Ga naar de inhoud

Dakdekkers blog September

Contact Formulier

Is een dakinspectie belangrijk?

Als het gaat om dakinspecties, zetten niet veel huiseigenaren het op hun prioriteitenlijstje. Daken nemen we vaak als vanzelfsprekend aan, totdat er een lek is. Maar een beetje regelmatige aandacht kan een lange weg gaan.

De waarheid is dat Bitumen dakbedekking doorgaans 15 tot 25 jaar meegaan, maar die levensduur kan drastisch worden verkort als vroege tekenen van schade worden gemist of genegeerd.

Daken zijn de eerste verdedigingslinie en beschermen uw huis tegen weersinvloeden en kunnen tegen een stootje als de seizoenen veranderen. Zon, wind, regen, sneeuw, korstmossen, bomen en alles daartussenin zullen ertoe leiden dat uw dak na verloop van tijd verslechtert.

Kwaliteit van materialen en installatie is ook een belangrijke factor. Regelmatige inspecties zorgen ervoor dat het dak goed wordt onderhouden en vroege schade snel wordt verholpen, zodat u kleine problemen nu kunt repareren in plaats van een verwaarloosd dak later volledig te moeten vervangen.

Zoals de meeste dakdekkers raden wij aan om uw dak twee keer per jaar te laten inspecteren, in het voor- en najaar.

Heb Ik Dakinspectie Nodig?

Dakinspectie is een integraal onderdeel van preventief dakonderhoud. Wanneer u uw dak laat inspecteren, krijgt u kritisch inzicht in de staat van uw dak.

Concreet beantwoordt een dakinspectie deze en nog veel meer vragen over de staat van uw dak:

  • Is het dak goed geplaatst?
  • Is het dak beschadigd door recente hagel- of windstormen?
  • Wat is de werkelijke staat van het dak of de levensverwachting?
  • Lekt het dak?
  • Welke reparaties zijn er eventueel nodig?
 
dakinspectie.1920x0
Dakdekkersbedrijf NL DAK & SOLAR

Dakinspectie – Wat Komt Er Bij Kijken?

Een grondige inspectie omvat een interne en externe evaluatie van de dakconstructie.

Hier zijn 3 basisstappen die uw dakdekker zal nemen :

Stap #1 – Interieurinspectie

Eerst zal uw inspecteur het interieur van het huis onderzoeken, inclusief plafonds, muren en zolders op interne sporen van wind-, water- of hagelschade. Lekkages in uw huis zijn een duidelijk teken van schade en hebben onmiddellijke aandacht nodig, vooral rond dakramen en schoorstenen.

aff94a78 5d32 42e8 80bf 2f6e8b566c31

Stap #2 – Exterieur: dakinspectie

Vervolgens loopt de onze installateur langs de omtrek van uw huis, waarbij hij de locatie en staat van schoorstenen, goten, ventilatieopeningen noteert. Tegelijkertijd worden de Boeidelen en dakranden van het huis gecontroleerd op externe watervlekken, hagelbuien en tekenen van droogrot.

Vervolgens zal de dakdekker het dak beklimmen om de constructie, het gootstuk, de ventilatieopeningen en de hemelwater afvoeren te onderzoeken. Hij zal controleren op veelvoorkomende problemen met dakbedekking, zoals Verstopte gootbaan, Loodwerk en eventuele staat van het bitumen. Hij zal goed zoeken naar korrels in de goot en regenpijp – een indicatie dat de bitumendakbedekking het einde van hun levensduur nadert (Bitumen ontdaan van mineraal korrels zijn kwetsbaar voor Uv-straling en zullen barsten en vervolgens scheuren, waardoor water het oppervlak kan binnendringen).

Hij zal controleren op vochtproblemen, een indicatie dat de zolder niet goed is geventileerd, en indien nodig uw zolderventilatie, isolatie en vochtgehalte evalueren. Hij zal controleren op gebarsten, beschadigde of ontbrekende gootstukken, beschadigde schoorsteen stenen, open naden of slijtage door extreme blootstelling aan de zon, en eventuele algengroei op de dakbedekking opmerken (lelijke, maar meestal niet schadelijke zwarte vlekken).

0012020 Artikel IkoHeader2201
Dakinspectie

Stap #3 – Exterieur: dakgootinspectie

Tot slot  wordt er gekeken naar de staat van uw dakgoten. De inspecteur zal op zoek gaan naar problemen zoals onjuiste installatie, ophoping van vuil of kromgetrokken materiaal. Hij zal controleren op ontbrekende kit, gaten en lekken, met speciale aandacht voor hangers, schorten, pek en tekenen van verzakking.

Huur Altijd Een professionele Dakdekker In

Hoewel veel huiseigenaren perfect in staat zijn om hun dak op schade te controleren met een verrekijker, door de rondom het huis te lopen – heeft een professionele inspecteur de vaardigheden, gereedschappen en kennis die nodig zijn om obscure problemen op te sporen die een leek zal missen, inclusief eventuele structurele, bovenliggend oppervlakteschade.

Niet alle dakbedekkingsproblemen zijn duidelijk en de afwezigheid van tocht of lekken betekent niet noodzakelijk dat uw dak structureel gezond is. Een professional zal een grondige evaluatie van de staat van uw dak/goten geven, ondersteund door ervaring, en die gemoedsrust bieden, zodat u niet overrompeld wordt wanneer de schade uiteindelijk later wordt ontdekt.

Als uw dak ouder is, al een tijdje niet is geïnspecteerd of als u wilt u weten of u dak geschikt is voor zonnepanelen, neem dan contact op met NL DAK & SOLAR , uw plaatselijke dakreparatie dakdekker. We zijn een familiebedrijf met bijna 30 jaar ervaring in particulieren en zakelijke dakdekkersbranche en kunnen indien nodig alle soorten dakbedekking en dakgootreparaties uitvoeren .

uw gratis dakinspectie aan te vragen?

Bel 026-202 202 7 in Arnhem

Bel 024 – 202 202 7 in Nijmegen

Bel 055 203 203 1 in Apeldoorn


Vergeet niet te vragen naar onze korting van 15% op elke dakreparatie!

Dakreparatie - Platte dak lekkage | NL DAK - Hoeveel kost...

uitstekende service

maart 20, 2024

Na een zeer keurige offerte met uitstekend advies moest het werk door het zeer slechte weer meerdere keren worden uitgesteld.De communicatie via Desiree liep dermate top, dat dit geen probleem was. Het werk is uitgevoerd en is top gedaan door zeer vriendelijke mannen. Na het werk is alle opgeruimd achter gelaten.

Leo de Mol

“Professioneel en vakkundig. Prima werk geleverd”

april 19, 2023

Professioneel en vakkundig werk door NL Dak & Solar. Komen afspraken na. Heldere communicatie. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.

Albert Schoonderbeek

“Komen afspraken na”

april 19, 2023

Reageren snel op app en mail verkeer. Na dak controle nog wat bij gewerkt . Erg behulpzaam met oa lichtkoepel en raad geven over de schoorstenen.

Hans

“Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop het werk is uitgevoerd"

april 19, 2023

Vriendelijke mensen die mee denken en keurig werk leveren.

jan

“Good service”

april 19, 2023

Recommend to everyone

Toan

Snelle en goede service

februari 12, 2023

Ik had een grote lekkage in de schuur. Snelle offerte gekregen die realistisch was zonder allerlei onnodige extra.s. De reparatie daarna snel en deskundig uitgevoerd waarbij onverwachte extra werkzaamheden gewoon onder de oorspronkelijke offerte werden uitgevoerd. Vriendelijke mensen.

Sjoerd

dikke 10!

januari 5, 2023

Vanaf het eerste moment dat Michel van Santen bij ons langs kwam hebben we een goed gevoel gehad bij het kiezen voor NL DAK & SOLAR . Goede en gedegen uitleg, geen populair praatje maar de zaken voorleggen zoals ze zijn. Eerder in oktober een collega thuis gehad om te schouwen en gisteren een team van 3 man om te installeren. Voorkomende mannen die heel netjes werkten en ook anticipeerden op de situatie hier ter plaatse. En nu draait alles, tot de app aan toe. Een hele dikke 10!!

Dhr. van Vollemans