Meteen naar de inhoud

Dakisolatie : UW DAK ISOLEREN ?

 

Wanneer u meer woongenot wilt behalen raden wij aan om uw plat dak isoleren .Vraag ons naar mogelijkheden .Bel voor een vrijblijvende inspectie om te kijken naar de mogelijkheden om uw plat dak isoleren .Bel naar 026 – 202 202 7 of liever mailen?Dat kan dan naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar bij al uw dakwerkzaamheden.

 

Dakisolatie Arnhem
Dakbedekking Arnhem

Uw dak bij vervanging meteen isoleren ?

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen door een professional. Dan bent u bij NL DAK bij juiste adres voor het vervangen van alle soorten dakbedekkingen raden wij aan om uw dak meteen te laten isoleren. Bij ons bent u verzekerd van goede service, kwaliteit standaard 15 jaar schriftelijke garantie.

Wij isoleren met PIR isolatie platen.

PIR isolatie is een uitstekend materiaal om je plat dak te isoleren. NL DAK adviseert steeds om PIR-isolatie te plaatsen waar je een plat dak met Bitumen maakt. PIR biedt een maximale isolatiewaarde voor een minimale dikte. Bovendien zijn platen in PIR perfect beloopbaar.Vraag ons naar de mogelijkheden. bel voor vrijblijvende advies en offerte.

dak vve njimegen.480x0

Vraag een offerte aan voor een overzicht van de kosten

Wilt u uw dak laten vervangen, maar daarvoor eerst weten wat de kosten bedragen? Vraag dan eenvoudig een offerte aan via het online offerteformulier. Natuurlijk bent u bij vragen of voor meer informatie ook welkom om contact met ons op te nemen door te bellen naar 026 – 202 202 7 of een e-mail te sturen naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar bij al uw dakwerkzaamheden.

Dakrenovatie
dakrenovatie-arnhem.480x0.jpg
De factoren die de kosten voor het vervangen van uw dak bepalen

Wat de kosten voor het vervangen van uw dak precies inhouden, hangt van verschillende factoren af. Wanneer u een complete dakrenovatie wilt laten uitvoeren, ligt de prijs vanzelfsprekend hoger dan wanneer u enkel een deel van het dak, zoals het dakleer, laat vervangen. Ook wanneer er extra werkzaamheden verricht moeten worden, liggen de kosten van het vervangen van uw dak hoger. Maar dat neemt niet weg dat deze werkzaamheden ook voordelen opleveren. Zo zorgt een goede dakisolatie bijvoorbeeld voor een lagere energierekening en een stijging van de waarde van uw huis.

Laag BTW tarief bij Isoleren?

Wil je uw dak isoleren? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het btw tarief van een dakdekker in 2020. Op deze pagina lees je alles over de btw die je voor een dakdekker moet betalen en wanneer het verlaagde tarief van 9% geldt.

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt eenmalig een scherp geprijsde offerte.Zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt!

Btw-tarief dakdekker 2020
In principe betaal je 21% belasting over dakwerkzaamheden. Dit tarief is van toepassing op klussen zoals het reinigen van het dakoppervlak of het laten aanbrengen van een beschermende coating. Ook wanneer je dakschade hebt, zoals een kapotte of missende dakpan, moet je rekening houden met een belasting van 21%

subsidie isolatie

Toch profiteer je in sommige gevallen wel van het verlaagde tarief van 9% btw voor een dakdekker. Wanneer is dat het geval? Wanneer je je woning laat isoleren en deze energiezuiniger wordt dankzij de dakwerkzaamheden, hoef je slechts 9% btw te betalen. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel hieronder verder!

Btw dakdekker: laag tarief van 9%
Meestal betaal je 21% btw over dakwerken. Toch is het in de praktijk vaak zo dat je bij dakdekkersbedrijven profiteert van een verlaagd tarief. Door dakwerken in combinatie met isolatiewerkzaamheden uit te laten voeren, wordt de isolatiewaarde van je woning verhoogt. En voor het isoleren van woningen geldt wel een verlaagde belasting.

Wanneer je je woning isoleert én deze hierdoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagde btw voor de dakdekker. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van isolatiemateriaal onder de dakbedekking, zoals glaswol of steenwol. Houd er wel rekening mee dat je over de materiaalkosten bij isolatie wel het reguliere tarief van 21% betaalt. Wil je meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl. Ook vind je op op de website van de Belastingdienst een handig overzicht van de werkzaamheden die onder het 9%-tarief vallen.

Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn:

  • glaswol
  • steenwol
  • piepschuim
  • (isolatie)glas
  • polyurethaan (PUR/PIR)

Voor meer informatie kijk op de website van de belastingdienst:

httpss://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_9_btw/werkzaamheden_aan_woningen/isoleren_van_woningen