Meteen naar de inhoud

Inhoudsopgave

Dakdekker Apeldoorn | NL DAK

DE VERTROUWDE DAKDEKKER VAN APELDOORN NL DAK & SOLAR Onze dakdekkers in Oost-Nederland zijn specialisten in de branche en we bieden zelfs Zonnepanelen aan. Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

De Betere in Dakdekker Apeldoorn | NL DAK

 • In Apeldoorn, NL DAK Apeldoorn  heeft de capaciteit om op alle soorten dakreparaties;
  inclusief dakvervanging, isolatie, mosverwijdering, dakgootreparaties, renovaties, nokpannen, nooddakreparaties en bitumenreparaties en vervangingen.

  De kwaliteit en klanttevredenheid die we in al onze dakreparatiediensten zijn door onze expertise van meer dan tien jaar en bekwame vakmensen uit de dakbedekkingsindustrie die bij ons in Apeldoorn werken.
  Met het verstrijken van de jaren wilt u er zeker van zijn dat uw gebouw in topconditie is, en dat beperkt zich niet alleen tot de meer zichtbare onderdelen, maar ook tot het dak. In onze dakreparatiediensten gaan we altijd voor kwaliteit.

  We zetten ons niet alleen in om dit doel te bereiken, we zijn ook toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen van de dakbedekkingsindustrie. Bij NL DAK Apeldoorn zijn onze hoogwaardige dakreparatiediensten redelijk geprijsd.

Dak
Repareren Apeldoorn

Reparatie van Platte daken !

Platte daken Apeldoorn

We zijn uw Platte daken specialist!

Energiezuiniger?  en Voorkom warmteverlies

Vrijblijvend Advies of Offerte ?

Professionele en ervaren Dakdekkers

Wij leveren ongeëvenaard vakmanschap in de dakindustrie met onze professionele en ervaren dakdekkers die zorgen dat het werk goed wordt gedaan. Of u nu op zoek bent naar dakrenovatie, dakherstel of de installatie van een nieuw dak, wij zijn er om u te helpen. Onze missie is om hoogwaardige daksystemen en diensten te bieden die resulteren in tevreden klanten. We streven naar eerlijkheid en hoogwaardige afwerking om deze missie te bereiken.

 
Dakbedekking plat dak vervangen - Platte dak | Offerte 2023
Professionele Dakdekkers Ede - Dakreparatie Ede

We hebben een passie voor Platte Daken

Bij NL DAK Apeldoorn werken uitsluitend vakmensen die gecertificeerd zijn om hun werk uit te voeren. Al onze bemanningsleden zijn fulltime opgeleid en hebben de vereiste certificeringen. Op elke werklocatie zorgen we voor een grondige en nauwkeurige schoonmaak. Wij hebben een gepassioneerde toewijding voor het dak van onze klanten.

 

Particulieren panden en Bedrijfspanden in Apeldoorn

NL DAK installeert moderne platte daken op zowel particuliere als zakelijke gebouwen, gebruikmakend van de nieuwste methoden die ontworpen zijn om de best mogelijke bescherming op lange termijn te bieden en het rendement op uw investering te optimaliseren.

 
joey banner

De kosten voor het vervangen van een dak in Apeldoorn kunnen aanzienlijk zijn, gezien het feit dat het dak een van de belangrijkste componenten van een woning of bedrijfspand is en het meest vatbaar voor schade. Om ervoor te zorgen dat uw dak in goede staat blijft, zowel structureel als esthetisch, is regelmatig onderhoud essentieel. Als uw dak echter aanzienlijke schade heeft opgelopen, kunnen reparaties en renovaties kostbaar, tijdrovend en stressvol zijn.

De kosten voor het vervangen van een dak in Apeldoorn kunnen variëren afhankelijk van het type dak en de omvang van de schade. Bijvoorbeeld, het vervangen van een enkele dakpan kan € 50 tot € 100 kosten, terwijl het vervangen van een schilddak tussen de € 4.250 en € 7.250 kan kosten, afhankelijk van het aantal valleien op het dak. Voor een nieuw zadeldak kunt u verwachten tussen de € 3.250 en € 5.250 te betalen.

Als u overweegt uw dak te vervangen of te repareren, is het belangrijk om alle feiten te kennen en ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt. In dit artikel behandelen we belangrijke aspecten zoals de definitie van dakrenovatie en -restauratie in Apeldoorn, tekenen dat uw dak moet worden vervangen, voordelen van het leggen van een nieuw dak, het inhuren van een professional, tijdsduur van reparaties, oorzaken van dakreparatie, kosten voor het vervangen van daken, verschillen tussen pannen- en platte daken, prijzen voor kleine reparatiewerkzaamheden en manieren om kosten te besparen.

Als u de kosten van een nieuw dak wilt weten of hulp nodig heeft bij het vinden van een gerenommeerde en betrouwbare dakdekker in Apeldoorn, helpen wij huiseigenaren, bedrijfseigenaren en verhuurders in Nederland graag met het beste advies, prijzen en informatie.

 

Om Dakdekker-offertes van vakmensen bij u in de buurt van Apeldoorn te krijgen, klikt u eenvoudig op de onderstaande knop: 

Dak vervangen kosten Apeldoorn

Het opnieuw bedekken wordt uitgevoerd wanneer uw huis een volledig nieuw dak nodig heeft – het is een complete vervanging van het dak. Mogelijk moet u overwegen om uw huis opnieuw te bedekken als eerdere reparatiewerkzaamheden geen problemen hebben kunnen verhelpen, zoals structurele schade of, vaker, waterlekkage.

Of je bent van plan om zonnepanelen op uw dak te leggen maar de levensduur van uw dak is te oud.

De kosten voor het opnieuw daken kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte en het type van uw woning, de kwaliteit van de materialen die u besluit te gebruiken en welke dakdekker of bedrijf u huurt. Als uw woning structureel moet worden hersteld, zal dit de kosten verder verhogen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een dak?

De gemiddelde levensduur van een dak hangt af van het type dakbedekking dat is geïnstalleerd en de omstandigheden waaraan het dak wordt blootgesteld. Over het algemeen gaat een dak van asfalt shingles ongeveer 20-25 jaar mee, terwijl een dak van leisteen, metaal of tegels 50 jaar of langer kan meegaan.

Factoren die de levensduur van een dak kunnen beïnvloeden zijn onder andere de kwaliteit van de installatie, het niveau van onderhoud en reparatie, de blootstelling aan weersomstandigheden, zoals zon, regen, sneeuw en wind, en eventuele schade veroorzaakt door stormen of andere natuurlijke elementen.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud en inspecties van uw dak uit te voeren om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren en te verhelpen. Dit kan de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengen en u op de lange termijn geld besparen.

an een dakrestauratie?

Als uw dak niet onherstelbaar beschadigd is, is dakrestauratie misschien wel de meest kosteneffectieve oplossing om uw huis te beschermen tegen veroudering en de elementen.

Bij dakrestauratiewerkzaamheden wordt de structuur van uw dak niet volledig verwijderd, maar in plaats daarvan uitgebreid geïnspecteerd op tekenen van schade. Elke schade wordt opgeruimd en vervolgens gerepareerd om de structurele veiligheid te garanderen en het esthetische uiterlijk te verbeteren.

Omdat er minder werk en materiaal bij komt kijken, kosten dakrestauratie werkzaamheden aanzienlijk minder dan de kosten van dakherstel.

Wat zijn de tekenen dat mijn dak vervangen in Apeldoorn moet worden?

Af en toe kunnen daken het punt bereiken waarop reparatie- of restauratiewerkzaamheden niet voldoende zijn om ernstige schade en lekkage te voorkomen. In deze gevallen is een volledige dakvervanging waarschijnlijk de beste oplossing om alle onderliggende problemen aan te pakken.

De borden waarnaar u moet zoeken, geven aan dat u waarschijnlijk een nieuw dak nodig heeft, waaronder de volgende:

 • Waterschade

Als u tekenen van vlekken op uw binnenmuren en plafonds ziet, loopt u waarschijnlijk waterschade op als gevolg van een lek op het dak.

 • Veroudering

Als u uw dak al meer dan 25 jaar niet heeft vervangen of reparatiewerkzaamheden heeft uitgevoerd, heeft u waarschijnlijk een dakinspectie nodig om toegang te krijgen tot eventuele maatregelen om mogelijke lekkage te voorkomen.

 • Misvormde of ontbrekende craquelé

Mogelijk hebt u een dak vervanging nodig als uw craquelé of als er granulaat ontbreekt na hevige regenval.

 • Schoorsteen Lekt

Als u een oude dakplaat van cement of teer heeft, kan het de moeite waard zijn deze te vervangen om mogelijke lekkage te voorkomen.

 • Dakshingles

Als u merkt dat er dakshingles ontbreken in de buurt van uw dakvalleien, is uw dak beschadigd en moet het worden gerepareerd of vervangen.

 • Grindkorrels in de goten

Als uw dak een inconsistente donkere kleur heeft, is dit waarschijnlijk een teken dat uw grindkorrels versleten zijn.

 • Daglicht 

Als u daglicht door het dak van uw zolder ziet binnendringen, moet uw dak waarschijnlijk worden vervangen.

Het vervangen van een dak is een kostbare en vaak tijdrovende klus, maar het is de moeite waard eraan te denken dat in bepaalde gevallen het inhuren van een dakdekker om uw dak te vervangen in feite goedkoper kan zijn dan het uitvoeren van meerdere kleinere reparatiewerkzaamheden gedurende meerdere jaren.

 

Wat zijn de voordelen van het opnieuw leggen van mijn dak van mijn huis in Apeldoorn?

Het opnieuw plaatsen van uw dak helpt uw woning te beschermen tegen het barre Nederlands klimaat en voorkomt mogelijk kostbare water- en structurele schade aan uw huis.

Waterschade veroorzaakt door een kapot dak kan alles veroorzaken van:

 • schimmel en vochtige plekken in uw huis tot aan
 • doorhangend en gebogen houtwerk waarvoor dure dakwerkzaamheden nodig zijn, waarbij vaak een timmerman, decorateur, pleisterwerk en een dakdekker nodig zijn om de schade te herstellen.

Moet ik een professional inhuren om mijn dak in Apeldoorn te vervangen?

Het is van vitaal belang om een gerenommeerde dakdekker te kiezen om uw dak te vervangen of te repareren. U kunt een online bedrijven pagina gebruiken om vakbekwame dakdekkers bij u in de buurt te vinden.

Elke dakdekkersbedrijf in Apeldoorn die door de organisatie is geaccrediteerd, moet voldoen aan bepaalde hoge veiligheids- en vaardigheidsnormen. En aan het eind van de dag is gemoedsrust het belangrijkste bij verbeteringen aan het huis.

Zodra u geschikte dakbedekkingsbedrijven voor de klus heeft gevonden, neemt u contact op met de door u gekozen aannemers voor hun tarieven en de diensten die zij aanbieden. Sommige zijn misschien beter geschikt voor uw behoeften dan andere.

Afhankelijk van de leeftijd en staat van uw dak, kan het ook de moeite waard zijn om een professionele deskundige in te huren om uw dak ongeveer om de zes maanden te inspecteren. Dat komt omdat de kosten van tijdig opgevangen dakreparaties aanzienlijk lager kunnen zijn dan de kosten voor het vervangen van een heel dak.

Hoe lang duurt het om mijn dak te repareren in Apeldoorn?

Een typisch huis in Apeldoorn met drie slaapkamers en betonnen tegels van gemiddelde grootte heeft ongeveer vier dagen nodig om volledig te zijn hersteld. Extra tijd moet worden gereserveerd als uw huis dakspanten, daklijnplanken en dakgoten langs de pannen moet vervangen.

De vorm en grootte van uw dak heeft ook invloed op hoe lang het werk kan duren en op de grootte van het team dat werkt aan uw dakvervanging of -herstel.

Wat zijn de oorzaken van dakreparatie te Apeldoorn?

Tegenwoordig is een gemiddeld dak bestand tegen de elementen gedurende minstens 20 jaar voordat het moet worden gerepareerd of vervangen. Natuurlijk kunnen andere factoren de levensduur van uw dak bepalen, inclusief regionale weersomstandigheden en het type isolatie dat u hebt geïnstalleerd.

Typische oorzaken van een reparatie of vervanging van een dak zijn onder meer:

 • Gebroken dakpannen

Door harde wind kunnen dakpannen beschadigd of vernield raken, waardoor daken gaan lekken.

 • IJs dammen

Smeltende sneeuw die opnieuw vriest op daken kan verstoppingen veroorzaken waardoor er geen water uit de goten kan stromen.

 • Stormschade

Sterke wind kan schade veroorzaken aan de gootstukken die rond dakramen en schoorstenen worden gebruikt, waardoor water naar binnen kan sijpelen.

 • Beschadiging van de leiding

Na verloop van tijd kan het afdichtmiddel dat in de ventilatiepijpen van een dak wordt gebruikt, verslechteren, waardoor er water in het dak kan sijpelen.

 • Slechte dakhelling –

Als de hoek van een dakhelling te ondiep is, kan deze gevoelig zijn voor windschade. Het vergelijken van offertes kan u tot 40% besparen:

Klik om offertes te krijgen

Wat kost het om mijn dak te vervangen?

De kosten voor het vervangen van uw dak zijn afhankelijk van de leeftijd en de staat waarin het zich bevindt, maar over het algemeen bedragen de kosten van een nieuw dak op een gemiddeld onroerend goed ongeveer € 5.500.

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de kosten voor het opnieuw bedekken van een huis, waaronder de volgende:

 • De grootte van uw dak
 • De grootte en het soort materialen dat u gebruikt
 • De vorm en stijl van uw dak
 • Of u structurele veranderingen nodig heeft of niet
 • Welk dakbedekkingsbedrijf u inhuurt

Als voorbeeld: het vervangen van het vilten dak op een middelgrote schuur zou ongeveer € 600 kosten, terwijl het vervangen van de leistenen dakpannen in een gemiddeld Nederlands familiehuis ongeveer € 1.000 zou kosten.

Waar u in het land woont, heeft natuurlijk ook invloed op de materiaal- en arbeidskosten.

Ramingen van de kosten van het opnieuw bedekken van banen

Voor een volledig nieuwe dakbedekking voor een huis, zou u over het algemeen moeten rekenen op een budget tussen € 3.250 en € 7.250, afhankelijk van de grootte van uw woning. Als voorbeeld hebben we hieronder enkele prijzen opgenomen, inclusief btw en arbeidskosten.

Plat dakKostenbereikTijdsduur
Half vrijstaande woning€ 4.250 – € 4.7503-4 dagen
Vrijstaande woning€ 5.250 – € 5.7504-5 dagen
2 valleien – half vrijstaande woning€ 5.750 – € 6.2505-6 dagen
Vrijstaande woning met 2 valleien€ 6.750 – € 7.2506-7 dagen
ZadeldakKostenbereikTijdsduur
Standaard€ 3.250 – € 3.7502-3 dagen
2-vallei€ 4.750 – € 5.2504-5 dagen

Betondaken

Verreweg het meest gebruikte materiaal op daken is pannen. Het is echter belangrijk om op te merken dat er een groot aantal varianten is qua grootte en kwaliteit en dat zie je natuurlijk terug in de prijs die je betaalt voor dakpannen.

Reparatiekosten pannendak Apeldoorn

Het bedrag dat u betaalt voor een reparatie van een pannendak in Apeldoorn, is afhankelijk van de aard van de klus. Als u slechts één of twee pannen hoeft te vervangen om te voorkomen dat er water naar binnen lekt, kunt u tussen de € 100 en € 200 betalen om uw dak weer waterdicht te maken.

Deze kosten zijn doorgaans ook van toepassing op beschadigde gootstukken die water- en windschade aan dakramen en schoorstenen voorkomen.

Platte daken vervangen Apeldoorn

Garages, uitbreidingen, bepaalde schuren en andere bijgebouwen hebben meestal een plat dak. Platte daken in Apeldoorn zijn over het algemeen goedkoper te vervangen of te repareren, maar zijn vaak gevoeliger voor beschadiging, met name waterophoping.

Vervangingskosten plat dak in Apeldoorn

De kosten van een vervanging van een plat dak variëren afhankelijk van de materialen die u besluit te gebruiken voor de klus. APP K24 Bitumen kost doorgaans ongeveer  € 50 per vierkante meter, terwijl meer hoogwaardige materialen zoals glasvezel meestal iets minder dan € 100 kosten, maar ze bieden meer esthetische opties.

Afhankelijk van uw locatie kosten de arbeidskosten doorgaans ongeveer € 150 tot € 250 per dag per werknemer. Als je het aantal gewerkte uren meetelt, kost een typische garage met een plat dak tussen de € 1.000 en € 2.000.

Reparatiekosten voor platte daken in Apeldoorn

Reparatiekosten variëren afhankelijk van de omvang van eventuele schade. Kleinere klussen, zoals het repareren van platte daken, inclusief schuren en garages, of het repareren van blaren, kunnen meestal worden gedaan voor ongeveer € 300. Als u merkt dat u voortdurend kleine reparaties moet laten uitvoeren, kan het kosten effectiever zijn om een volledige dakvervanging te overwegen.

Klik om offertes te krijgen

Begroting van de kosten van kleine reparaties

Voor kleine reparatie , zou u moeten verwachten het volgende te budgetteren voor de soorten werk die hieronder worden vermeld. De prijzen in de tabel zijn inclusief BTW en arbeidsloon.

Dakbedekking baanPrijsklasse
Vervangen van zes nokpannen€ 135 – € 260
Vervanging van zes kapotte of ontbrekende dakpannen€ 55- € 105
Reinigen van uw dakgoot € 35- € 80
Een Hoekpan op het dak vervangen € 70- €100

Hoe kan ik de kosten van een dakvervanging verlagen?

Niemand wil meer uitgeven aan het onderhoud van zijn huis dan strikt noodzakelijk is, en een dakvervanging is daarop geen uitzondering. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u de kosten laag kunt houden als het gaat om de aanschaf van een nieuw dak.

Het inhuren van een gerenommeerde aannemer om uw dak te vervangen is essentieel, omdat zij nauwkeurig toegang hebben tot de reikwijdte van het project en de klus op een efficiënte manier kunnen vervullen. Ze zouden ook de beste materialen voor de klus moeten kunnen aanbevelen – soms is het mogelijk om tweedehands tegels te gebruiken, mits deze in goede staat verkeren.

Het inhuren van een aannemer die beproefd en getest is, is ook van cruciaal belang om de kans te vergroten dat u iemand krijgt die de klus op een tijdige en kosteneffectieve manier zal voltooien. Door een vriend of familielid om een verwijzing te vragen, kunt u veel tijd, moeite en geld besparen bij het vinden van offertes om uw dak te vervangen.

Zijn er verborgen kosten bij het vervangen van mijn dak in Apeldoorn?

Naast de typische kosten voor een dakvervanging die we hierboven hebben geschetst, zijn er enkele extra kosten waarmee u rekening moet houden, waaronder:

 • Toegang

Afhankelijk van de indeling van uw eigendom, kan het zijn dat een dakdekker een steiger nodig heeft, wat tot € 1.000 kan kosten voor een grote gezinswoning.

 • Verspilling

Sommige dakdekkers houden mogelijk rekening met afvalverwijderingsdiensten in uw offerte, maar voor elke dakvervanging moeten oude materialen worden verwijderd. Doorgaans zal het huren van een contactainer € 300 aan de rekening toevoegen.

 • Dakgoten

Afhankelijk van het type dakvervanging moeten zaken als dakgoten, binnenwanden, latten, bevestigingen en gevelbekleding mogelijk ook worden vervangen. Deze worden meestal apart in rekening gebracht.

Concurrerende dakdekkers bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een nieuw dak of een dakreparatie en bent u op zoek naar de beste prijs bij een gerenommeerde Apeldoornse dakdekker? Er is veel concurrentie, dus hoe weet u welk bedrijf het beste voor u is? We werken met gevestigde en gerenommeerde dakdekkers in NL en we brengen u met ons in contact bij u in de buurt. 

Onze service is gratis en u bent niet verplicht om een gemaakte offerte of aanbieding te accepteren. Gelieve Klik hier het formulier op deze pagina om ons uw gegevens door te sturen.Het vergelijken van offertes kan u tot 40% besparen:

Klik om offertes te krijgen

Hoeveel kost een nieuw dak?

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van elk eigendom en ze zijn ook het enige gebied van een gebouw dat het meest vatbaar is voor schade door de elementen. 

Het is essentieel om uw dak structureel en esthetisch in goede staat te houden, want als uw dak in de loop van de tijd aanzienlijke schade oploopt, kunnen de kosten van reparaties en heroverdekken duur, tijdrovend en stressvol zijn.

Het kan zijn dat een pan van de bovenkant van uw dak is gevallen – verwacht tussen de € 50 en € 100 te betalen om deze te vervangen en een vervangende tegel te laten plaatsen. Het vervangen van een schilddak kost tussen € 4.250 en € 7.250, afhankelijk van of er een of twee valleien op uw dak zijn. Voor een nieuw zadeldak zou u ongeveer € 3.250 tot € 5.250 moeten uitgeven.

Dus of:

 • een paar vochtplekkenzijn opgevallen en en je moet deze vervangen, maar je weet niet zeker wat dit gaat kosten of
 • u moet dak werkzaamheden uitvoeren en u wilt weten welke materialen en dakdekkers het meest geschikt zijn voor de klus

… Dan is het belangrijk om over alle feiten te beschikken, zodat u precies het juiste werk krijgt en er niet te veel voor betaalt.

In dit artikel behandelen we de volgende belangrijke aspecten:

 • wat is opnieuw daken?
 • wat is dak restauratie?
 • wat zijn de tekenen dat mijn dak vervangen moet worden?
 • wat zijn de voordelen van het opnieuw leggen van mijn dak?
 • moet ik een professional inhuren om mijn dak te vervangen?
 • hoe lang duurt het om mijn dak te repareren?
 • wat zijn de oorzaken van dakreparatie?
 • wat kost het om mijn dak te vervangen?
 • wat u moet weten over pannendaken en platte daken
 • welke prijzen zou u kunnen betalen voor kleine reparatiewerkzaamheden aan daken
 • hoe u de kosten van het vervangen van uw dak kunt verlagen
 • wat de verborgen kosten zouden kunnen zijn in een offerte voor dak vervanging

Wilt u weten wat de kosten van een nieuw dak zijn? Heeft u een bedrijfspand of een woning en overweegt u reparatie of vervanging van uw dak? We brengen huiseigenaren, bedrijfseigenaren en verhuurders in het Verenigd Koninkrijk in contact met gerenommeerde en vertrouwde dakdekkers voor het beste advies, prijzen en de nieuwste informatie.

Vul ons vrijblijvende offerteformulier in om aan de slag te gaan – onze service is 100% gratis voor u. U bent ook niet verplicht om offertes van onze partner dakdekkers te accepteren.

 

Om een Dakdekker offerte van vakmensen bij u in de buurt te krijgen, klikt u eenvoudig op de contactpagina: 

Is opnieuw bedekken van mijn dak nodig?

Het opnieuw bedekken wordt uitgevoerd wanneer uw huis een volledig nieuw dak nodig heeft – het is een complete vervanging van het dak. Mogelijk moet u overwegen om uw huis opnieuw te bedekken als eerdere reparatiewerkzaamheden geen problemen hebben kunnen verhelpen, zoals structurele schade of, vaker, waterlekkage.

De kosten voor het opnieuw daken kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte en het type van uw woning, de kwaliteit van de materialen die u besluit te gebruiken en welke dakdekker of bedrijf u huurt. Als uw woning structureel moet worden hersteld, zal dit de kosten verder verhogen.

Wat is dakrestauratie?

Als uw dak niet onherstelbaar beschadigd is, is dak restauratie misschien wel de meest kosteneffectieve oplossing om uw huis te beschermen tegen veroudering en de elementen.

Bij dak restauratiewerkzaamheden wordt de structuur van uw dak niet volledig verwijderd, maar in plaats daarvan uitgebreid geïnspecteerd op tekenen van schade. Elke schade wordt opgeruimd en vervolgens gerepareerd om de structurele veiligheid te garanderen en het esthetische uiterlijk te verbeteren.

Omdat er minder werk en materiaal bij komt kijken, kosten dakrestauratie werkzaamheden aanzienlijk minder dan de kosten van dakherstel.

Wat zijn de tekenen dat mijn dak vervangen moet worden?

Af en toe kunnen daken het punt bereiken waarop reparatie- of restauratiewerkzaamheden niet voldoende zijn om ernstige schade en lekkage te voorkomen. In deze gevallen is een volledige dakvervanging waarschijnlijk de beste oplossing om alle onderliggende problemen aan te pakken.

De borden waarnaar u moet zoeken, geven aan dat u waarschijnlijk een nieuw dak nodig heeft, waaronder de volgende:

 • Waterschade

Als u tekenen van vlekken op uw binnenmuren en plafonds ziet, loopt u waarschijnlijk waterschade op als gevolg van een lek op het dak.

 • Veroudering

Als u uw dak al meer dan 25 jaar niet heeft vervangen of reparatiewerkzaamheden heeft uitgevoerd, heeft u waarschijnlijk een dakinspectie nodig om toegang te krijgen tot eventuele maatregelen om mogelijke lekkage te voorkomen.

 • Misvormde of ontbrekende craquelé

Mogelijk hebt u een dak vervanging nodig als uw craquelé of als er granulaat ontbreekt na hevige regenval.

 • Schoorsteen Lekt

Als u een oude dakplaat van cement of teer heeft, kan het de moeite waard zijn deze te vervangen om mogelijke lekkage te voorkomen.

 • Dakshingles

Als u merkt dat er dakshingles ontbreken in de buurt van uw dak valleien, is uw dak beschadigd en moet het worden gerepareerd of vervangen.

 • Grindkorrels in de goten

Als uw dak een inconsistente donkere kleur heeft, is dit waarschijnlijk een teken dat uw grindkorrels versleten zijn.

 • Daglicht 

Als u daglicht door het dak van uw zolder ziet binnendringen, moet uw dak waarschijnlijk worden vervangen.

Het vervangen van een dak is een kostbare en vaak tijdrovende klus, maar het is de moeite waard eraan te denken dat in bepaalde gevallen het inhuren van een dakdekker om uw dak te vervangen in feite goedkoper kan zijn dan het uitvoeren van meerdere kleinere reparatiewerkzaamheden gedurende meerdere jaren.

Een dakvervanging is een investering in uw eigendom en helpt u om uw huis tot wel 20 jaar goed te beschermen. 

Wat zijn de voordelen van het opnieuw leggen van mijn dak?

Het opnieuw plaatsen van uw dak helpt uw eigendom te beschermen tegen het barre klimaat en voorkomt mogelijk kostbare water- en structurele schade aan uw huis.

Waterschade veroorzaakt door een kapot dak kan alles veroorzaken van:

 • schimmel en vochtige plekken in uw huis tot aan
 • doorhangend en gebogen houtwerk waarvoor dure dakwerkzaamheden nodig zijn, waarbij vaak een schrijnwerker, decorateur, pleisterwerk en een dakdekker nodig zijn om de schade te herstellen.

Moet ik een professional inhuren om mijn dak te vervangen?

Het is van vitaal belang om een gerenommeerde dakdekker te kiezen om uw dak te vervangen of te repareren. U kunt een online bedrijven pagina gebruiken om vakbekwame dakdekkers bij u in de buurt te vinden.

Elke dakdekkersbedrijf die door de organisatie is geaccrediteerd, moet voldoen aan bepaalde hoge veiligheids- en vaardigheidsnormen. En aan het eind van de dag is gemoedsrust het belangrijkste bij verbeteringen aan het huis.

Zodra u geschikte dakbedekkingsbedrijven voor de klus heeft gevonden, neemt u contact op met de door u gekozen aannemers voor hun tarieven en de diensten die zij aanbieden. Sommige zijn misschien beter geschikt voor uw behoeften dan andere.

Afhankelijk van de leeftijd en staat van uw dak, kan het ook de moeite waard zijn om een professionele deskundige in te huren om uw dak ongeveer om de zes maanden te inspecteren. Dat komt omdat de kosten van tijdig opgevangen dakreparaties aanzienlijk lager kunnen zijn dan de kosten voor het vervangen van een heel dak.

Hoe lang duurt het om mijn dak te repareren?

Een typisch huis met drie slaapkamers en betonnen tegels van gemiddelde grootte heeft ongeveer vier dagen nodig om volledig te zijn hersteld. Extra tijd moet worden gereserveerd als uw huis dakspanten, daklijnplanken en dakgoten langs de pannen moet vervangen.

De vorm en grootte van uw dak heeft ook invloed op hoe lang het werk kan duren en op de grootte van het team dat werkt aan uw dakvervanging of -herstel.

Wat zijn de oorzaken van dakreparatie?

Tegenwoordig is een gemiddeld dak bestand tegen de elementen gedurende minstens 20 jaar voordat het moet worden gerepareerd of vervangen. Natuurlijk kunnen andere factoren de levensduur van uw dak bepalen, inclusief regionale weersomstandigheden en het type isolatie dat u hebt geïnstalleerd.

Typische oorzaken van een reparatie of vervanging van een dak zijn onder meer:

 • Gebroken dakpannen

Door harde wind kunnen dakpannen beschadigd of vernield raken, waardoor daken gaan lekken.

 • IJs dammen

Smeltende sneeuw die opnieuw vriest op daken kan verstoppingen veroorzaken waardoor er geen water uit de goten kan stromen.

 • Stormschade

Sterke wind kan schade veroorzaken aan de gootstukken die rond dakramen en schoorstenen worden gebruikt, waardoor water naar binnen kan sijpelen.

 • Beschadiging van de leiding

Na verloop van tijd kan het afdichtmiddel dat in de ventilatiepijpen van een dak wordt gebruikt, verslechteren, waardoor er water in het dak kan sijpelen.

 • Slechte dakhelling –

Als de hoek van een dakhelling te ondiep is, kan deze gevoelig zijn voor windschade. 

Klik om offertes te krijgen

Wat kost het om mijn dak te vervangen?

De kosten voor het vervangen van uw dak zijn afhankelijk van de leeftijd en de staat waarin het zich bevindt, maar over het algemeen bedragen de kosten van een nieuw dak op een gemiddeld onroerend goed ongeveer € 5.500.

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de kosten voor het opnieuw bedekken van een huis, waaronder de volgende:

 • De grootte van uw dak
 • De grootte en het soort materialen dat u gebruikt
 • De vorm en stijl van uw dak
 • Of u structurele veranderingen nodig heeft of niet
 • Welk dakbedekkingsbedrijf u inhuurt

Als voorbeeld: het vervangen van het vilten dak op een middelgrote schuur zou ongeveer € 600 kosten, terwijl het vervangen van de leistenen dakpannen in een gemiddeld Nederlands familiehuis ongeveer € 1.000 zou kosten.

Waar u in het land woont, heeft natuurlijk ook invloed op de materiaal- en arbeidskosten.

Ramingen van de kosten van het opnieuw bedekken van banen

Voor een volledig nieuwe dakbedekking voor een huis, zou u over het algemeen moeten rekenen op een budget tussen € 3.250 en € 7.250, afhankelijk van de grootte van uw woning. Als voorbeeld hebben we hieronder enkele prijzen opgenomen, inclusief btw en arbeidskosten.

Plat dakKostenbereikTijdsduur
Half vrijstaande woning€ 4.250 – € 4.7503-4 dagen
Vrijstaande woning€ 5.250 – € 5.7504-5 dagen
2 Daken – half vrijstaande woning€ 5.750 – € 6.2505-6 dagen
Vrijstaande woning met 2 Daken€ 6.750 – € 7.2506-7 dagen
ZadeldakKostenbereikTijdsduur
Standaard€ 3.250 – € 3.7502-3 dagen
2-Daken€ 4.750 – € 5.2504-5 dagen

Betondaken

Verreweg het meest gebruikte materiaal op daken is pannen. Het is echter belangrijk om op te merken dat er een groot aantal varianten is qua grootte en kwaliteit en dat zie je natuurlijk terug in de prijs die je betaalt voor dakpannen.

Reparatiekosten pannendak

Het bedrag dat u betaalt voor een reparatie van een pannendak, is afhankelijk van de aard van de klus. Als u slechts één of twee pannen hoeft te vervangen om te voorkomen dat er water naar binnen lekt, kunt u tussen de € 100 en € 200 betalen om uw dak weer waterdicht te maken.

Deze kosten zijn doorgaans ook van toepassing op beschadigde gootstukken die water- en windschade aan dakramen en schoorstenen voorkomen.

Platte daken

Garages, uitbreidingen, bepaalde schuren en andere bijgebouwen hebben meestal een plat dak. Platte daken zijn over het algemeen goedkoper te vervangen of te repareren, maar zijn vaak gevoeliger voor beschadiging, met name waterophoping.

Vervangingskosten plat dak

De kosten van een vervanging van een plat dak variëren afhankelijk van de materialen die u besluit te gebruiken voor de klus. Bitumen kost doorgaans ongeveer  € 50 per vierkante meter, terwijl meer hoogwaardige materialen zoals glasvezel meestal iets minder dan € 100 kosten, maar ze bieden meer esthetische opties.

Afhankelijk van uw locatie kosten de arbeidskosten doorgaans ongeveer € 150 tot € 250 per dag per werknemer. Als je het aantal gewerkte uren meetelt, kost een typische garage met een plat dak tussen de € 1.000 en € 2.000.

Reparatiekosten voor platte daken

Reparatiekosten variëren afhankelijk van de omvang van eventuele schade. Kleinere klussen, zoals het repareren van platte daken, inclusief schuren en garages, of het repareren van blaren, kunnen meestal worden gedaan voor ongeveer € 300. Als u merkt dat u voortdurend kleine reparaties moet laten uitvoeren, kan het kosten effectiever zijn om een volledige dakvervanging te overwegen.

Klik om offertes te krijgen

Begroting van de kosten van kleine reparaties

Voor kleine reparatie , zou u moeten verwachten het volgende te budgetteren voor de soorten werk die hieronder worden vermeld. De prijzen in de tabel zijn inclusief BTW en arbeidsloon.

Dakbedekking baanPrijsklasse
Vervangen van zes nokpannen€ 135 – € 260
Vervanging van zes kapotte of ontbrekende dakpannen€ 55- € 105
Reinigen van uw dakgoot € 35- € 80
Een Hoekpan op het dak vervangen € 70- €100

Hoe kan ik de kosten van een dakvervanging verlagen?

Niemand wil meer uitgeven aan het onderhoud van zijn huis dan strikt noodzakelijk is, en een dakvervanging is daarop geen uitzondering. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u de kosten laag kunt houden als het gaat om de aanschaf van een nieuw dak.

Het inhuren van een gerenommeerde aannemer om uw dak te vervangen is essentieel, omdat zij nauwkeurig toegang hebben tot de reikwijdte van het project en de klus op een efficiënte manier kunnen vervullen. Ze zouden ook de beste materialen voor de klus moeten kunnen aanbevelen – soms is het mogelijk om tweedehands tegels te gebruiken, mits deze in goede staat verkeren.

Het inhuren van een aannemer die beproefd en getest is, is ook van cruciaal belang om de kans te vergroten dat u iemand krijgt die de klus op een tijdige en kosteneffectieve manier zal voltooien. Door een vriend of familielid om een verwijzing te vragen, kunt u veel tijd, moeite en geld besparen bij het vinden van offertes om uw dak te vervangen.

Zijn er verborgen kosten bij het vervangen van mijn dak?

Naast de typische kosten voor een dakvervanging die we hierboven hebben geschetst, zijn er enkele extra kosten waarmee u rekening moet houden, waaronder:

 • Toegang

Afhankelijk van de indeling van uw eigendom, kan het zijn dat een dakdekker een steiger nodig heeft, wat tot € 1.000 kan kosten voor een grote gezinswoning.

 • Verspilling

Sommige dakdekkers houden mogelijk rekening met afvalverwijderingsdiensten in uw offerte, maar voor elke dakvervanging moeten oude materialen worden verwijderd. Doorgaans zal het huren van een parkeerkaart.

 • Dakgoten

Afhankelijk van het type dakvervanging moeten zaken als dakgoten, binnenwanden, latten, bevestigingen en gevelbekleding mogelijk ook worden vervangen. Deze worden meestal apart in rekening gebracht.

Vind concurrerende dakdekkers bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een nieuw dak of een dakreparatie en bent u op zoek naar de beste prijs bij een gerenommeerde Nederlandse dakdekker? Er is veel concurrentie, dus hoe weet u welk bedrijf het beste voor u is? We werken met gevestigde en gerenommeerde dakdekkers in Oost Nederland 

Onze service is gratis en u bent niet verplicht om een gemaakte offerte of aanbieding te accepteren. Gelieve Klik hier het formulier op deze pagina om ons uw gegevens door te sturen.

Klik om een offerte te krijgen

 

Wat doet uw dakdekker?

Onze werkzaamheden zijn te verdelen in drie categorieën. Bij een dakrenovatie denken we aan het vervangen van de dakafwerking of het vernieuwen van de dakconstructie. Een reparatie wordt door een dakdekkersbedrijf uitgevoerd bij een beschadiging aan het dakoppervlak. Misschien door een beschadiging in het bitumen dakbedekking.

NL DAK Arnhem

Dakwerken Apeldoorn

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden en installeren van alle soorten platte daken in en rond Apeldoorn .

Dakinspectie Apeldoorn

Bezit u een woon- of bedrijfspand in Apeldoorn en maakt u zich zorgen over de staat van uw dak? Vraag een dakinspectie aan.

Dakbedekking Apeldoorn

We hebben een scala aan platte daksystemen die passen bij uw budget en tijdschema, evenals de ernst van het verslechteren van het bitumen dakbedekking in Apeldoorn .

Dakreparatie Apeldoorn

Heeft u een woon- of bedrijfspand waar een plat dak het laat afweten en reparatie of onderhoud nodig heeft?

Dakrenovatie Apeldoorn

Heeft u een woon- of bedrijfspand waar een plat dak aan vervanging toe is. NL Dak Arnhem voert graag een Dakrenovatie in Apeldoorn uit.

Dakonderhoud Apeldoorn

NL DAK Apeldoorn biedt een complete schoonmaak- en onderhoudsservice voor platte daken.

 
Dakgoten Apeldoorn

NL Dak Apeldoorn heeft professionals die vakkundig efficiënte dakgoten aan uw dak kunnen installeren.

Platdak Apeldoorn

Heeft uw woning of bedrijfspand in Apeldoorn met een plat dak dat aan vervanging toe is? Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij u helpen.

Dak isoleren Apeldoorn

Maakt u zich zorgen over de extreem hoge energierekening? Heeft uw woning baat bij een betere dakisolatie?

Vrijblijvend Advies of Offerte ?

DAKDEKKER

DAKREPARATIE

DAKRENOVATIE

DAK ISOLEREN