Meteen naar de inhoud
Kosten plat dak vervangen en isoleren Arnhem

Uw dak bij vervanging meteen isoleren?

Bij het vervangen van een dak is het aan te raden om tegelijkertijd ook te isoleren. Dit zorgt voor een verbetering van de energie-efficiëntie en het comfort in huis. Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren, zoals met PIR isolatie. Het is belangrijk om een deskundige te raadplegen voor het kiezen van de beste oplossing voor uw situatie.

 

Wanneer u meer woongenot wilt behalen raden wij aan om uw plat dak isoleren .Vraag ons naar mogelijkheden .Bel voor een vrijblijvende inspectie om te kijken naar de mogelijkheden om uw plat dak isoleren .Bel naar 026 – 202 202 7 of liever mailen?Dat kan dan naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar bij al uw dakwerkzaamheden.

 

Dakisolatie Arnhem
dak vve njimegen.480x0

Wij isoleren met PIR isolatie platen.

PIR staat voor PolyIsocyanuraat en het is een type van isolatiemateriaal, gebruikt om warmteverlies te beperken in gebouwen. Het is een schuimachtige materiaal dat uitstekende thermische isolatie-eigenschappen heeft en wordt vaak gebruikt in daken, muren en vloeren.

Vraag ons naar de mogelijkheden. bel voor vrijblijvende advies en offerte.

Vraag een offerte aan voor een overzicht van de kosten

Wilt u uw dak laten vervangen, maar daarvoor eerst weten wat de kosten bedragen? Vraag dan eenvoudig een offerte aan via het online offerteformulier. Natuurlijk bent u bij vragen of voor meer informatie ook welkom om contact met ons op te nemen door te bellen naar 026 – 202 202 7 of een e-mail te sturen naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar bij al uw dakwerkzaamheden.

Dak vervangen kosten | 2023 | Offerte
dakrenovatie-arnhem.480x0.jpg
De factoren die de kosten voor het vervangen van uw dak bepalen
 1. Type dakbedekking: Sommige materialen zijn duurder dan andere, bijv. dakpannen, bitumen, metalen platen.

 2. Grootte en complexiteit van het dak: Hoe groter en complexer het dak, hoe hoger de kosten.

 3. Plaats: Arbeidskosten en materialen kunnen variëren per regio.

 4. Professionaliteit: Hoeveel ervaring heeft het bedrijf met het vervangen van daken?

 5. Bijkomende kosten: Bijvoorbeeld verwijdering van het oude dak, vergunningen, verzekeringen.

 6. Urgentie: Snelle vervanging zal meestal duurder zijn dan het uitstellen van de vervanging.

Laag BTW tarief bij Isoleren?

Wil je uw dak isoleren? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het btw tarief van een dakdekker in 2020. Op deze pagina lees je alles over de btw die je voor een dakdekker moet betalen en wanneer het verlaagde tarief van 9% geldt.

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt eenmalig een scherp geprijsde offerte.Zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt!

Btw-tarief dakdekker 2020
In principe betaal je 21% belasting over dakwerkzaamheden. Dit tarief is van toepassing op klussen zoals het reinigen van het dakoppervlak of het laten aanbrengen van een beschermende coating. Ook wanneer je dakschade hebt, zoals een kapotte of missende dakpan, moet je rekening houden met een belasting van 21%

subsidie isolatie

Toch profiteer je in sommige gevallen wel van het verlaagde tarief van 9% btw voor een dakdekker. Wanneer is dat het geval? Wanneer je je woning laat isoleren en deze energiezuiniger wordt dankzij de dakwerkzaamheden, hoef je slechts 9% btw te betalen. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel hieronder verder!

Btw dakdekker: laag tarief van 9%
Meestal betaal je 21% btw over dakwerken. Toch is het in de praktijk vaak zo dat je bij dakdekkersbedrijven profiteert van een verlaagd tarief. Door dakwerken in combinatie met isolatiewerkzaamheden uit te laten voeren, wordt de isolatiewaarde van je woning verhoogt. En voor het isoleren van woningen geldt wel een verlaagde belasting.

Wanneer je je woning isoleert én deze hierdoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagde btw voor de dakdekker. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van isolatiemateriaal onder de dakbedekking, zoals glaswol of steenwol. Houd er wel rekening mee dat je over de materiaalkosten bij isolatie wel het reguliere tarief van 21% betaalt. Wil je meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl. Ook vind je op op de website van de Belastingdienst een handig overzicht van de werkzaamheden die onder het 9%-tarief vallen.

Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn:

 • glaswol
 • steenwol
 • piepschuim
 • (isolatie)glas
 • polyurethaan (PUR/PIR)

Voor meer informatie kijk op de website van de belastingdienst:

httpss://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_9_btw/werkzaamheden_aan_woningen/isoleren_van_woningen