Ga naar de inhoud

Dakrenovatie Ede | 2023

Dakrenovatie Ede 2022

NL DAK

Oude shingles of bitumen dakbedekking, onvoldoende warmte-isolatie: voldoet uw dakbedekking, dakconstructie of dakisolatie niet meer aan de laatste normen? Is uw dak beschadigd of zelfs gevaarlijk geworden?

Er komt een moment dat uw oude dak, dakconstructie of dakisolatie dringend vervangen moet worden om schade aan de bestaande bouwconstructie te voorkomen. In onderstaande tekst nemen we u stap voor stap mee door het dakrenovatieproces. Ontdek welke stappen nodig zijn tijdens de planningsfase, met welke factoren rekening moet worden gehouden tijdens de offertefase en hoe u uw dakrenovatie succesvol kunt uitvoeren.

PLANNINGSFASE

Wanneer is een dakrenovatie in Ede nodig of raadzaam? Of het nu technisch of esthetisch is, de redenen voor het vervangen van een dak kunnen behoorlijk verschillen.

Technische of energiegerelateerde redenen:

  • Een thermische of energetische renovatie moet het energieverbruik en dus ook uw stookkosten minimaliseren .
  • Op het dak moet een fotovoltaïsch of zonnepaneelsysteem worden geïnstalleerd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen on-roof en in-roof systemen. In-dak systemen worden direct geïntegreerd, waardoor de dakbedekking wordt vervangen, terwijl on-dak systemen ofwel verhoogd ofwel parallel aan het dak worden gemonteerd, zolang de dakhelling en oriëntatie dit toelaten.
  • Het dak heeft ouderdomsschade opgelopen zoals lekkages (bijv. binnendringend water rondom lekkende dakramen etc.).
  • Extreme weersomstandigheden zoals stormen of overmatige sneeuwdruk hebben onherstelbare schade aangericht.
  • Constructieve gebreken zoals schimmel of condensatie in de dakconstructie, dus gevolgschade, ontstaan door gebrekkige dakconstructies, maken het ook noodzakelijk een dakrenovatie Ede 2022.
Dakrenovatie Arnhem NL DAK

Redenen voor modernisering:

  • U wilt het dak renoveren in het kader van een energie besparing of andere renovatie- of uitbreidingswerkzaamheden.
  • Esthetische redenen. Het kan zijn dat u het dak wilt renoveren, bijvoorbeeld wanneer de dakbedekking van uw oude dak begint slecht te worden, of u het dak geschikt wilt maken voor aanschaf van zonnepanelen.

Welke soorten dakrenovaties zijn er?

Er wordt een algemeen onderscheid gemaakt tussen een gedeeltelijke vervanging (dwz een herstelling) en een volledige dakrenovatie. Ook rijst de vraag of alleen de dakbedekking moet worden vervangen of dat u de thermische prestatie van het gebouw wilt of moet verbeteren, of zelfs de gehele dakbeschot wilt vervangen. Om te beginnen moet de eigenaar ook beslissen hoe het dak in de toekomst kan worden gebruikt. 

MOET IK EEN PLANNER INSCHAKELEN OM DE VOORGESTELDE MAATREGELEN UIT TE VOEREN?

Of er al dan niet een planner of bouwmeester nodig is, hangt in de eerste plaats af van de vraag of de uit te voeren werkzaamheden gering zijn of dat er een bouwvergunning voor nodig is. Onder kleine bouwprojecten worden verstaan projecten waarbij sprake is van structureel onderhoud, renovatie of verbeteringen aan het gebouw, zoals het vervangen van dak of ramen. Waar de werkzaamheden alleen een nieuw dak betreffen, worden de werkzaamheden doorgaans uitgevoerd zonder dat er een extra planner nodig is. In dit geval neemt de dakdekker de planning op zich. Houd er rekening mee dat niet alle ambachten bevoegd zijn om ontwerpwerkzaamheden uit te voeren. Voor gewichtsveranderingen kunnen bijvoorbeeld nieuwe statische berekeningen nodig zijn.

Kan ik mijn dak vervangen zonder bouwvergunning?

Voor het vervangen van dakbedekking of isoleren niet ,maar bij een bouwkundige wijziging (dakkapel, dakraam, nieuwe dakopbouw etc.) heeft de eigenaar vaak wel een vergunning nodig van de overheid. Als de renovatie een verbouwing of uitbreiding betreft, moeten er documenten worden verkregen voor de bouwvergunning. Er zijn echter over het algemeen ook enkele uitzonderingen op deze regel wanneer een project kan worden uitgevoerd zonder dat hiervoor een bouwvergunning of bouwaanvraag of verklaring nodig is. Om te voorkomen dat u de wet overtreedt, is het raadzaam om contact op te nemen met uw plaatselijke bouwautoriteiten voordat u met uw dakrenovatie begint.

Een expert inschakelen voor advies

Voorzichtigheid is geboden als het gaat om monumenten of gebouwen die aan andere officiële eisen voldoen, zoals het behoud van de uitstraling van een stad. In dergelijke gevallen wordt u geadviseerd advies in te winnen bij een deskundige en rechtstreeks informatie in te winnen bij de bouwautoriteiten. In het geval van een thermische renovatie van een oud gebouw, of bij het herstellen van constructiefouten aan een nieuwbouw, kan het ook raadzaam zijn om een bouwkundig of thermisch ingenieur in het proces te betrekken. Of een planningsafdeling deze rol op zich kan nemen, hangt af van haar werkterrein.

Wat kost een dakrenovatie in Arnhem?

WAT KOST EEN DAKRENOVATIE?

Afhankelijk van de kenmerken kunnen de kosten voor het aanleggen van een nieuw dak (inclusief onderbouw, isolatie, etc.) tussen de 1.500 en 10.000 euro bedragen. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een ruwe schatting is. Om erachter te komen wat de totale kosten voor uw project zouden zijn, moet u een dakdekker die u vertrouwt vragen om een offerte voor u te maken. De exacte prijs vereist zorgvuldige berekeningen, zodat u een individuele offerte kunt krijgen, precies afgestemd op uw wensen en de lokale omgeving waarin uw huis zich bevindt. De berekening omvat veel factoren, zoals de grootte van het dak, het daklandschap en de helling of algemene toestand van het dak.

Neem vandaag contact met ons op!

[contact-form-7 id="11" title="Contactformulier 1"]

"Passie voor Daken"

NL DAK & SOLAR beschikt over een team van zeer ervaren vakmensen die graag zoeken naar een passende oplossing voor uw probleem. Het bedrijf is tevens in bezit van de nodige procescertificaten voor erkend Dakdekker,

Bel ons hoofdkantoor

Uw dak snel in topconditie

Met onze manier van dakrenovatie zorgen wij ervoor dat uw dak weer snel in topconditie is. Hierbij zijn wij uw ideale partner voor het vervangen en/of vastleggen van dakpannen, het herstellen en repareren van de dakconstructie en de renovatie van de bouwwerken die zich bevinden op de daken

Dak
Repareren

Reparatie van Platte daken !

Platte daken

We zijn uw Platte daken specialist!

Uw Dak Isoleren

Energiezuiniger?  en Voorkom warmteverlies!

Zonne-energie

Hoge energierekening?Neem Zonnepanelen!

GEVELS


Gevelreining tot Gevelrenovatie

Wat onze klanten vertellen

C3648B4A F767 47B0 9E4C 2C1F196451CA scaled 1
Het dak van onze kinderdagverblijf is vervangen door deze vakmensen.Wij zijn zeer blij met de klantvriendelijkheid en de uitgevoerde werkzaamheden .NL DAK bedankt!
Nadine
Kinderdagverblijf Ederveen
c3432741-92ff-47c4-8cfe-fd377383f520.jpg
De mannen van NL Dak en Solar halen al meerdere jaren alle dakmaterialen bij ons in de Filiaal in Arnhem. Ik kan met recht zeggen dat deze mannen veel kennis hebben van daken !
Royal Roofing Materials dak & bouw
Aldert Vestiging Arnhem