betaalbare dakbedekkingsoplossingen te bieden.

Offerte aanvragen?

“Kwaliteit is al 25 jaar ons kenmerk”

Onze vakmannen hebben passie voor uw dak.

NL DAK B.V.

Platdakspecialisten NL DAK B.V. Arnhem

NL DAK B.V. doet al het mogelijke, te beginnen met de installatie van hellende en platte daken, werken met gevels, plafonds en goten, evenals alle soorten dakreparaties. Platdakspecialisten NL DAK B.V. 

Dakinspectie en onderzoek

Uw dak is verantwoordelijk voor de bescherming van uw huis door zijn dikte en dunheid, en het is niet meer dan normaal dat uw dak na verloop van tijd professionele aandacht nodig heeft.

Als dakdekkersbedrijf met een team van dakdekkers zijn wij gekwalificeerd om grondige dakinspecties en inspecties uit te voeren. We kunnen bestaande dakproblemen identificeren en indien nodig op maat gemaakte onderhouds-, reparatie- of vervangingsdiensten bieden om uw dak weer in goede staat te krijgen.

Neem dan contact met ons op en wij controleren de staat van uw dak.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Wilt weten wat NL DAK Dakdekkers nog meer voor u kan doen? Vraag dan via de onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een dakinspectie, bel meteen naar 026 – 202 202 7 om een afspraak te maken of stuur een e-mail naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw dak in topconditie blijft.

Hier zijn 10 tips voor dakreparatie in Arnhem:

 1. Zoek naar een betrouwbare en ervaren dakreparatie specialist in Arnhem. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of buren, of zoek online naar gerenommeerde bedrijven.

 2. Controleer of de dakreparatie specialist in Arnhem gecertificeerd en verzekerd is. Dit zorgt ervoor dat je professioneel werk en bescherming krijgt in geval van onvoorziene omstandigheden.

 3. Doe regelmatig inspecties van je dak om eventuele schade vroegtijdig op te sporen. Let op tekenen van lekkage, losse dakpannen, scheuren of andere gebreken.

 4. Houd je dak schoon en vrij van vuil, bladeren en takken. Dit voorkomt ophoping van water en mogelijke schade aan je dakbedekking.

 5. Laat kleine reparaties niet onbehandeld. Zelfs kleine schade kan na verloop van tijd erger worden en leiden tot grotere problemen en hogere kosten.

 6. Vertrouw niet alleen op visuele inspectie van het dak. Soms kunnen er verborgen problemen zijn die alleen een professional kan identificeren. Overweeg een dakreparatie specialist in Arnhem om een grondige inspectie uit te voeren.

 7. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van eigen reparaties, vooral als je niet over de juiste kennis en ervaring beschikt. Onjuist uitgevoerde reparaties kunnen de situatie verergeren en leiden tot grotere schade en kosten.

 8. Kies voor hoogwaardige materialen bij het laten repareren van je dak. Duurzame en kwalitatieve materialen zorgen voor een betere bescherming en langere levensduur van je dak.

 9. Vraag om een gedetailleerde offerte voordat je akkoord gaat met de reparatie. Dit geeft je inzicht in de kosten en helpt onverwachte verrassingen te voorkomen.

 10. Onderhoud je dak regelmatig, zelfs na de reparatie. Periodieke inspecties en onderhoudswerkzaamheden kunnen de levensduur van je dak verlengen en mogelijke problemen in een vroeg stadium oplossen.

Onthoud dat deze tips algemene richtlijnen zijn en het altijd het beste is om advies in te winnen bij een professionele dakreparatie specialist in Arnhem voor specifieke aanbevelingen en oplossingen voor jouw situatie.

Vervangingskosten plat dak Arnhem

Wilt u weten hoeveel het kost om uw plat dak te vervangen of te repareren?
In deze gids kijken we naar reparatieprijzen voor platte daken per vierkante voet, vervangingskosten voor garagedaken, inclusief materiaal- en arbeidskosten.
Lees verder voor meer informatie.

Gemiddelde kosten voor het vervangen van een plat dak in Arnhem:

Het duurt meestal 2-3 dagen, afhankelijk van de complexiteit van de bestelling.

2000 €

Wat kost een plat dak Arnhem?
De gemiddelde kosten van een plat dak liggen tussen de € 1.000 en € 5.000. Dit lijkt een behoorlijk breed assortiment, maar dat komt door alle factoren die de prijs beïnvloeden. Het type plat dak dat u kiest, kan bijvoorbeeld de prijs omhoog of omlaag drijven.
Er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden, zoals: B. Grootte van het huis, vaardigheid van arbeiders, gemakkelijke toegang tot het dak. Dit alles naast andere overwegingen zoals steigers.

Het materiaal dat op het dak wordt gebruikt, is een andere factor om te overwegen. Er zijn vier materialen die het meest worden gebruikt in de constructie van platte daken: vilt, rubber, glasvezel en lood. Kiest u bijvoorbeeld voor een vilten dak, dan bent u gemiddeld € 40 tot € 70 per m 2 kwijt .

Het is vermeldenswaard dat het vervangen van een plat dak in kosten kan fluctueren, omdat het wordt beïnvloed door verschillende factoren, die we in meer detail zullen bespreken. De meest cruciale factor is de grootte van het huis en welk gedeelte u het platte dak wilt laten plaatsen. Een plat dak voor een appartement met één slaapkamer ligt bijvoorbeeld tussen de €  1500 en €  3000 .

Houd er ook rekening mee dat dit ervan uitgaat dat het platte dak als hoofddak zal fungeren. Als u echter een klein budget heeft, kunt u het platte dak gebruiken voor een gedeelte van het huis, zoals de garage, in welk geval de prijs ergens tussen de € 700 en € 1000 kan liggen .

U moet ook rekening houden met arbeidskosten, die belangrijk zijn bij het overwegen van kosten voor platte daken. Elk bedrijf heeft zijn eigen aanbiedingen, dus vergelijk en koop.

Een andere factor die de prijs beïnvloedt, zijn de materialen die in de bouw worden gebruikt. Zo kosten metalen daken over het algemeen meer dan rubberen daken.

Vervangen Platte Dak Prijzen Arnhem

Voor een beter begrip van de kosten voor het vervangen van platte daken in Arnhem, zie een snelle prijsverdeling in de onderstaande tabel.

BESCHRIJVING

LOOPTIJD

KOSTEN

Plat dak (hoofd)

2-3 dagen

€ 1500-€ 4500

Uitbreiding dak

2-3 dagen

€ 500-€ 3000

Portiek

1-2 dagen

€ 300-€ 600

Dubbele garage

2-3 dagen

€ 1200-€ 2000

dakkapel

1-2 dagen

€ 700-€ 1500

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de kosten voor rioolonderhoud en overige reparaties.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

PRIJS

Afvoer opruimen

€ 60-€ 200

Ontstoppen afvoeren

€ 150-€ 200

Dak reparatie

€ 200-€ 500

Alleen leveringskosten

Arbeid neemt een aanzienlijk deel van elk begroot bedrag voor platte dakkosten in beslag, dus het is ook een uitstekend idee om een idee te krijgen van hoeveel het project zal kosten zonder extra arbeidskosten. Dit geeft u een idee van hoeveel de arbeiders rekenen wanneer ze een offerte presenteren.

Dus, hoeveel kost een plat dak per m 2 VK? Meestal is dit afhankelijk van het materiaal. De onderstaande tabel geeft de verschillende materialen weer en de prijzen waarvoor ze gelden.

MATERIAAL

PRIJS (M 2 )

Vilten plat dak

€ 40-€ 70

Rubberen platte daken

€ 80-€ 100

Platte daken van glasvezel

€ 80-€ 110

Lood baai dak

€ 90-€ 110

bijkomende kosten

Bij een nieuw plat dak komen er nog een aantal andere kosten bij kijken. In dit gedeelte zullen we enkele andere taken bekijken die moeten worden voltooid voordat u een plat dak installeert.
steiger kosten:

Voor werken op hoogte is een steiger wettelijk verplicht. Bovendien kunnen steigers nodig zijn om platte daken te vervangen, omdat werknemers op het dak moeten klimmen. Met een ladder kan het misschien wel, met een plat dak niet omdat het tijd kost. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het huren van steigers om een plat dak te repareren?Nou, de gemiddelde prijs zou ongeveer € 900 tot € 1000 moeten zijn.
Net als bij andere aspecten van dakwerkzaamheden, zijn er factoren die de prijs van steigers beïnvloeden. Hogere constructies zoals B. Steigers voor schoorsteenbouw kosten bijvoorbeeld 800 tot 900 euro.
Ook interessant zijn steigerbouwpakketten voor doe-het-zelvers die zelf aan een project willen beginnen. Steigerbouwpakketten zijn bij veel mensen erg populair omdat ze betaalbaar en praktisch zijn. Bovendien is het zeer eenvoudig in elkaar te zetten en gemakkelijk door één persoon te hanteren.
Aan de andere kant is het niet zo veelzijdig als professioneel gemaakte steigers. Platdakprojecten vereisen stevige steigers die op verschillende manieren kunnen werken, dus professioneel gebouwde steigers zijn misschien de beste keuze.
Goot schoonmaak kosten

De term “plat dak” is een beetje onoprecht omdat het dak niet echt plat is, maar eerder licht afloopt om te voorkomen dat water en vuil zich ophopen en na verloop van tijd schade veroorzaken.
Dus zelfs als water van het dak glijdt, kunnen vuil, gevallen bladeren, enz. een probleem worden als het onbeheerd wordt achtergelaten. Het beschadigt niet alleen uw dak, het kan ook uw dakgoten en afvoersysteem verstoppen. In dit geval moet de afvoer regelmatig worden schoongemaakt.
Positief is dat het reinigen van de dakgoot relatief goedkoop is omdat er geen extra materialen nodig zijn en arbeid de enige echte overweging is. De gemiddelde professional rekent ongeveer € 100- € 250 voor deze baan.
Regelmatige reiniging van afvoeren is erg belangrijk. Het reinigen van ondergrondse rioleringen is beslist veel duurder dan regulier onderhoud als het puin onbeheerd wordt achtergelaten.
Als u zich zorgen maakt over de kosten van het schoonmaken van de dakgoten, kunt u er zeker van zijn dat u dit gemakkelijk zelf kunt doen.
Je kunt het zelfs handmatig doen met een ladder en handschoenen. De voordelen van regelmatig onderhoud liggen voor de hand, want het bespaart veel geld.

Dakreparatiekosten Arnhem

Voordat het werk aan uw platte dak kan beginnen, zullen de meeste aannemers het inspecteren om er zeker van te zijn dat er geen aanhoudende problemen zijn die het uit te voeren werk zouden kunnen ondermijnen.

Een van de meest voorkomende problemen die een bestaand dak kan hebben, is doorzakken. Dit is wanneer het dak begint in te storten en te buigen. Dit kan te wijten zijn aan rotting van het hout of als het dak onder onnodige druk staat.

Wanneer dit gebeurt, moet u eerst dit probleem oplossen. De kosten om dit te doen variëren afhankelijk van wat de taak vereist. Als het probleem bijvoorbeeld overgewicht is, is het het beste om extra balken of spanten te installeren die naar binnen kunnen schuiven en helpen het gewicht beter aan te kunnen.

Deze operatie kan tussen €  1000 en €  2000 kosten, afhankelijk van het aantal benodigde materialen of balken.

Naast gewicht is wateroverlast een andere veelvoorkomende oorzaak van een doorzakkend dak. Dit kan te wijten zijn aan een gebrek aan onderhoud dat kan leiden tot onherstelbare schade aan de constructie. In dit geval is het raadzaam om het dak te vervangen.

Arbeidskosten en tijdschema’s

Zoals eerder vermeld, worden de kosten voor het plaatsen van een nieuw plat dak gedeeld tussen de benodigde materialen en arbeid. Daarom, als u professionals inhuurt om de klus te klaren, moet u een goede dakdekker met voldoende ervaring in handen krijgen. Meestal rekenen ze tussen de € 25 en € 50 per uur.

Houd er ook rekening mee dat het plaatsen van een nieuw plat dak tot twee dagen kan duren. Daarnaast hebben de meeste dakdekkers een extra hand nodig om hun werkzaamheden goed uit te voeren. Daarom betaalt u waarschijnlijk twee mensen voor de baan.

De meeste aannemers zullen hun prijzen opnemen in de totale kosten om het platte dak te vervangen. Let dus goed op de offerte om ervoor te zorgen dat u niet willekeurig in rekening wordt gebracht. Over het algemeen zou een vervanging van een plat dak ergens tussen de €  200 en €  500 aan arbeidskosten moeten kosten.

De prijs en het tijdschema voor de klus kunnen echter onder bepaalde omstandigheden veranderen. Het gebruikte materiaal kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de tijd die nodig is om het werk uit te voeren, aangezien sommige materialen gemakkelijker te verwerken zijn dan andere.

Daarnaast is een gemakkelijke toegang van levensbelang. Het werk zal langer duren als de arbeiders niet gemakkelijk op het dak kunnen komen. Om deze reden kan een steiger nodig zijn. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van de werknemer, maar bespaart ook tijd.

Kostenfactoren voor het vervangen van een plat dak Arnhem

Het presenteren van nauwkeurige prijzen voor platte daken is lastig omdat zoveel factoren de prijs beïnvloeden; van de grootte van het huis tot de expertise van de arbeider. In deze sectie zullen we enkele vitale factoren onderzoeken die van invloed zijn op de kosten van het vervangen van een plat dak.

Type plat dak Arnhem

Er zijn vier veelgebruikte materialen bij de constructie van platte daken. Ze omvatten vilt, rubber, glasvezel en lood. Deze vier materialen hebben allemaal verschillende eigenschappen en nadelen. Qua prijs is vilt misschien wel het meest betaalbaar, terwijl lood een aardige cent kan kosten.

Niet alleen de prijs, maar ook de materialen kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid tijd die nodig is voor de klus, aangezien sommige materialen gemakkelijker te verwerken zijn dan andere. Bovendien kunnen sommige aannemers hun prijs verhogen, afhankelijk van de complexiteit van de klus.

Locatie van het pand

De kosten van levensonderhoud in grote kosmopolitische steden zijn behoorlijk duur. Dit heeft meestal een domino-effect op andere zaken, waaronder voedsel, en in dit geval arbeidskosten. Daarom, als u in een grote stad woont, kunnen de kosten van een nieuw plat dak hoger zijn dan aanvankelijk verwacht.

Dit geldt ook in landelijke gebieden, aangezien de beschikbaarheid van bekwame handelaars door de ligging zou kunnen worden belemmerd, wat zou kunnen leiden tot een stijging van de prijs.

Ook als uw huis ver verwijderd is van het bedrijf of de handelaar die langskomt om aan het project te beginnen, kan dit toenemen. Dit komt door de gangbare praktijk dat aannemers klanten factureren vanaf het moment dat ze hun kantoor of werkplaats verlaten. Daarom kan een lange reistijd u veel geld kosten.

Gemak van toegang

Er zijn veel dingen die van invloed kunnen zijn op de tijd en moeite die nodig is om een plat dak te installeren. Een van de belangrijkste is de gemakkelijke toegang tot het dak. Elk project heeft zijn eigen uitdagingen. Denk hierbij aan bestaande problemen op het dak of de behoefte aan extra materialen.

Als het dak bijvoorbeeld voor een gebouw met drie verdiepingen is, zijn steigers vereist. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Ook als het dak in slechte staat is en er verstopte goten zijn, enzovoort, zal dit de bereikbaarheid verminderen en de kosten verhogen.

Grootte van het platte dak

Grootte doet er toe. Dit komt niet alleen door het materiaal, maar ook door de hoeveelheid arbeid die nodig is en de tijd die nodig is om het project af te ronden. Zoals eerder vermeld, kan een dak van vilt ergens tussen de €  40 en €  70 per m 2 kosten, en dit betekent dat de totale kosten van het dak afhangen van hoe groot het is.

De prijs van het installeren van een plat dak op het hele huis zou bijvoorbeeld aanzienlijk meer zijn dan alleen het dak van de veranda. Afgezien van materialen, omdat grotere daken meer tijd kosten, zullen de arbeiders waarschijnlijk meer geld kosten.

Steigerverhuur

Steigers zijn een noodzaak voor de meeste hoogte gerelateerde daken in Nederland, wat betekent dat u mogelijk steigerkosten aan het budget wilt toevoegen. Uiteraard vereist een plat dak enige hoogte en vaker wel dan niet zal er een steiger moeten worden gebouwd.

Eerder bepaalden we al de kosten van het inhuren van steigers. Zorg ervoor dat u uw offerte controleert, zodat u niet meer betaalt dan nodig is.

Afval verwerker

Reparaties aan platte daken kunnen behoorlijk rommelig worden, afhankelijk van de situatie. Dit komt omdat het omgaan met afval een reëel probleem kan zijn. Gelukkig gaan de meeste bedrijven met afval om en voegen het toe aan hun offertes, zodat u er niet over hoeft na te denken. Als u het werk echter zelf doet, kan het nodig zijn om te betalen voor het afvoeren van afval.

Wat komt er kijken bij het vervangen van een plat dak Arnhem?

Aangezien verschillende materialen worden gebruikt om platte daken te bouwen, hebben ze enigszins verschillende methoden voor vervanging of reparatie.

Daarom zullen we in deze sectie onderzoeken hoe reparatie en vervanging door professionals kan worden uitgevoerd en aangeven hoe dingen kunnen verschillen. Op deze manier kunt u uw aannemer opvolgen om ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden uitgevoerd.

 1. Het dak inspecteren Arnhem

De eerste stap bij het vervangen van een plat dak is om het bestaande te inspecteren om te zien of er gebreken zijn en of er iets moet worden veranderd of gerepareerd. Tijdens deze fase kan de aannemer verschillende dingen opmerken, van een verzakt dak tot verstopte goten.

Als de aannemer aanbeveelt om eerst reparaties uit te voeren, kan dit wat extra geld kosten, maar het is de moeite waard. Als het hout onder het dak bijvoorbeeld zwak of rot is, moet het worden vervangen voordat het werk kan beginnen. Want het plaatsen van een nieuw plat dak op een defecte fundering kost op den duur alleen maar meer geld.

 1. Het oude dak verwijderen

Na de keuring kan het werk beginnen. Het eerste dat een aannemer zou doen, is het oude dak verwijderen voordat een nieuw dak wordt geïnstalleerd. Dit varieert van materiaal tot materiaal, omdat het benodigde gereedschap kan verschillen.

Voor het verwijderen van een vilten dak is bijvoorbeeld een kleine spade nodig, terwijl voor een rubberen dak een mes nodig is. De aannemer zal met het mes het rubberen dak in stukken snijden en afvoeren.

De complexiteit van elk materiaal betekent ook dat dit de kosten van het project zou kunnen verhogen, aangezien een loden dak meestal een diamantslijper vereist. Bij een snelle reparatie hoeft alleen het beschadigde gedeelte te worden verwijderd. Dit is beduidend goedkoper en gemakkelijker en vereist veel minder energie.

 1. De ruimte meten

Zodra het oude dakbedekkingsmateriaal verdwenen is, is de volgende stap het opmeten van de ruimte. Dit is belangrijk omdat het de aannemer informeert hoeveel materiaal nodig is voor de klus. Meestal wordt geadviseerd om meer materiaal te bestellen dan nodig is; omdat het altijd beter is om een overschot te hebben dan een tekort.

 1. Het nieuwe dak installeren

De laatste fase is de eigenlijke installatie. Afhankelijk van het materiaal kan dit op verschillende manieren. Bij vilt wordt het materiaal bijvoorbeeld op zijn plaats gelegd en vastgezet met spijkers of boren.

Ondertussen, met rubber, is de beste manier om het materiaal te bevestigen met een sterke lijm.

Een vergelijkbare techniek is nodig wanneer reparaties nodig zijn, maar dan op kleinere schaal. Dus, zodra het beschadigde gedeelte is geïnspecteerd en verwijderd, zijn de laatste stappen om het te meten en het oude materiaal te vervangen door het nieuwe.

Het vervangen van een deel van het dak zonder de andere delen aan te raken, kan echter tot zijn eigen problemen leiden. Dus als er een probleem is met het dak, of er is schade, tenzij het effect minuscuul is, is het standaard advies om het hele dak te vervangen.

Kan ik zelf een plat dak vervangen?

DIY dakreparaties of vervangingen zijn lastig. Hoewel ze er aan de oppervlakte gemakkelijk genoeg uitzien, liggen er meestal verschillende onzichtbare complexiteiten op de loer.

 Het eenvoudige antwoord op de vraag om zelf een plat dak te vervangen is ja.

Dat gezegd hebbende, is er een goede zaak om een professional naar het dak te laten kijken; vooral omdat ze zijn getraind om de kleine problemen in het dak op te merken die u normaal gesproken zou kunnen identificeren.

Meestal is de eerste indicatie van een beschadigd dak als er lekken zijn, maar het is mogelijk dat dit niet wordt veroorzaakt door schade, maar eerder door een verstopte afvoer of dakgoot.

Als je erop staat om de doe-het-zelf-route te gaan, zorg er dan voor dat je over het juiste gereedschap beschikt. Dit omvat een schop, koevoet, spijkerpistool, hamer, heteluchtpistool, enzovoort. We raden ook aan om alleen de doe-het-zelf-route te volgen als de reparaties klein zijn, omdat dit meer geld bespaart dan het inschakelen van een professional.

Zoals eerder opgemerkt, zijn kleine reparaties meestal problematisch omdat ze verdere schade kunnen veroorzaken, en het is het beste om het dak te vervangen als er problemen zijn.

Zelf het dak repareren is mogelijk en veel goedkoper, maar een slechte baan kan leiden tot structurele problemen die u in de toekomst alleen maar zullen blijven achtervolgen. Sterker nog, het kan zelfs een veiligheidsrisico worden als het niet wordt aangevinkt.

Bouwvoorschriften voor een plat dak

De Nederlandse bouwvoorschriften zijn de geldende wetgeving als het gaat om het omgaan met een plat dak. Omdat het werk dat gewoonlijk wordt uitgevoerd minder ingewikkeld is, zijn er geen specifieke regels om naar te leven.

Zoals bij de meeste andere daken, schrijft de regelgeving voor dat het dak een hellingshoek van 1:80 moet hebben. Daarnaast is het ook noodzakelijk om een competent drainagesysteem te hebben. Zorg er ook voor dat het dak sterk genoeg is om op te lopen en geïsoleerd is als het koud is.

Daarnaast wordt door een aannemer op eventuele andere noodzakelijke voorschriften gewezen. Als u meer informatie nodig heeft, kunt u hier terecht .

Bouwvergunning voor een plat dak Arnhem

Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan een bestaand dak is in principe geen toestemming nodig. Er zijn echter enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als het nieuwe dak anders zal werken dan het eerder geïnstalleerde dak.

Ook als er sprake is van bouwkundige wijzigingen, kan toestemming nodig zijn. Nogmaals, net als bij bouwvoorschriften, moet uw aannemer deze informatie onder uw aandacht brengen. Wilt u meer informatie, klik dan hier .

Een plat dak kiezen

Platte daken worden vaak gedefinieerd door de materialen die bij de constructie worden gebruikt. In deze sectie zullen we de materialen onderzoeken die worden gebruikt bij het maken van een plat dak, hun voor- en nadelen.

Vilt dak kosten:

Vilten daken zijn gemaakt van vilt. Ze zijn ook gemaakt om licht en gemakkelijk te installeren te zijn. Ze zijn ook een van de meer betaalbare varianten voor platte daken.

PLUSPUNTEN

✔ Ze zijn betaalbaar en besparen geld.

✔ Onderhoud is een stuk makkelijker en goedkoper dan andere typen.

✔ Ze zijn een stuk gemakkelijker om mee te werken.

NADELEN

✖ Door de kwaliteit van het materiaal gaan ze meestal niet lang mee.

✖ Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen ze vrij gemakkelijk beschadigd raken.

✖ Zodra reparaties zijn uitgevoerd, zien ze er niet erg esthetisch uit.

Rubberen dakkosten: EPDM

Rubber dakbedekking maakt, zoals de naam al aangeeft, gebruik van rubber bij het maken ervan. Het is over het algemeen gemakkelijk om mee te werken en voor vervanging moet de aannemer het bestaande rubber met een mes in stukken snijden om het weg te gooien.

PLUSPUNTEN

✔ Het is veel milieuvriendelijker.

✔ Het installatieproces is niet moeilijk.

✔ Het materiaal is bestand tegen thermische schokken.

NADELEN

✖ De kleur vervaagt na verloop van tijd, en het ziet er niet mooi uit.

✖ Rubber is geen geweldig materiaal voor doe-het-zelvers om mee te werken.

✖ Het kan schaars en moeilijk te vinden zijn.

Glasvezel dak kosten

Dit is meestal gemaakt met lagen glasvezel, die is versterkt om het dak verder te beschermen. Het is een zeer populaire methode, omdat het meestal langer meegaat dan veel van de andere beschikbare varianten.

PLUSPUNTEN

✔ Omdat het zo’n veelzijdig materiaal is, is glasvezel het go-to-materiaal voor veel huiseigenaren, en de mooie esthetiek doet geen pijn.

✔ Het is vrij licht van gewicht.

✔ Het materiaal is gemakkelijk toegankelijk en bestaat in overvloed op de markt.

NADELEN

✖ Het is voorgesneden, wat betekent dat extra werk nodig kan zijn om de gewenste vorm en maat te krijgen.

✖ Onderhoud is niet eenvoudig en vereist de aandacht van een professional.

✖ Glasvezel moet met zorg worden behandeld, waardoor het minder geschikt is voor doe-het-zelvers.

Moet ik mijn plat dak vervangen?

Dat hangt ervan af. Hoewel reparatie van platte daken meestal wordt afgekeurd, zijn er situaties waarin ze noodzakelijk kunnen worden. In dit gedeelte bespreken we enkele redenen om uw dak te vervangen en de tekenen die u mogelijk opmerkt.

Lekkend dak

Dit is een van de meest voorkomende tekenen van een dak dat gerepareerd of vervangen moet worden. Daken zijn gemaakt om water buiten te houden en het huis te beschermen tegen het weer.

Daarom, als er water in het huis sijpelt, is dit een zeker teken dat er mogelijk een probleem is met het dak.

Algenvlekken

Algen in de lucht kunnen zich op uw dak nestelen en na verloop van tijd verkleuren. Hoewel het misschien niet noodzakelijkerwijs de gordelroos beïnvloedt, zorgt het niet voor een mooi uitzicht. Als u uw dak al een tijdje heeft, kan dit een goede gelegenheid zijn om het te vervangen.

Mos

Mos heeft de neiging om tussen kleine ruimtes in het dak te groeien, vooral in koudere klimaten. En hoewel ze misschien geen groot gevaar vormen, zien ze er over het algemeen niet goed uit. Het verwijderen van mos is niet moeilijk, maar u moet voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat u geen andere delen van het dak beschadigt tijdens het proces.

Kosten voor plat dak verwijderen

Het verwijderen van een plat dak wordt meestal gedaan wanneer het op het punt staat te worden gerepareerd of een nieuw dak wordt geïnstalleerd en wordt daarom meestal toegevoegd aan de reparatiekosten voor het platte dak. Dat gezegd hebbende, er zijn situaties waarin het verwijderen van het dak deel kan uitmaken van een ander project, zoals het ombouwen van het dak.

In dit geval zal een professional waarschijnlijk tussen de € 80 en € 100 per m 2 in rekening brengen . Zodra de verwijdering is voltooid, is verwijdering het volgende probleem, en hoewel de meeste bedrijven het toevoegen aan de initiële factuur, zullen sommige aannemers tussen €  100 en €  150 in rekening brengen om het afval voor u te verwijderen.

Iemand inhuren om een checklist voor een plat dak te vervangen

Overweeg het volgende voordat u een professional inhuurt om aan uw platte dak te werken:

 • Welke kwalificaties zijn nodig: Een goed voorbeeld is een Level 3 (NVQ) Diploma in Dakbedekkingsberoepen.
 • Welke ervaring hebben ze? Twee jaar plus ervaring kan een goed begin zijn, afhankelijk van uw budget.
 • Hoe is hun eerdere werk? Een goed portfolio geeft u een idee van wat u kunt verwachten.
 • Laat hun eerdere klanten hen hoog beoordelen: Controleer op online beoordelingen/feedback van hun werk.
 • maken ze deel uit van een accreditatie? Hoe meer bewijs ze bieden van hun vaardigheden, hoe meer vertrouwen je zult hebben in hun bekwaamheid.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste materiaal voor een plat dak?

Dit is afhankelijk van waar het dak voor dient. Er worden verschillende materialen gebruikt om een plat dak te bouwen, elk met zijn voor- en nadelen. Hoewel een materiaal als vilt betaalbaar en gemakkelijk te verwerken is, gaat het niet zo lang mee als lood.

Hoe lang gaat een plat dak mee?

Normaal gesproken gaat een plat dak tussen de 10-20 jaar mee

Wat is een plat dak Arnhem?

Een plat dak is meestal niet plat, maar is licht gekanteld om ervoor te zorgen dat er geen water ophoopt dat schade aan de dakconstructie kan veroorzaken. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn geweldig voor alle soorten gebouwen.

Moet ik mijn plat dak isoleren Arnhem?

Dit is afhankelijk van het doel waarvoor het dak dient. Zo hoeft een plat dak boven een bijgebouw meestal niet geïsoleerd te worden en worden ze koude daken genoemd. Aan de andere kant, als het dak zich boven bewoonbare gebieden bevindt, kan isolatie nodig zijn.

Is er ooit een moment waarop het repareren van het dak beter is dan het vervangen?

Onder normale omstandigheden is het vervangen van het dak altijd een betere optie dan het repareren ervan. Is de schade echter minimaal, dan is reparatie wellicht voordeliger dan een complete revisie.

DAKDEKKER

DAKREPARATIE

DAKRENOVATIE

DAK ISOLEREN