Meteen naar de inhoud

Dakbedekking kosten| 2023

Wat kost nieuwe dakbedekking? (2022)

Veel factoren spelen een rol bij de kosten van een nieuw dak, over sommige heeft u controle en over andere niet. Hier een overzicht van de kosten.
Dakbedekking kosten

Dakbedekking kosten bij het vervangen van uw dak

De kosten van een nieuw dak hangen sterk af van waar u woont, de vierkante meters van uw huis en het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest.

Nationaal gemiddelde€ 10.000
Nationaal minimum €   8.500
Nationaal maximum € 14.300

Dakkosten per huisgrootte

Een groter dak betekent meer materialen en meer werk, dus grote huizen kosten meer. Ongeveer 80% van de vervangingstaken met standaard Bitumen dakbedekking kost € 44.- / € 64 per vierkante meter. Hier leest u hoe dat werkt voor verschillende soorten woningen.

Huis op vierkante meter Dakkosten:
1.000 4.500- 6.000
15006.750–9.000
2.0009.000–12.000
2500 11.250- 15.000
3.000 13.500– 18.000

Factoren die van invloed zijn op de kosten van dakvervanging

Hoeveel een nieuw dak kost, hangt af van verschillende variabelen:

 • Soort Dakbedekking
 • Arbeid
 • Plaats
 • Dak maat

Soorten gordelroos of andere materialen

Het type dakbedekking dat u kiest, is een van de belangrijkste kostenfactoren.  Asfalt of composiet shingles zijn de meest voorkomende omdat ze goedkoop, lichtgewicht en eenvoudig te installeren zijn. Er zijn echter verschillen, zelfs tussen dit type dakspanen, met standaard onderlaag aan de onderkant en 30- of 50-jarige premium architecturale dakafwerking aan de bovenkant.

Tegels zijn een ander populair dakbedekkingsmateriaal en kunnen worden gemaakt van keramiek, klei, metaal, hout, synthetisch hout, leisteen of beton.

 • Tegels van staal en aluminium:   deze materialen zijn het minst duur, terwijl tegels van klei vaak het duurst zijn.
 • Leistenen dakbedekking en betontegels: Leisteen en beton zijn gemiddeld geprijsd, hoewel ze zwaar genoeg zijn dat uw dak mogelijk extra verstevigd moet worden.
 • Houtschades: deze zijn iets anders dan houten shingles omdat ze met de hand worden gesplitst en een ruwer uiterlijk hebben; shakes zijn ook duurder dan gordelroos.

U kunt ook een dak laten maken van metalen panelen of platen. Gegolfd staal en stalen dakspanen zijn de goedkoopste materialen voor een metalen dak. Koper en zink zijn verreweg het duurst, hoewel ze de beste duurzaamheid hebben. Een metalen dak kost gemiddeld 12 – € 25 per vierkante meter.

Platte daken vereisen gespecialiseerde materialen zoals ethyleen, propyleen, terpolymeer (EPDM) rubber, PVC of TPO. Hoewel deze materialen goedkoper zijn, kost de arbeid om ze te vervangen meestal meer. 

Een Bedrijf Voor Platte Daken Dat U Vol Vertrouwen Kunt Kiezen

Als een van de meest betrouwbare platte dakdekkers, hebben we de vaardigheden, kennis en ervaring om resultaten te leveren voor elke klant, elke keer weer of het nu gaat om eenvoudige reparaties aan platte daken, een nieuwe installatie van een plat dak of andere algemene dakwerkzaamheden. Wij bieden diensten aan in Oost-Nederland en de omliggende gebieden en zijn er voor u.

Platte daken voor huishoudens zijn normaal gesproken bedekt met vilt en zijn dat al vele jaren, sommige hebben ook steenslag of grind, bovendien om het vilt te beschermen tegen de zon, veel mensen klagen dat het de goot vult en mos een goede plek geeft om groeien en ziet er niet mooi meer uit.

Door de jaren heen wordt het Dakbedekking broos door de zon en koud weer en maakt het moeilijker voor het vilt om de uitzetting en krimp die plaatsvindt op het dak en vervolgens scheuren en lekken het hoofd te bieden. Soms kunnen deze daken gedurende lange tijd lekken zonder enig spoor in het pand, dit komt omdat ze vaak over spaanplaat zijn gelegd en het werkt als een spons die het water opzuigt en weer uitdroogt, deze actie kan soms schade aan structurele schade veroorzaken zoals houtrot.

Statistieken van verzekeringsmaatschappijen geven aan dat een vilten dak een gemiddelde levensduur heeft van 10-12 jaar. We zijn van mening dat alleen al deze factor traditionele platte dakbedekkingen een zeer korte onvoorspelbare levensduur maakt, die regelmatig gerepareerd of vervangen moet worden. Daarom bieden we deskundige platdakdiensten en platte dakoplossingen voor zowel industriële dakbedekkingen als huishoudelijke dakbedekkingsklanten die platte dakproblemen hebben in het noordoosten.

Bitumen dakbedekking

De rollen bitumen met mineraal zijn robuust en esthetisch een lust voor het oog. We kunnen zorgen voor een antislipafwerking die geschikt is voor balkons of daken met loopverkeer. Het gehele dakoppervlak en randdetail zijn gevormd als één doorlopend membraan dat zich hecht aan het nieuwe dakbedekking, waardoor uw platte dak effectief wordt ingekapseld in een monolithische huid die geen voegen bevat. Dit is bij uitstek geschikt voor eenvoudige of complexe dakontwerpen met veel uitsteeksels, zoals dakramen. Indien gewenst is ook een loden dak look-alike reproductie mogelijk.

We creëren een 2 laags glasvezelversterkt polyestermembraan, dat ter plaatse op het dek wordt aangebracht en koud wordt gevormd zonder gebruik van vlammen of hitte. Ons installatieproces zorgt ervoor dat elk dak de tand des tijds doorstaat.

Eerst strippen we normaal gesproken het oude dak terug naar de ondersteunende structuur, vaak houten balken, en vormen dan een nieuw dakdek met behulp van 18 mm dikke tand- en groefplaten. Eenmaal opnieuw bekleed, passen we geprofileerde randen van glasvezel toe aan alle randen van het dak om mooie vloeiende lijnen te garanderen. Het hoofddekoppervlak van het dak is bedekt met een systeem op basis van vloeibare hars dat is versterkt met glasvezelmat. We gebruiken een dikkere glasvezelmat die de industrienorm van 450 gm overschrijdt, wat een dikkere en sterkere laag geeft zonder voegen. Vervolgens brengen we een afwerklaag aan van een sterke beschermende polyester topcoat die kan worden gespecificeerd in een kleur naar keuze. Het ziet er niet alleen goed uit, het heeft ook 30 jaar garantie en is onderhoudsvrij. U kunt bij ons team terecht voor een vrijblijvende offerte en deskundig dakadvies over deze optie,

In onze ervaring gaat een professioneel aangebracht glasvezeldak een stuk langer mee dan 30 jaar. Vergeleken met de gemiddelde levensverwachting van op bitumen gebaseerde materialen, is de levensverwachting van een glasvezeldak veel groter dan die van andere platte dakproducten, waardoor het een goedkopere optie is op jaarbasis. Ons glasvezel daksysteem wordt aangebracht met behulp van de nieuwste technieken en technologieën. We willen dat onze producten lang meegaan en daarom werken we nauw samen met een van Europa’s grootste fabrikanten. We gebruiken nooit teruggewonnen of opnieuw gemengde diktes die de kwaliteit en duurzaamheid van het dak verminderen (bijv. garagedaken, kantoordaken enz.).

 • tot 30 jaar garantie
 • Sterke en duurzame naadloze installatie
 • Optie met antislipafwerking Ideaal voor balkons, terrassen en looppaden
 • Loden dak reproductie
 • Keuze van kleur
 • Energiezuinige dakbedekking
 • Kan isolatie opnemen
 • Nieuwbouw of renovatie
 • Koud toegepast

Enkellaags membraan voor platte daken

Enkellaags membranen, die zo’n 30 jaar geleden in het Nederlandse bouw werden geïntroduceerd, worden steeds populairder als alternatief voor traditionele platte dakbedekkingen. De reden hiervoor is dat het de afgelopen 30 jaar aan de industrie, professionals en klanten heeft bewezen dat het een levensvatbaar alternatief is. Enkellaags membranen zijn tegenwoordig het meest gebruikte materiaal voor platte daken in de nieuwbouw commerciële sector, pas sinds kort zijn ze meer beschikbaar voor de woning- en renovatiemarkt.

Enkellaags hebben architecten, landmeters, ingenieurs en bouwers bewezen dat er veel voordelen zijn aan het gebruik van het product.

Eenlaags dakbedekking bestaat uit een ondoordringbaar membraan gevormd door het leggen en verbinden van sterke, flexibele platen met een breedte van 1 tot 2 meter om een ​​continue waterdichte barrière te creëren over het gehele oppervlak van het platte dak. De platen worden door middel van een heteluchtpistool met elkaar verbonden tot een waterdichte las, ze vereisen geen open vuur of smeltlijmen ter plaatse, wat de gezondheids- en veiligheidsrisico’s vermindert. Het membraan wordt vaak op zijn plaats gehouden door speciale mechanische bevestigingen die het effect van koudebruggen, of lijmen, ballast elimineren, afhankelijk van de toepassing.

Het stelt klanten in staat te kiezen uit een selectie van kleuren en afwerkingen, het kan ook het uiterlijk van daken met staande naden en loden roldaken simuleren zonder het gewicht en de kosten van aluminium, zink, koper of lood, en de zware dakconstructie die nodig is om te ondersteunen hen.

Dakbedekkingsinstallaties vereisen geen onderhoudstoepassingen na de installatie, zoals verf of herverzadigingsmiddelen om ze in goede staat te houden. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden, en vereisen minimale aandacht, zodat ze een uitstekende keuze zijn voor vervanging van garagedaken of grotere commerciële platte daken.

Onze enkellaagse platte daksystemen zijn compatibel met de meeste 1 laags daksystemen die we aanbevelen om te worden gemonteerd op elk dak waar toegang tot het dak nodig is om de apparatuur te onderhouden. Alle geleverde membranen vallen onder productgarantieperiodes, wat klanten gemoedsrust biedt. De certificaten stellen vast dat enkellaagse membranen een levensverwachting hebben van ‘meer dan 30 jaar’.

 • Economische bekleding voor grote oppervlakken
 • Verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen
 • Uitbreidingssnelheden van meer dan 350% goed voor constante temperatuurveranderingen
 • Lichtgewicht in constructie en snel geïnstalleerd
 • Levensverwachting ‘meer dan 30 jaar’.
 • Onderhoudsvrij, sterk en duurzaam
 • Kan het veiligheidssysteem bevatten
 • Kan isolatie opnemen
 • KOMO gecertificeerd
 • Tot 20 jaar garantie

Als u platte daken nodig heeft in Oost-Nederland, het noordoosten of grotere regio’s, bel ons dan vandaag nog en spreek met onze dakdekkers. Niet alle dakdekkers hebben dezelfde toewijding aan klantenservice, kwaliteit en kosteneffectieve prijzen als wij, dus of u nu meer wilt weten over nieuwe daken, een gratis offerte wilt ontvangen of vragen wilt stellen over een van de diensten voor platte daken, wij zijn er om u te helpen .

Onze leveringspartners

Dakbedekking kosten