Meteen naar de inhoud

DAKLEKKAGE?

Dakreparatie nodig? Lekt uw dak? Wacht niet! Plan direct uw gratis inspectie in!
NL DAK & SOLAR voor een snelle en vakkundige oplossing.

9.6 uit 2727 klantenbeoordelingen
 

Wat te doen als uw dak bij een daklekkage?

Het regent hard. Je bent binnen, het vuur is aan, de verwarming staat aan, je bent blij. Tot je boven je hoofd druppelend water hoort. Je rent naar boven en er is een veelbetekenende vochtige plek op het plafond. Er lekt ergens water. Komt het door leidingen in het dak? Je zet het water uit. Een half uur later wordt de vochtige plek groter? Het lijkt erop dat u een lekkend dak heeft. Dus wat doe je?

Hoe de waterlekkage van het dak te stoppen?

Als u dit veilig kunt doen, gaat u allereerst de dakruimte in om de staat van het lekkende dak te controleren. U moet voorkomen dat het water dat uw huis binnenkomt  verdere schade aanricht. Zoek een geschikte container om onder de gebieden te plaatsen waar het dak lekt. Houd er rekening mee dat als de regen of sneeuw hevig is, u de container regelmatig moet legen. Als het lek zich in de dakruimte bevindt, moet de container daar zijn. Het constant legen van de dakruimte is niet praktisch op de lange termijn, dus proberen het lek te stoppen is een prioriteit.

Probeer het dak op te lappen van lekken

Als de plaats van het lekkende dak duidelijk is, probeert u na het vinden van een opvangbak om het water op te vangen het lek te stoppen door een tijdelijke dakreparatie uit te voeren. Op korte termijn kan alles worden gebruikt dat de plaats van het lek bedekt, bijvoorbeeld een plastic zak die van binnenuit met waterdichte tape over het gat is geplakt. Maar je moet zo snel mogelijk iets substantieels vinden.

Een meer substantiële tijdelijke dakpleister, die kan worden gemaakt van dakteer, of op maat gemaakte dakplaten die verkrijgbaar zijn bij bouw- en bouwmarkten, kunnen worden gebruikt. Deze mogen alleen worden gebruikt om de lekkage te beveiligen en het binnendringen van water te stoppen. Om ervoor te zorgen dat er geen blijvende of permanente schade aan uw huis is, moet u het gat in het dak professioneel laten repareren.


Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van een daklekkage

Dakreparaties van een daklekkage beginnen altijd met het detectieproces waarbij we de oorzaak van het daklek lokaliseren. Het is niet altijd dat u uw natte plek direct onder het lekkende dak vindt. Waterlekken hebben meestal een manier om schadelijk te zijn.

Dakreparatie - Platte dak lekkage | NL DAK - Hoeveel kost...

Wanneer u merkt dat er sprake is van daklekkage …

Wanneer het zwakke punt van uw dak begint te lekken, zorgt de samenhang van het water ervoor dat het enige afstand langs het dak kan stromen voordat het op uw zolder of plafond druppelt. Onze professionele dakdekkers in uw regio kent de kneepjes van het water.

Snel en efficiënt de daklekkage laten repareren
Door een daklekkage tijdig te repareren, voorkomt u verdere schade. Waarschijnlijk heeft u het in veel gevallen echter niet meteen door dat er een lekkage aan uw dak is. In veel gevallen is de lekkage namelijk zo klein dat dit niet meteen te merken is. Daarom is het verstandig om uw dak regelmatig te laten controleren door middel van een dakinspectie. Dan weet u precies hoe uw dak ervoor staat en worden eventuele gebreken en zwakke punten meteen verholpen, waardoor u daklekkage voorkomt.

Dakdekker-Oosterbeek-Dakreparatie-Oosterbeek NL DAK
Dakbedekking plat dak vervangen - Platte dak | Tips 2023

Een beschadigd dak leidt tot een beschadigd huis. Het is belangrijk om af en toe de staat van uw dak te controleren om grote schade aan uw woning te voorkomen.

Behalve dat er water van het plafond druppelt, zijn er andere, minder voor de hand liggende tekenen die aangeven wanneer u een dakreparatieservice nodig heeft. Onthoud dat het er van buiten vlekkeloos uit kan zien, maar we kunnen nooit weten dat er ergens een zwak punt is waar regenwater naar binnen kan gaan.

Daarom moet u weten hoe u naar tekenen van daklekkage moet kijken. Er zijn in principe twee soorten inspecties die u kunt uitvoeren: exterieur en interieur.

dakrenovatie-arnhem.480x0.jpg

Laat uw dak op tijd repareren

Ook voor andere reparaties dan een lekkage alleen rekent u op ons. Zo kunnen we ook uw dakgoot repareren of vervangen wanneer dit nodig is. Daarnaast voeren we allerlei dakwerkzaamheden uit, zoals het isoleren van uw dak, maar ook de aanleg van een compleet nieuw dak.Vraag direct een offerte aan door op de onderstaande button te klikken. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen naar 026 – 202 202 7 of een e-mail te sturen naar info@nldak.nl.

Plat dak isoleren NL DAK 1

Ontvang gratis een offerte! - NL DAK & SOLAR

NL DAK EN SOLAR B.V. is een organisatie gespecialiseerd in installeren van daken en zonnepanelen!

Contact Formulier

Neem contact op voor de mogelijkheden

Wilt weten wat NL DAK Dakdekkers nog meer voor u kan doen? Vraag dan via de onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een dakinspectie, bel meteen naar 026 – 202 202 7 om een afspraak te maken of stuur een e-mail naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw dak in topconditie blijft.

Leest meer van onze dakdekkersblog ……..

7 belangrijke dingen die u moet doen als uw dak lekt

Daklekkages zijn niet leuk voor huiseigenaren. Je huis is een plek waar je je veilig en beschermd moet voelen tegen de buitenlucht. Helaas kunnen externe elementen zoals regen en sneeuw je huis binnensluipen, of je het nu leuk vindt of niet. Er gebeuren incidenten, en als ze zich voordoen, kunt u het beste zo snel mogelijk actie ondernemen, vooral als er een kans is op waterschade aan uw huis.

Als u merkt dat uw dak lekt, kunt u een aantal belangrijke dingen doen om de situatie te beheersen en mogelijke schade door het water tot een minimum te beperken. Hier zijn zeven stappen om te volgen:

1. Verplaats dingen uit de weg

Als uw dak lekt, is dat al erg genoeg. Het laatste dat u wilt, is dat u daarbij uw bezittingen verpest. Als er een lek is boven uw bed, kleding of meubels, is het tijd om het gebied op te ruimen!

Waterschade kan sommige van uw kostbare bezittingen vernietigen, en dat wil niemand. Om nog maar te zwijgen van het feit dat sommige stoffen water vasthouden en een vreselijke schimmelgeur veroorzaken. Dus wat je ook uit de weg kunt duwen, doe het zo snel mogelijk!

2. Houd het water vast

Als u een lekkend dak heeft, probeer dit dan zoveel mogelijk in te dammen. Pak emmers, vuilnisbakken, handdoeken en al het andere dat je kunt vinden om het water op te vangen om de impact en schade die water kan veroorzaken te verminderen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het waterschade aan uw vloeren kan veroorzaken. Zorg ervoor dat u meerdere containers in de buurt heeft die het water kunnen opvangen en schakel ze regelmatig uit om het risico van overlopen te verminderen.

3. Ontlast de waterdruk

Een slappe uitstulping die aan je plafond hangt, is een teken dat er zich water op die plek verzamelt. Hoewel het misschien onverstandig lijkt om een gat in het gebied te porren, doe het toch. Als u het verlaat, kan het water zich verspreiden en ernstigere schade aan het plafond veroorzaken.

Bovendien kan het uiteindelijk vanzelf uitbarsten en een grotere puinhoop veroorzaken. Gebruik een schroevendraaier om het laagste punt van de uitstulping voorzichtig te doorboren en zet er een emmer onder om het water op te vangen. Afhankelijk van de grootte van het lek kunnen meerdere gaatjes nodig zijn.

4. Zeil op het dak leggen

Als u om de een of andere reden uw lekkende dak niet meteen kunt repareren, is een zeildoek de beste optie. Bedek het probleemgebied met een zeil wanneer het dak veilig genoeg is om te klimmen. Soms zijn de probleemgebieden moeilijk te vinden. Als u problemen ondervindt, probeer dan het probleemgebied te bepalen op basis van waar het lek zich binnenin bevindt. Lees ons artikel: Dakreparatie : 9 veelvoorkomende problemen en de eenvoudigste manier om ze op te lossen. Gebruik er een die minstens zes millimeter dik is en minimaal 1,2 meter over het probleemgebied en tot aan de top uitsteekt. Als de piek te ver weg is, stop dan onder dakpannen om te voorkomen dat er water onder het zeil komt.

Op die manier biedt het voldoende bescherming rond de omtrek en zorgt het ervoor dat het gebied volledig wordt bedekt.

5. Maak foto’s voor verzekeringsdocumentatie

Wilt u weten wat u moet doen als uw dak lekt? Het is deze stap! Het documenteren van uw schade is handig wanneer u uw woonverzekering claim indient als de schade in aanmerking komt voor een claim. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om foto’s te maken en alles te documenteren.

Het toont niet alleen de ernst van de dakschade , maar ook de andere items die zijn aangetast. Als het daklek uw televisie, computer, meubels, beddengoed of keuken heeft verpest, documenteer dit dan. Uw verzekering kan mogelijk het dak repareren en de verloren items vervangen.

Als je handig bent en denkt je dak zelf te kunnen repareren, We raden u echter ten zeerste aan om contact met ons of een andere professionele dakdekker op te nemen als uw dak lekt voor professionele dakreparatie . Er zijn veel dingen die u moet weten bij het werken op daken, en veiligheid staat altijd op nummer één!

Ontvang gratis een offerte! - NL DAK & SOLAR

NL DAK EN SOLAR B.V. is een organisatie gespecialiseerd in installeren van daken en zonnepanelen!

Contact Formulier