Ga naar de inhoud

Dak isoleren Arnhem?

Heeft u plannen om uw dak te laten isoleren? Dan is het belangrijk om deze om te kijken naar de mogelijkheden van uw dak. Neem per direct contact met ons op!

Isolatie van platte daken verbeteren | NL DAK & SOLAR

Wilt u meer weten over het isoleren van een bestaand plat dak? Lees verder terwijl we andere gerelateerde onderwerpen bespreken, zoals isolatie van koude roeden, gebruikte materialen, isolatie tussen binnen en buiten en nog veel meer. We zullen aan het einde van dit bericht ook enkele coole en informatieve artikelen plaatsen, dus ga verder en lees verder voor meer informatie!

 

Er zijn meerdere manieren om een ​​reeds bestaand plat dak te isoleren. Sommige zijn eenvoudiger in vergelijking met andere, terwijl sommige een volledige renovatie van uw dakbedekking vereisen. Dus laten we er meteen in duiken om meer te leren over deze methoden.

 

Buitenste Isolatie Van Hardschuim

Dit type isolatie installeert een dikke laag hardschuim, meestal ongeveer 15 cm dik. Het wordt boven de dakbedekking geplaatst . Bij dit type isolatie hoeft uw dak niet te worden afgebroken, omdat het er alleen boven wordt geplaatst. 

Het helpt bij de isolatie door de primaire ontvanger van de warmte van de zon te zijn, waardoor het effectief wordt geblokkeerd om door het dak, de zolder en de binnenkant van de constructie te dringen. Het schuim dat erop is geplaatst, is ontworpen om de warmte vast te houden en te voorkomen dat deze er doorheen gaat. 

Buitenste Hardschuim Gecombineerd Met Binnenisolatie

Dit type isolatie is vergelijkbaar met de eerste. Het enige verschil met deze isolatie is dat deze onder de dakverwarming een andere heeft. Het buitenschuim dat hierin wordt gebruikt, is iets dunner op 2-4 inch en is gekoppeld aan luchtdoorlatende isolatie onder de dakbedekking. 

U kunt ingeblazen glasvezel of cellulose gebruiken als uw belangrijkste isolator voor het interieur. Deze kunt u in direct contact met uw dakbedekking plaatsen. En aangezien het interieurisolatie heeft, moet u mogelijk enkele delen van uw dakbedekking verwijderen om uw interne isolatie rechtstreeks te installeren.

Buitenste Isolatie Van Schuim Met Gesloten Cellen

Exterieur isolatie van schuim met gesloten cellen wordt gedaan door een laag schuim genaamd polyurethaan met gesloten cellen op uw dakbedekking te spuiten. Maar daarvoor wordt als eerste laag direct op de dakbedekking een laag luchtdoorlatende isolatie gespoten. 

Deze isolatie vereist geen structurele veranderingen en hoeft alleen te worden gespoten. Dit is hetzelfde als uw dak schilderen, maar in plaats van er alleen kleuren aan toe te voegen voor esthetische doeleinden, voegt u isolatie toe om de temperatuur in uw structuur te helpen reguleren. 

Binnenisolatie Van Gesloten Celschuim

Dit is het tegenovergestelde van de buitenste isolatie van schuim met gesloten cellen. In plaats van de schuimisolatie op uw dak te spuiten, spuit u deze op de onderkant van de bekleding.

Dit kan vervelender zijn, vooral als er andere constructies zijn, zoals plafonds onder uw dak. Die zou je moeten afbreken om de isolatie aan te brengen. 

Binnenschuim Met Gesloten Cellen En Ingeblazen Glasvezel- Of Cellulose-Isolatie

Deze interne schuimisolatie met gesloten cellen is ook vergelijkbaar met de eerder genoemde isolatie. Alleen deze keer zou u een laag ingeblazen glasvezel- of cellulose-isolatie moeten spuiten voordat u het schuim met gesloten cellen aanbrengt. Dit is ook vergelijkbaar met hard buitenschuim gecombineerd met binnenisolatie.

Dakisolatie Binnen Versus Buiten

Zoals je hebt gemerkt, zijn er slechts twee keuzes bij het kiezen van isolatie, interieur en exterieur. Zoals we hierboven hebben vermeld, kunnen sommige van hun verschillen u aan het denken zetten, welke past beter bij u? 

Beide isolatiesystemen hebben hun eigen voor- en nadelen, maar als het om prestaties gaat, werkt binnenisolatie meestal beter dan buiten. Dit komt omdat het warmte en koude beter vasthoudt en blokkeert, vooral als het correct is geïnstalleerd. Het gaat hierdoor ook beter vocht tegen. 

Een nadeel hiervan zijn de kosten. Voor buitenisolatie hoeft u deze alleen op uw dak te plaatsen. Voor het interieur moet u mogelijk enkele constructies, zoals uw plafond, verwijderen om ze te installeren. Hetzelfde geldt voor andere isolaties, zoals muurisolatie.

Het kiezen van wat komt neer op wat u denkt dat efficiënter is voor uw situatie. Zelfs het ontwerp van uw huis of gebouw kan een rol spelen bij de keuze tussen de twee. 

dakrenovatie-arnhem.480x0.jpg

Laat uw dak op tijd repareren
Ook voor andere reparaties dan een lekkage alleen rekent u op ons. Zo kunnen we ook uw dakgoot repareren of vervangen wanneer dit nodig is. Daarnaast voeren we allerlei dakwerkzaamheden uit, zoals het isoleren van uw dak, maar ook de aanleg van een compleet nieuw dak. Waar u de ervaren dakdekkers van NL Dak BV ook voor nodig heeft, wij staan voor u klaar. Vraag direct een offerte aan door op de onderstaande button te klikken. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen naar 026 – 202 202 7 of een e-mail te sturen naar info@nldak.nl.

Plat dak isoleren NL DAK 1

Vrijblijvend Advies of Offerte ?

“Kwaliteit is al 25 jaar ons kenmerk”

Onze vakmannen hebben passie voor uw dak.

NL DAK B.V. is een organisatie gespecialiseerd in het onderhoud van vastgoed en heeft als doelstelling om u als opdrachtgever te ontzorgen op het gebied van onderhoud, projecten en organisatieprocessen. Dit doen we met een team van specialisten met jarenlange ervaring én met jong talent.

Wij verzorgen een breed pakket aan diensten en werkzaamheden, van project- en bouwmanagement tot verbetering en coördinatie van uw woningverbetering processen op het gebied van onderhoud, reparaties en renovaties.

 

Dakinspectie

Neem contact op voor een dakinspectie en laat de kwaliteit van uw dak controleren. Zo weet u hoe uw dak ervoor staat en worden gebreken tijdig ontdekt.

Een dakinspectie biedt in veel gevallen uitkomst. Zo weet u na de inspectie precies waar de zwakke punten van uw dak liggen. Daarnaast kan het eventuele gebreken boven water brengen waarvan u al vermoedde dat ze er waren. Verder is het verstandig om regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren. Dan weet u precies hoe uw dak ervoor staat.

DAKDEKKER

DAKREPARATIE

DAKRENOVATIE

DAK ISOLEREN

Vrijblijvend Advies of Offerte ?

Neem contact op voor de mogelijkheden

Wilt weten wat NL DAK Dakdekkers nog meer voor u kan doen? Vraag dan via de onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een dakinspectie, bel meteen naar 026 – 202 202 7 om een afspraak te maken of stuur een e-mail naar info@nldak.nl. Wij staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw dak in topconditie blijft.