Ga naar de inhoud

Is het tijd om uw plat dak te vervangen? Het is belangrijk om een ​​idee te krijgen van de mogelijke kosten voordat u aan de slag gaat.

De vraag naar platte daken is de afgelopen jaren toegenomen vanwege hun uitgesproken moderne uitstraling en hun eenvoudige installatie en reparatie. Ons team van professionals hier bij NL DAK & SOLAR DIENSTEN biedt installatie – en dakrenovatie voor huiseigenaren in Nederland

In dit artikel bespreken we de prijsklasse van het vervangen van platte daken voor de verschillende soorten materialen. Als u geïnteresseerd bent in een gratis consult, neem dan vandaag nog contact op met ons team op 026 – 202 202 7 of vul onderstaand contactformulier in

OP ZOEK NAAR GEKWALIFICEERDE DAKDEKKERS BIJ U IN DE BUURT?

WAT IS EEN PLAT DAK?

Platte daken zijn misschien niet zo gebruikelijk als andere soorten materialen zoals asfaltshingles, maar ze zijn vaak te vinden op bepaalde stijlen van huizen. Ze worden gekenmerkt door weinig tot geen toonhoogte of helling. Omdat hierdoor water kan ontstaan, moeten deze daken worden afgedekt met een speciaal soort materiaal. In deze blog bespreken we de kosten voor het vervangen van platte daken voor de verschillende materialen.

Dakbedekking plat dak vervangen - Platte dak | Tips 2023
Dakbedekking plat dak vervangen – Platte dak | Tips 2023
Plat dak vernieuwen kosten - NL DAK
Plat dak vernieuwen kosten – NL DAK

VERVANGINGSKOSTEN VOOR PLAT DAK PER VIERKANTE meter

Het is belangrijk op te merken dat de kosten van het vervangen van platte daken van project tot project verschillen, afhankelijk van verschillende factoren, maar u kunt van tevoren toch een idee krijgen van de kosten.

In 2023 kunnen eigenaren van onroerend goed verwachten dat ze ongeveer € 4 tot € 30 per vierkante meter betalen voor de installatie, inclusief zowel materialen als arbeid.

1
Bedrijfspand Dakbedekking plat dak vervangen – Platte dak | Tips 2023

BEDRIJFSPAND / BEDRIJFSHAL VERVANGINGSKOSTEN VOOR PLAT DAK PER VIERKANTE meter

Afhankelijk van het materiaal kosten Bedrijfshal platte daken doorgaans tussen de € 14 en € 19 per vierkante meter om te installeren. De meeste zijn veel groter dan daken van woningen, met 1.000 vierkante meter als gemiddelde. Eigenaren van bedrijfsgebouwen kunnen verwachten tussen € 20.000 en € 40.000 te betalen voor hun platte dak, afhankelijk van het materiaaltype en de behoefte aan afvoeren, ventilatieopeningen en extra ondervloer.

KOSTEN NIEUW PLAT DAK

De prijs is meestal afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Veelgebruikte materialen zijn EPDM, rubber, glasvezel, PVC, gemodificeerd bitumen en opgebouwde teer. Nadat u het materiaal hebt gekozen, moet u ook de arbeidskosten in de totale prijs opnemen. De dakdekker waarmee u samenwerkt, kan u de kosten geven voordat u met het project begint.

NIEUW DAK OF VERVANGINGSKOSTEN

Of u nu een volledig nieuw dak nodig heeft of een vervanging, u moet betalen voor zowel het gekozen materiaal als de uitgevoerde arbeid. De prijs kan echter verschillen, afhankelijk van wat u nodig heeft. In de onderstaande secties bespreken we de gemiddelde geschatte kosten van installatie versus vervanging.

INSTALLATIEKOSTEN PLAT DAK

Installatie is het proces van het installeren van een nieuw dak op uw woon- of bedrijfspand, zonder dat u een oud dak hoeft af te scheuren. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw huis, kunnen de arbeidskosten voor installatie beginnen bij € 5 tot € 5,50 per vierkante meter en kunnen ze oplopen tot € 7 tot € 9 per vierkante meter. Houd er rekening mee dat dit kan verschillen, afhankelijk van het materiaal en de aannemer die u kiest.

KOSTEN OM EEN ​​PLAT DAK TE VERVANGEN

Als u uw dak vervangt, moet u in de meeste gevallen het oude verwijderen. Dit kan de arbeidskosten verhogen, maar het zal op de lange termijn de moeite waard zijn als het correct is geïnstalleerd. De kosten voor vervanging van een plat dak per vierkante meter liggen doorgaans tussen € 14 en € 19.

PLAT DAK MATERIALEN

Als het om materialen voor platte daken gaat, heeft u een ruime keuze. De meest voorkomende die worden gebruikt voor residentiële en commerciële gebouwen in de Verenigde Staten zijn glasvezel, rubber, EPDM, PVC, TPO, opgerolde dakbedekking, opgebouwde teer, GVK, gemodificeerd bitumen, spuitschuim en metaal.

beautiful roof on wooden building
Image

GLASVEZEL

Glasvezel is een populair materiaal omdat het goedkoop is en zeer goed bestand is tegen water. Het duurt meestal tussen de 25-50 jaar, en in de meeste gevallen kunnen huiseigenaren verwachten dat ze ongeveer € 14 tot € 16 per vierkante meter betalen.

RUBBER

Rubber kan duurder zijn dan andere materialen, maar op de lange termijn is het meestal de moeite waard. Het is lichtgewicht, bestand tegen beschadiging door de zon en ontworpen om met de juiste zorg tot 50 jaar mee te gaan. Het kost meestal ongeveer € 14 tot € 23 per vierkante meter.

EPDM

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een duurzaam en goedkoop materiaal. Het is ook vrij eenvoudig te installeren. De levensduur varieert meestal van 10-15 jaar en kan tussen de € 25 en € 41 per vierkante meter kosten.

PVC

PVC (Polyvinylchloride) is een van de meest voorkomende materialen voor platte daken in de Verenigde Staten. PVC, samen met EPDM en TPO, zijn allemaal enkellaags membranen, dus installatie en reparatie kunnen vrij eenvoudig zijn. PVC-daken kunnen 30-50 jaar meegaan en kunnen € 26,50 tot € 47,50 per vierkante meter kosten.

BITUMEN DAKBEDEKKING

Bitumen daken zijn ideaal voor schuren, garages en verandadaken. Het is eigenlijk gemaakt van het materiaal dat wordt gebruikt in asfalt. Dit materiaal heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar en de prijs kan variëren van € 35,50 tot € 56,50 per vierkante meter.

OPGEBOUWDE TEER

Een opgebouwd teerdak bestaat uit meerdere lagen en wordt meestal gebruikt op platte daken met een zeer lichte helling. Eigenaren van onroerend goed kiezen ze omdat ze goedkoop zijn en ontworpen om brandveilig te zijn. Ze hebben een levensduur van ongeveer 20-30 jaar en kosten meestal tussen de € 4 en € 10 per vierkante meter.

GEMODIFICEERD BITUMEN WITTE DAKBEDEKKING

Gemodificeerd witte bitumen wordt op het dak uitgerold en vervolgens wordt een steekvlam gebruikt om het materiaal vast te zetten. Eenmaal geïnstalleerd, reflecteert dit materiaal de warmte goed. Het is ook redelijk betaalbaar, meestal tussen de € 34 en € 48 per vierkante meter. De levensduur is ongeveer 25-30 jaar. Witte dakbedekking is zeer geschikt voor in combinatie met zonnepanelen.

METAAL

Metalen daken kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed worden onderhouden, en ze kunnen ook de koelkosten verlagen tijdens de warme zomermaanden. Zink is een populaire keuze omdat het in de juiste klimaten tussen de 60 en 100 jaar meegaat. De kosten voor metaal kunnen variëren van € 24 tot € 38 per vierkante meter.

Professionele Dakdekkers Huissen
Professionele Dakdekkers – Platte dak lekkage | NL DAK
Dakbedekking plat dak vervangen - Platte dak | Offerte 2023
Dakbedekking plat dak vervangen – Platte dak | Offerte 2023

INSTALLATIEKOSTEN PLAT DAK PER TYPE

Het type plat dak is ook van invloed op de installatiekosten. De meest voorkomende soorten zijn koud, warm, omgekeerd, hybride, gebogen, taps toelopend en groen. In de onderstaande secties zullen we de voor- en nadelen, kenmerken en gemiddelde kosten van elk bespreken. Het is goed om een ​​idee te krijgen van de gemiddelde kosten voor het vervangen van een plat dak, welk type u ook kiest.

KOUD

Het ontwerp van een koud plat dak plaatst de isolatie onder of tussen de spanten, waardoor het dak en het hout koud blijven. Dit is een geweldige optie vanwege het installatiegemak, de lage impact en de kosteneffectiviteit. Ze kunnen echter lastig te installeren zijn op bestaande daken. De gemiddelde prijs voor koude daken kan variëren tussen € 4 en € 9 per vierkante meter.

WARM

Warm dakontwerp plaatst de isolatie boven de balken en het dek, waardoor het dak en de zolder een vergelijkbare temperatuur hebben als die in het gebouw. Ze hebben veel voordelen, waaronder hun kosteneffectiviteit, thermische efficiëntie, installatiegemak, het feit dat ze vocht laten ontsnappen en hun vermogen om koudebruggen te elimineren. Eigenaren van onroerend goed kunnen doorgaans verwachten te betalen tussen € 16 en € 19 per vierkante meter.

OMGEKEERD

Bij omgekeerde daken ligt de waterdichtingslaag onder de isolatie in plaats van erboven. Dit helpt het dak warm te houden tijdens de wintermaanden en op een mildere temperatuur tijdens de warmere maanden. Ze zijn bestand tegen wateropname, beschermen tegen UV-stralen en bieden uitstekende thermische prestaties. Ze kosten meestal ongeveer € 44 tot € 49 per vierkante meter.

HYBRIDE

Hybride daken, ook wel compacte daken genoemd, combineren de elementen van koude en warme dakconstructie. Het grootste deel van de isolatie wordt tussen de spanten geplaatst. Hoewel ze moeilijk te installeren kunnen zijn, bieden ze maximale thermische prestaties en minimaliseren ze toch de dikte van het dak. De prijs varieert meestal tussen € 4 en € 11 per vierkante meter.

GEBOGEN

Gebogen daken bestaan ​​uit een enkele gevel waarvan de ene zijde een kleine helling heeft en de andere zijde naar beneden afloopt. Ze helpen niet alleen sneeuw en regenwater af te voeren, maar ze geven ook charme aan elk gebouw. Hoewel ze duurder kunnen zijn dan andere typen, hebben ze minder kader nodig en helpen ze de uitstoot van CO2-gassen te verminderen. Hun prijs varieert meestal tussen € 8 en € 15 per vierkante meter.

TAPS TOELOPEND

Bij taps toelopende daksystemen wordt de helling van het dak gevormd door de isolatie. Het heeft nog steeds de voordelen van een plat dak, maar de helling helpt overtollig vuil en water af te voeren, wat de levensduur van uw dak verlengt. Het is ook een lichtgewicht materiaal dat snel te installeren is. Eigenaren van onroerend goed kunnen verwachten te betalen tussen € 7 en € 10 per vierkante meter.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen
Wat zijn de kosten van isolatie

GROENE DAKEN

Groene daken kunnen het duurste type plat dak zijn om te installeren, maar kunnen op de lange termijn ook de moeite waard zijn. Ze zijn een geweldige manier om regenwaterafvoer te beheren en uw huis te isoleren. In vergelijking met andere typen platte daken hebben ze een verbeterd drainagesysteem, thermische prestaties en een langere levensduur. De kosten variëren normaal gesproken tussen € 100 en € 135 per vierkante meter.

UITBREIDINGSKOSTEN PLAT DAK

Een uitbreiding kan om vele redenen worden gedaan, waaronder huiseigenaren die hun keuken, kantoor, slaapkamer of een ander deel van hun huis willen toevoegen of uitbreiden. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de extensie. De meeste huiseigenaren kunnen echter verwachten ergens tussen € 1.000 en € 20.000 te betalen.

VIND GEKWALIFICEERDE DAKDEKKERS BIJ U IN DE BUURT

EXTRA GEREEDSCHAPS- EN MATERIAALKOSTEN OM EEN ​​PLAT DAK TE INSTALLEREN

Als u overweegt om zelf een plat dak te vervangen, moet u ook de kosten van extra gereedschappen en materialen die nodig zijn voor de klus in uw budget opnemen. Deze kosten zijn afhankelijk van wat je al hebt en wat je nodig hebt. Enkele basisgereedschappen die u nodig hebt, zijn een dakhamer, een dakspijkermachine, een mes, dakreinigingsapparatuur, vochtdetectietools en meer.

ZELF VERVANGEND PLAT DAK VERVANGEN VERSUS EEN PROFESSIONAL INHUREN

Tenzij u over de ervaring, het gereedschap en de tijd beschikt om de klus goed te klaren, kunt u het beste een team van professionals inhuren voor het vervangen of installeren van platte daken. Zij openen uw dak zonder schade aan te richten en leggen ook het nieuwe dak neer zodat u zich in de toekomst geen zorgen hoeft te maken over lekkage.

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN PLAT DAK?

Platte daken zijn de afgelopen jaren om vele redenen in populariteit toegenomen. Hun moderne aantrekkingskracht vormt een aanvulling op een breed scala aan woningontwerpen, en volgens Energy Star hebben ze zelfs een betere energie-efficiëntie dan traditionele hellende daken. Ze hebben echter ook hun nadelen. Laagwaardige hellingen kunnen de afvoer vertragen, wat kan leiden tot ijsdammen en plassen water. Ze zullen ook niet op elk type huis werken.

In de meeste gevallen weet u zelf of u een plat dak nodig heeft of niet. U kunt ook een consult inplannen met een deskundige om hun mening te krijgen.

HOEVEEL KOST EEN PLAT DAK?

Zoals u inmiddels weet, zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. De meest opvallende zijn de kosten van materialen, arbeid, accessoires/gereedschappen en de grootte en vorm van uw dak. Neem contact op met een lokale dakdekker als u een gepersonaliseerde schatting voor het vervangen van een plat dak wilt.

Plat dak vernieuwen kosten - NL DAK
Plat dak vernieuwen kosten – NL DAK

GEMIDDELDE MATERIAALKOSTEN

Hoewel de prijs van materiaal tot materiaal kan variëren, kosten de meeste doorgaans tussen € 11 en € 14 per vierkante meter (exclusief arbeid). EPDM en gemodificeerd bitumen zijn gemiddeld ongeveer € 12 tot € 14 per vierkante meter, terwijl GVK en glasvezel meestal de goedkoopste zijn met ongeveer € 11 per vierkante meter.

GEMIDDELDE ARBEIDSKOSTEN

Eigenaren van onroerend goed kunnen verwachten dat arbeid ongeveer € 13 tot € 17 per vierkante meter kost voor installatie (inclusief het verwijderen en verwijderen van het oude dak). Verwacht voor extra daklagen ongeveer € 11 tot € 12 per vierkante meter te betalen.

KOSTEN ACCESSOIRES/GEREEDSCHAP

Voor doe-het-zelfvervanging van platte daken, moet u ook de kosten van accessoires en gereedschap in uw budget opnemen. Dit is afhankelijk van wat je al hebt en wat je nodig hebt. Zelf doen wordt niet aanbevolen, tenzij je de juiste tijd, ervaring en hulpmiddelen hebt om het werk goed te doen.

VEELGESTELDE VRAGEN: KOSTEN VAN VERVANGING VAN PLAT DAK

Soms vraagt ​​u gewoon: “Hoeveel kost een vervanging van een plat dak?” zal je niet de antwoorden geven waar je naar op zoek was. Hier zijn meer specifieke vragen die ons het meest worden gesteld over het vervangen van platte daken.

ZIJN PLATTE DAKEN DUUR?

Platte daken zijn een van de goedkopere dakbedekkingen. De installatie is meestal sneller en gemakkelijker en er zijn minder materialen nodig. Ook zijn platte dakmaterialen in grote rollen verkrijgbaar in vergelijking met hellende dakmaterialen, die in kleine platen worden geleverd.

HOEVEEL KOST HET VERVANGEN VAN EEN PLAT DAK PER M²?

De kosten voor het vervangen van een plat dak zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de grootte en vorm van het dak. De gemiddelde kosten zijn meestal tussen € 4 en € 30 per vierkante meter.

WAT IS HET BESTE MATERIAAL VOOR EEN PLAT DAK?

Het beste materiaal voor een plat dak hangt af van uw voorkeuren en behoeften. Bijvoorbeeld: als u in een kouder klimaat leeft, wilt u bij lage temperaturen zoeken naar het beste vervangingsmateriaal voor platte daken. Neem contact op met een lokale aannemer om een ​​adviesgesprek in te plannen en erachter te komen welke het beste bij u past.

HOE ONDERHOUD JE EEN PLAT DAK?

Het goede nieuws is dat platte daken vrij eenvoudig te onderhouden zijn. Ze moeten jaarlijks worden geïnspecteerd, op scheuren worden gecontroleerd en indien nodig worden verzegeld. Sealant zorgt ervoor dat de rest van uw dak gemakkelijk te onderhouden is. Vergeet ook niet om uw dakgoten elke zes maanden of na een grote storm te inspecteren en schoon te maken.

HOE KIES JE HET JUISTE PLATTE DAK?

Bij het kiezen van een plat dak kunt u het beste een professional raadplegen om te zien welke zij voor u zouden aanbevelen. Sommige materialen doen het in bepaalde klimaten beter dan andere.

HOE LANG GAAT EEN PLAT DAK MEE?

Platte daken hebben verschillende levensduur, afhankelijk van het gekozen materiaal. Rubberen daken kunnen met de juiste zorg tot 50 jaar meegaan, terwijl gewalst asfalt slechts ongeveer 8-12 jaar meegaat. Huiseigenaren kunnen verwachten dat de meeste ergens tussen de 10-50 jaar meegaan.

HOE VAAK MOET JE EEN PLAT DAK COATEN?

Uw platte dak moet jaarlijks worden geïnspecteerd, maar het mag alleen worden gecoat als dat nodig is. Over het algemeen hoeft het niet te worden gecoat, tenzij u scheuren opmerkt.

KUNNEN PLATTE DAKEN GEREPAREERD WORDEN?

Ja, platte daken kunnen gerepareerd worden. Als u lekkages of scheuren in uw dak opmerkt, kunt u deze laten afdichten om waterschade te voorkomen. Vergeet niet om uw dak regelmatig te laten inspecteren op scheuren, gaten of scheuren. Als u over de ervaring, het gereedschap en de tijd beschikt, kunt u de reparatie zelf uitvoeren. Anders kun je het beste professionals inhuren.

IS HET VEILIG OM OP EEN PLAT DAK TE STAAN?

Het is altijd riskant om op een dak te staan, welk type het ook is. Hoewel platte daken zijn ontworpen om volledig veilig te zijn om op te staan ​​nadat ze goed zijn afgedicht en behandeld, moet u het dak altijd laten inspecteren voordat u erop gaat staan.

BEGIN MET HET VERVANGEN VAN UW PLATTE DAK!

Nu u de kosten van platte daken goed begrijpt, is het tijd om aan uw eigen project te beginnen. Bij NL DAK & SOLAR DIENSTEN bieden we dakbedekkingsinstallatie- en vervangingsdiensten aan huiseigenaren in Nederland

Is het tijd om uw plat dak te vervangen? Het is belangrijk om een ​​idee te krijgen van de mogelijke kosten voordat u aan de slag gaat.

De vraag naar platte daken is de afgelopen jaren toegenomen vanwege hun uitgesproken moderne uitstraling en hun eenvoudige installatie en reparatie. Ons team van professionals hier bij NL DAK & SOLAR DIENSTEN biedt installatie – en dakrenovatie voor huiseigenaren in Nederland

In dit artikel bespreken we de prijsklassen van het vervangen van platte daken voor de verschillende soorten materialen. Als u geïnteresseerd bent in een gratis consult, neem dan vandaag nog contact op met ons team op 026 – 202 202 7 of vul onderstaand contactformulier in

OP ZOEK NAAR GEKWALIFICEERDE DAKDEKKERS BIJ U IN DE BUURT?

Ontdek hoeveel uw project gaat kosten