Meteen naar de inhoud

Dakdekkers blog September

Is een dakinspectie belangrijk?

Als het gaat om dakinspecties, zetten niet veel huiseigenaren het op hun prioriteitenlijstje. Daken nemen we vaak als vanzelfsprekend aan, totdat er een lek is. Maar een beetje regelmatige aandacht kan een lange weg gaan.

De waarheid is dat Bitumen dakbedekking doorgaans 15 tot 25 jaar meegaan, maar die levensduur kan drastisch worden verkort als vroege tekenen van schade worden gemist of genegeerd.

Daken zijn de eerste verdedigingslinie en beschermen uw huis tegen weersinvloeden en kunnen tegen een stootje als de seizoenen veranderen. Zon, wind, regen, sneeuw, korstmossen, bomen en alles daartussenin zullen ertoe leiden dat uw dak na verloop van tijd verslechtert.

Kwaliteit van materialen en installatie is ook een belangrijke factor. Regelmatige inspecties zorgen ervoor dat het dak goed wordt onderhouden en vroege schade snel wordt verholpen, zodat u kleine problemen nu kunt repareren in plaats van een verwaarloosd dak later volledig te moeten vervangen.

Zoals de meeste dakdekkers raden wij aan om uw dak twee keer per jaar te laten inspecteren, in het voor- en najaar.

Heb Ik Dakinspectie Nodig?

Dakinspectie is een integraal onderdeel van preventief dakonderhoud. Wanneer u uw dak laat inspecteren, krijgt u kritisch inzicht in de staat van uw dak.

Concreet beantwoordt een dakinspectie deze en nog veel meer vragen over de staat van uw dak:

  • Is het dak goed geplaatst?
  • Is het dak beschadigd door recente hagel- of windstormen?
  • Wat is de werkelijke staat van het dak of de levensverwachting?
  • Lekt het dak?
  • Welke reparaties zijn er eventueel nodig?
 
dakinspectie.1920x0
Dakdekkersbedrijf NL DAK & SOLAR

Dakinspectie – Wat Komt Er Bij Kijken?

Een grondige inspectie omvat een interne en externe evaluatie van de dakconstructie.

Hier zijn 3 basisstappen die uw dakdekker zal nemen :

Stap #1 – Interieurinspectie

Eerst zal uw inspecteur het interieur van het huis onderzoeken, inclusief plafonds, muren en zolders op interne sporen van wind-, water- of hagelschade. Lekkages in uw huis zijn een duidelijk teken van schade en hebben onmiddellijke aandacht nodig, vooral rond dakramen en schoorstenen.

aff94a78 5d32 42e8 80bf 2f6e8b566c31

Stap #2 – Exterieur: dakinspectie

Vervolgens loopt de onze installateur langs de omtrek van uw huis, waarbij hij de locatie en staat van schoorstenen, goten, ventilatieopeningen noteert. Tegelijkertijd worden de Boeidelen en dakranden van het huis gecontroleerd op externe watervlekken, hagelbuien en tekenen van droogrot.

Vervolgens zal de dakdekker het dak beklimmen om de constructie, het gootstuk, de ventilatieopeningen en de hemelwater afvoeren te onderzoeken. Hij zal controleren op veelvoorkomende problemen met dakbedekking, zoals Verstopte gootbaan, Loodwerk en eventuele staat van het bitumen. Hij zal goed zoeken naar korrels in de goot en regenpijp – een indicatie dat de bitumendakbedekking het einde van hun levensduur nadert (Bitumen ontdaan van mineraal korrels zijn kwetsbaar voor Uv-straling en zullen barsten en vervolgens scheuren, waardoor water het oppervlak kan binnendringen).

Hij zal controleren op vochtproblemen, een indicatie dat de zolder niet goed is geventileerd, en indien nodig uw zolderventilatie, isolatie en vochtgehalte evalueren. Hij zal controleren op gebarsten, beschadigde of ontbrekende gootstukken, beschadigde schoorsteen stenen, open naden of slijtage door extreme blootstelling aan de zon, en eventuele algengroei op de dakbedekking opmerken (lelijke, maar meestal niet schadelijke zwarte vlekken).

0012020 Artikel IkoHeader2201
Dakinspectie

Stap #3 – Exterieur: dakgootinspectie

Tot slot  wordt er gekeken naar de staat van uw dakgoten. De inspecteur zal op zoek gaan naar problemen zoals onjuiste installatie, ophoping van vuil of kromgetrokken materiaal. Hij zal controleren op ontbrekende kit, gaten en lekken, met speciale aandacht voor hangers, schorten, pek en tekenen van verzakking.

Huur Altijd Een professionele Dakdekker In

Hoewel veel huiseigenaren perfect in staat zijn om hun dak op schade te controleren met een verrekijker, door de rondom het huis te lopen – heeft een professionele inspecteur de vaardigheden, gereedschappen en kennis die nodig zijn om obscure problemen op te sporen die een leek zal missen, inclusief eventuele structurele, bovenliggend oppervlakteschade.

Niet alle dakbedekkingsproblemen zijn duidelijk en de afwezigheid van tocht of lekken betekent niet noodzakelijk dat uw dak structureel gezond is. Een professional zal een grondige evaluatie van de staat van uw dak/goten geven, ondersteund door ervaring, en die gemoedsrust bieden, zodat u niet overrompeld wordt wanneer de schade uiteindelijk later wordt ontdekt.

Als uw dak ouder is, al een tijdje niet is geïnspecteerd of als u wilt u weten of u dak geschikt is voor zonnepanelen, neem dan contact op met NL DAK & SOLAR , uw plaatselijke dakreparatie dakdekker. We zijn een familiebedrijf met bijna 30 jaar ervaring in particulieren en zakelijke dakdekkersbranche en kunnen indien nodig alle soorten dakbedekking en dakgootreparaties uitvoeren .

uw gratis dakinspectie aan te vragen?

Bel 026-202 202 7 in Arnhem

Bel 024 – 202 202 7 in Nijmegen

Bel 055 203 203 1 in Apeldoorn


Vergeet niet te vragen naar onze korting van 15% op elke dakreparatie!

Dakreparatie - Platte dak lekkage | NL DAK - Hoeveel kost...

dikke 10!

Rated 5 out of 5
januari 5, 2023

Vanaf het eerste moment dat Michel van Santen bij ons langs kwam hebben we een goed gevoel gehad bij het kiezen voor NL DAK & SOLAR . Goede en gedegen uitleg, geen populair praatje maar de zaken voorleggen zoals ze zijn. Eerder in oktober een collega thuis gehad om te schouwen en gisteren een team van 3 man om te installeren. Voorkomende mannen die heel netjes werkten en ook anticipeerden op de situatie hier ter plaatse. En nu draait alles, tot de app aan toe. Een hele dikke 10!!

Dhr. van Vollemans

18 panelen geplaatst

Rated 5 out of 5
januari 5, 2023

In oktober 2022 zijn er 18 panelen geplaatst, wij zijn heel erg tevreden met het totaalpakket. Wij hebben van te voren geen vergelijkingsonderzoek gedaan dus wellicht zijn ze duurder dan concurrenten maar wij kunnen iedereen dit bedrijf aanraden.

Mevr Janssen Bemmel

Erg blij met onze zonnepanelen

Rated 5 out of 5
januari 5, 2023

Uitstekende ervaringen! Prettig kennismakingsgesprek met heldere uitleg, snelle reactie op de vragen die daarna nog opkwamen. Levering en plaatsing precies op de geplande datum, aan het einde van de dag werkte alles. Vakkundige monteurs die meedachten over de optimale plaatsing. Er bleek ruimte voor een paneel extra, dat werd binnen een paar weken bijgeplaatst.

Fam. Peters Ede

Ik zou ze van harte aanbevelen

Rated 5 out of 5
september 9, 2022

Geweldig vriendelijke, competente en snelle service. Michel kwam zaterdagochtend naar buiten om het platte dak van mijn ouders te controleren na een lekkage. Hij evalueerde snel wat er moest gebeuren en schakelde nog dezelfde middag iemand in om het te regelen. De reparatie is met zorg en vakmanschap uitgevoerd.

Ik zou ze van harte aanbevelen.

J. Siebelheller

Goede Ervaring met dit bedrijf!

Rated 5 out of 5
september 4, 2022

Waardeer echt de eersteklas service. Verdient meer dan 5 sterren. Ze waren professioneel, top communicatie (Van Desiree) de mannen waren op tijd, een geweldige prijs en waren zoveel beter dan alle concurrenten die er zijn (we hebben helaas onze tijd verspild met iemand anders). Behandel je huis goed en stuur de jongens van nl dak. Ze zullen goed voor je dak zorgen.

Menno S Apeldoorn

Menno S Apeldoorn

Echte vaklui!

Rated 5 out of 5
september 1, 2022

NL Dak gebeldom mijn bestaande dak opnieuw te bedekken en mijn nieuwe balkon te voorzien van vlonders. Ik ben zelf in de bouw/vastgoedsector, dus ik wilde iemand die volgens een hoge standaard zou werken. Ik kreeg offertes van vier verschillende bedrijven en NL Dak was niet de goedkoopste, maar de mannen waren professioneel en leek deskundig, Zij werden ook aanbevolen door een paar andere vakmensen die ik ken. Ze kwamen op tijd en deden het werk naar onze verwachtingen, een paar kleine problemen werden snel en zonder gezeur opgelost. Ik aarzel niet om nl dak aan te bevelen, en zijn drone-foto’s zijn erg cool

J.P. Veldhoven

De 15 jaar garantie is een enorm pluspunt.

Rated 5 out of 5
augustus 29, 2022

Joey is zeer professioneel geweest sinds hij ons een offerte heeft gegeven voor de volledige reparatie van een hellend dak dat slecht gebouwd was. Hij hield ons op de hoogte van alle ontwikkelingen en was erg proactief in het reageren op verzonden mails.

Het team kwam op tijd en werkte voorbeeldig schoon.

De 15 jaar garantie is een enorm pluspunt.

P.E Spijkerman