Ga naar de inhoud

Dakrenovatie met Zonnepanelen – Kosten – 2023

Dakrenovatie en Zonnepanelen

Dak vervangen met zonnepanelen

Het krijgen van een nieuw dak voor uw huis is al een groot project en het toevoegen van extra obstakels of processen maakt het proces alleen maar ingewikkelder. Als u echter zonnepanelen op uw dak heeft, moet u voor uw dakvervanging nog minimaal twee extra stappen doorlopen.

Dit roept veel vragen op van degenen die zonne-energiesystemen op hun dak hebben laten bouwen.

  • Moet u uw panelen verwijderen om uw dak te vervangen?
  • Zullen de dakdekkers de panelen verwijderen of moet u uw zonne-installateur bellen om het te doen?
  • Kunt u uw montagemateriaal voor zonne-energie rechtstreeks in uw nieuwe dak inbouwen?

In deze blog zullen we ons best doen om deze en een aantal andere veelgestelde vragen te beantwoorden en je te vertellen over vier dingen die je moet weten over je dakrenovatie project.

Als u overweegt uw dak te vervangen, zoals duizenden andere huiseigenaren in Nederland, kunt u ook overwegen om tegelijkertijd zonnepanelen te laten installeren. In feite zullen in de komende tien jaar gemiddeld 1,3 miljoen eengezinswoningen per jaar een dakrenovatie nodig hebben. Als slechts een fractie van die huizen tegelijkertijd op zonne-energie gaat, zou dit een aanzienlijke vooruitgang betekenen in de richting van de decarbonisatie doelstellingen van de Nederland.

man worker firld by solar panels scaled
NL DAK & SOLAR DIENSTEN
Dakrenovatie met Zonnepanelen - Kosten - Offerte | NL DAK &..
Dakrenovatie en Zonnepanelen – Kosten – Offerte | NL DAK & SOLAR

 Dit is wat u moet weten.

1: U moet eerst de zonnepanelen verwijderen om het dak te vervangen

Er is geen manier om dit te omzeilen. Ik moet de zonnepanelen demonteren en het dak vervangen. Hierdoor is er tijdens de vervangingsperiode geen toegang tot duurzame energie en is de woning enkele dagen volledig afhankelijk van stroom van het openbare net.
Dit drijft de kosten op, dus wees voorbereid op hogere dan normale elektriciteitsrekeningen. Wees voorbereid op stroomuitval, aangezien zowel het verwijderen als opnieuw installeren van het paneel kan leiden tot stroomuitval gedurende minstens een paar minuten.
Nog iets om te weten: het is niet de dakdekker die de zonnepanelen verwijdert.

Dakdekkers hebben over het algemeen niet de opleiding of vaardigheden om zonnepanelen op de juiste manier te verwijderen. Neem dus contact op met de NL DAK & SOLAR want wij zijn al 25 jaar Dak en Solar specialisten in Nederland


Het tijdelijk verwijderen van het paneel zal waarschijnlijk minstens een dag duren, en het opnieuw installeren kan een dag of zo duren. Wacht nog een paar dagen voor uw vervangingsproject, zodat er ruimte is voor het verwijderen en installeren van het paneel.

Een reden voor deze besparingen is dat dakdekkers en installateurs van zonnepanelen vaak samenwerkingsverbanden hebben waarin uw als huiseigenaren van kunnen profiteren. Toen ik offertes ontving voor het zonnepaneel op mijn huis, bood het installatiebedrijf me 30% korting op een nieuw dak als ik tegelijkertijd voor vervanging koos – een prijsverlaging die mogelijk is omdat het dakdekkersbedrijf niet had eventuele klantacquisitiekosten. 

Dat is niet de enige manier waarop u bespaart door te kiezen voor zonne-energie tijdens een dakrenovatie. Zonnepanelen gaan ongeveer 25-30 jaar mee, vergelijkbaar met de levensduur van een dak. Door beide tegelijkertijd te doen, voorkom je dat je zonnepanelen opnieuw moeten worden geïnstalleerd na het vervangen van je dak, wat op de lange termijn geld kan besparen.

Nog een ander financieel voordeel is de waarde die zonne-energie aan uw huis toevoegt. Uit een rapport bleek dat zonnepanelen worden gezien als upgrades en dat huizenkopers in het hele land bereid waren, een uitgave van ongeveer € 6.000 te betalen voor een huis met een gemiddeld zonnepaneel. Bovendien zijn er aanwijzingen dat huizen met zonnepanelen sneller verkopen dan huizen zonder. 

Als u, zoals veel Nederlanders, Niet de beschikking om zowel een dakrenovatie als een zonne-installatie op uw huis te laten installeren, heeft u opties. Naast traditionele leningen waarmee u eigenaar kunt worden van uw systeem, kunt u ook uw zonne-energie financiering aanvragen via een Duurzaamheidslening.

Die extra zonnecapaciteit zou ook de impact van het land op klimaatverandering verminderen op de energie-efficiëntievoordelen van een nieuw dak, vooral als het nieuwe dak reflecterend is of een groen dak. 

Overweegt u de sprong te wagen in zonne-energie? Bekijk onze Gids voor huiseigenaren om op zonne-energie te gaan voor meer informatie over hoe u het proces op gang kunt brengen.

NOTA2 Empresas y medioambiente 1080x675 4
Zonnepanelen Arnhem - Kosten - NL DAK & SOLAR Arnhem

Klik hier voor tips over het onderhoud van platte daken .

Opmerking: de prijzen die in dit artikel worden vermeld, vertegenwoordigen een algemeen gemiddelde en kunnen variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus, het gebied waar het contract wordt voltooid of een aantal factoren die onafhankelijk zijn van de wil van de aannemer. Neem voor een gepersonaliseerde offerte contact op met een plaatselijke dakrenovatie specialist.

Overzicht van de prijzen voor dakrenovatie met zonnepanelen projecten

Raadpleeg onze prijsgids voor dakrenovatie om meer te weten te komen over de gemiddelde prijzen van verschillende projecten voor  dakrenovatie. 

DakbedekkingsmateriaalOppervlaktePrijs
Bitumen dakbedekking 50 vierkante meter€ 3.000 tot € 4.400
Zonnepanelen 5000 WP50 vierkante meter € 6.000 tot € 9.600
Bitumen dakbedekking 100 vierkante meter€ 6.000 tot € 8.600
Zonnepanelen 7000 WP100 vierkante meter€ 8.000 tot € 9.900

1. Houd rekening met het weer

Bij het plannen van uw dakconstructieproject is het verstandig om een ​​datum te kiezen waarop het weer meestal aangenaam is. Het is uiterst gevaarlijk om op het dak te blijven werken in een natte omgeving. Daarom vragen we onze dakdekkers meestal om alle werkzaamheden stil te leggen zodra het regent. Dit kan de voltooiingsdatum van het project duidelijk vertragen. Vermijd daarom het plannen van uw dakproject tijdens de moessonseizoenen.

2. Isolatie toevoegen

Het installeren van isolatie op uw dak kan een heel eind komen als u kosten bespaart. Het is in eerste instantie misschien niet duidelijk, maar het toevoegen van een beschermingslaag tegen het klimaat kan u geld besparen op uw energierekening. Dit vermindert ook het gebruik van koelsystemen in uw huis.

Dakdekker Apeldoorn- Dakdekker voor bedrijfspanden
Dakdekker Nederland – Dakdekker voor bedrijfspanden Bedrijfspand dak vervangen

3. Investeer in dakgoten

Geef in termen van budgettering prioriteit aan dakgoten. Bij een daksysteem zijn deze goten normaal gesproken als eerste beschadigd. Het hebben van een beschadigde dakgoot kan een grote impact hebben op uw huis, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het omleiden van de waterstroom. Daarom wil je misschien kiezen voor dikkere materialen voor de extra duurzaamheid. Bij metalen dakbedekking is het gebruikelijk dat we een dikte van 27 (0,4 mm) gebruiken voor dakpanelen en een dikte van 24 (0,6 mm) voor dakgoten.

Zorg er indien mogelijk voor dat dakgoten worden geïnstalleerd met hangers. Dit versterkt de aansluiting ervan op de rest van het daksysteem. Dit is vooral handig voor brede goten met een breedte van meer dan 24 inch. Bovendien kan het praktisch zijn om gootbeschermers toe te passen als uw huis onder of in de buurt van een boom staat. Zo voorkom je dat ongewenst vuil zich snel ophoopt in je dakgoten.

4. Kies een betrouwbare dakdekker

Wij raden u aan om voor uw volgende dakproject een dakdekker in te schakelen. Er zijn grote voordelen aan het inhuren van een in plaats van het zelf te doen. Als je niet zeker bent van het vinden van een betrouwbaar bedrijf, hebben we een blogpost gemaakt over het inhuren van een dakdekker . Dit kan u helpen bij het selecteren en wat u kunt verwachten bij het inhuren van een.

5. Plan dakonderhoud

Regelmatig onderhoud aan uw dak kan de levensduur verlengen. Dit kan verdere schade voorkomen die het materiaal volledig onbruikbaar kan maken. Zorg er ten slotte voor dat u de dakgoten minimaal twee keer per jaar schoonmaakt.

beautiful roof on wooden building

HOE WEET IK DE EXACTE KOSTEN VOOR MIJN PROJECT?

Voorbeeld; met al deze bovengenoemde factoren, wie zal ik in staat zijn om de exacte kosten van dakbedekking voor mijn huis te bepalen? Om de kosten precies te kunnen bepalen, kunt u het beste contact opnemen met een dakdekker bij u in de buurt en een plaatsbezoek vragen. Zij genereren op hun beurt de benodigde materialen en geven u een offerte voor uw project.

kosten plat dak vervangen
kosten plat dak vervangen Dakdekker kosten 2023

OOK UW DAK EN SOLAR SPECIALIST IN :

Dakdekker Arnhem Zonnepanelen Arnhem
Dakdekker Nijmegen Zonnepanelen Nijmegen
Dakdekker Bennekom Zonnepanelen Bennekom
Dakdekker Duiven Zonnepanelen Duiven
Dakdekker Ede Zonnepanelen Ede
Dakdekker Apeldoorn Zonnepanelen Apeldoorn
Dakdekker Oosterbeek Zonnepanelen Oosterbeek
Dakdekker Veenendaal Zonnepanelen Veenendaal
Dakdekker Velp Zonnepanelen Velp
Dakdekker Wageningen Zonnepanelen Wageningen