Meteen naar de inhoud
Contact Formulier

Dakrenovatie bedrijfspand & Dak vervangen van bedrijfspand

Het dak is een van de belangrijkste en ook een van de duurste onderdelen van elk gebouw. Om die reden moet de eigenaar van het gebouw, wanneer zich een probleem voordoet, eerst overwegen om te repareren in plaats van te vervangen. Inzicht in de primaire kostenfactoren die betrokken zijn bij een Bedrijfspand dakrenovatie kan helpen bij die beslissing, evenals bij het beslissen welk type vervanging u moet kiezen en hoeveel u moet budgetteren.

In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten van uw commerciële dakvervanging:

 1. Type dak
 2. Dak toegang
 3. Wat zit eronder?
 4. Windbelastingen en bevestigingen
 5. Codevereisten

Type dak

Er zijn twee hoofdcategorieën van bedrijfspand daken:

 • Vlak (ook wel low-slope genoemd)
 • Hellend

De beste dakbedekking voor een plat dak is in de meeste gevallen een enkellaags dak of een opgebouwde bitumineuze dakbedekking. Levensvatbare enkellaagse materialen kwamen ongeveer 25 jaar geleden voor het eerst beschikbaar voor platte daken. In die tijd waren veel mensen bang dat een enkele beschermingslaag vatbaar zou zijn voor lekken. In de loop van de tijd hebben deze daken bewezen ongelooflijk duurzaam te zijn en worden ze vaak geleverd met een garantie van 15-25 jaar. Ze zijn vaak minder duur en tijdrovend om te installeren dan andere soorten platte dakmaterialen.

Gebruikelijke kosten voor vervanging van een enkellaags plat dak: € 11 tot € 14 per vierkante meter.

Zoals de naam al aangeeft, bestaat een opgebouwde bitumineuze dakbedekking uit een aantal lagen van verschillende dakbedekkingsmaterialen die over elkaar zijn opgebouwd. Ze bieden de bescherming van meerdere lagen dakbedekking, maar kunnen duurder en tijdrovender zijn om te installeren.

Typische kosten voor vervanging van opgebouwde bitumineuze platte daken: € 11,50 tot € 14,50 per vierkante meter.

Hellende daken bieden een grotere verscheidenheid aan opties voor bekledingen. Typisch, de goedkoopste bekleding is asfalt grind. Extra opties zijn leisteen of houten dakspanen, maar sommige van deze materialen kunnen duur zijn. Bij shingles-daken moet ook rekening worden gehouden met de esthetiek, aangezien de zichtbare daken een aanzienlijk deel van de algehele uitstraling van het gebouw kunnen uitmaken.

Typische kosten voor vervanging van Bitumen dakbedekking: € 3,50 tot € 7 per vierkante meter.

dakpannen zijn een andere veel voorkomende bedekking voor schuine daken. Ze komen in klei, beton en andere materialen. Het zijn meestal materialen met een lange levensduur, waarvan sommige wel 50 jaar meegaan. Ze zijn echter ook een van de duurste materialen.

Typische kosten voor vervanging van pannendaken: € 26,50 tot € 38 per vierkante meter.

Een derde veelgebruikt materiaal voor schuine daken is metaal. Metalen daken zijn er in vele varianten – gegolfd, staande naad en platte naad, evenals in vele kleuren. Metalen daktechnologie heeft een lange weg afgelegd op het gebied van esthetiek. Ze kunnen worden gemaakt om eruit te zien als andere soorten daken, en de kleuren blijven nu waar voor de levensduur van het dak.

Dakrenovatie bedrijfshal

 

Dakrenovatie bedrijfspand

Typische kosten voor vervanging van metalen dak: € 17 tot € 21 per vierkante meter.

Het is altijd belangrijk om de garantie en de geschatte gebruiksduur af te wegen tegen de vooraf gemaakte besparingen van verschillende dakbedekkingsproducten. Hoewel er garanties van verschillende duur kunnen worden verkregen voor de verschillende dakproducten, moet u er rekening mee houden dat een garantie in wezen een dakverzekeringspolis is en dat u, net als elke andere verzekering, de dekkingslimieten kunt kopen waarvoor u bereid bent te betalen. Dat gezegd hebbende, veel dakbedekking garanties zijn minimaal 10 jaar, dus zelfs als u een langdurige garantie aanschaft, kan het bedrag dat u uit een garantieclaim wordt vergoed, slechts een fractie zijn ten opzichte van de waarde van een volledige vervanging.

Elk daksysteem heeft een basis van de materialen waaruit het bestaat en het klimaat waarin het is geïnstalleerd. Bij het evalueren van de levenscycluskosten is het het beste in overweging te nemen in plaats van de waargenomen waarde van een daksysteem. Dakgarantie.

Dak toegang

Daktoegang kan net zoveel invloed hebben op de kosten om uw dak te vervangen als het type en materiaal. Toegankelijkheidsfactoren zijn onder meer:

 • Hoogte
 • Materiaal opslagruimtes
 • Bezetting
 • Toegang tot eigendom

Een gebouw met 20 verdiepingen zal veel duurder zijn om te renoveren dan een gebouw met 2 verdiepingen, omdat er kranen nodig zijn om materialen op te tillen. Net zo kan het voor een groot dakproject nodig zijn om grote hoeveelheden materiaal op te slaan. bedrijfsindustrie in de buurt van het gebouw kunnen de logistiek gemakkelijker maken, waardoor de kosten worden verlaagd.

Een gebouw dat bezet is, stelt extra uitdagingen voor het dakproject. Er moet rekening worden gehouden met de gezondheid, veiligheid, comfort en productiviteit van de inzittenden. Als dit vereist dat de dakvervangingswerkzaamheden buiten de normale werkuren plaatsvinden, zullen er waarschijnlijk extra kosten ontstaan. Ten slotte zal de mogelijkheid om apparatuur in het pand en dicht bij het gebouw te krijgen een rol spelen in de kosten.

Wat is eronder?

Onder elk afgewerkt dak zit een combinatie van één of meerdere componenten:

 • Dakconstructie, die een betonnen, metalen of houten dakbeschot kan zijn
 • Isolatie
 • Afdekplaat
 • Andere substraatmaterialen

De staat van deze materialen heeft invloed op uw renovatiekosten. Als er veel water- of stootschade is en deze materialen moeten worden vervangen, zijn de kosten hoger. In sommige gevallen kan een ervaren dakdekker of aannemer gebieden identificeren die gerepareerd moeten worden door het “gevoel” van het dak. Vaker echter zal infraroodtechnologie of andere vochtdetectieapparatuur nauwkeuriger helpen bij het identificeren van ingesloten vocht. Dat gezegd hebbende, weet u in de meeste gevallen pas zeker wat de impact is op de kosten van beschadigde substraatmaterialen nadat de oude materialen zijn verwijderd.

Bevestigingsmiddelen en windbelasting

Afhankelijk van waar uw gebouw zich bevindt, hebben weers- en lokale voorschriften invloed op het type bevestigingsmiddelen dat uw daksysteem nodig heeft. In Nederland moeten gebouwen worden ontworpen om windsnelheden tot 200 km per uur te weerstaan. Dit vereist sterkere bevestigingsmiddelen met frequentere tussenpozen dan voor sommige andere gebieden nodig is.

Codevereisten

Naast bevestigingsmiddelen en windbelastingen zijn er nog vele andere lokale, regionale en staatsvoorschriften waaraan uw gebouw onderworpen kan zijn. Deze kunnen van invloed zijn op alles, van isolatie en ondergrond tot ventilatie en helling.  

Deze vijf factoren zijn niet de enige zaken die van invloed zijn op de kosten van uw commerciële dakvervanging, maar ze zijn handig om te weten bij het ontwikkelen van een schatting van de marge. Wanneer u een probleem met uw dak tegenkomt, overweeg dan om een gerenommeerde dakdekker in te huren om u te helpen bij het bepalen van de meest kosteneffectieve oplossing, of het nu gaat om een reparatie of vervanging.

Neem contact met ons op om uw eerste consult en geheel gratis te plannen.

Dakdekker kosten 2022

 

Dakdekker kosten 2022

Lees meer over dakrenovatie Bedrijfpand of bedrijfshal….

Stel het onderhoud van uw dak niet uit

Het uitstellen van dakonderhoud kan leiden tot grote en onverwachte kosten en uw dagelijkse bedrijfsvoering ernstig verstoren. Uw dak is niet alleen een grote investering op zich, maar u vertrouwt erop dat het alle andere investeringen in uw gebouw zal beschermen. Hieronder lichten we vijf essentiële best practices uit voor het onderhoud van het dak van uw bedrijfspand.

1. Preventief onderhoud

Volg altijd de richtlijnen van uw fabrikant van dakbedekkingsmaterialen. Controleer regelmatig op lekken, plassend water en andere potentiële probleemgebieden, zodat u problemen kunt aanpakken voordat er ernstige schade ontstaat.

2. Gepland onderhoud

Uw dak is niet iets dat u elke dag ziet. Plan routinematige onderhoudsinspecties ten minste om de zes maanden. Het vooraf plannen van inspecties zorgt ervoor dat dakonderhoud niet over het hoofd wordt gezien. Met routinematig onderhoud kunt u eventuele problemen zo nodig oplossen en grote problemen voorkomen, wat u uiteindelijk tijd en geld bespaart.

3. Na zwaar weer

Inspecteer uw dak op schade na een zware storm, orkaan, zware regenval of hagel. Stormen kunnen de sterkte van het dak verminderen. Zelfs als het dak een storm heeft overleefd, kan er subtiele schade aanwezig zijn die het dak voldoende kan verzwakken om tijdens de volgende storm te bezwijken. Als u zich in een orkaangevoelig gebied bevindt, kunt u overwegen een dakcoatingsysteem te installeren dat is ontworpen om veelgebruikte commerciële dakbedekkingssubstraten te repareren, waterdicht te maken en te beschermen.

Als u zich zorgen maakt over mogelijke schade, kunt u altijd een gratis inspectie inplannen  bij NL DAK & SOLAR.

4. De juiste aannemer kiezen

Kies een dakdekker die gekwalificeerd en ervaren is. Deze kosten zijn van cruciaal belang bij het afwegen van uw dakbedekkingskosten op lange termijn. Onderzoek de opties van uw aannemer, waarbij u meer waarde hecht aan factoren zoals kwaliteit van het werk en veiligheidspraktijken dan aan kosten.

Het raadplegen van een professionele dakdekker kan nuttig zijn als u zich zorgen maakt na een onderhoudsbeoordeling van het dak. De aannemer kan ook helpen bij het bepalen van de staat van het dak, het inschatten van de resterende levensduur van het dak, het opstellen van een onderhoudsplan en het identificeren van aanvullende maatregelen om het dak te beschermen.

5. Plan voor de lange termijn

De investering die u doet bij het kiezen van de beste dakoplossing voor uw bedrijf is veel groter dan het in eerste instantie lijkt. Zorg ervoor dat u vooraf rekening houdt met de kosten op de lange termijn die verband houden met alle dakbedekkings opties. Onthoud dat snelle oplossingen u op de lange termijn kunnen schaden.

Kosten dak vervangen

 

2

 

Ontvang gratis een offerte! - NL DAK & SOLAR

NL DAK EN SOLAR B.V. is een organisatie gespecialiseerd in installeren van daken en zonnepanelen!

Contact Formulier

Dak
Repareren

Reparatie van Platte daken !

Uw Dak Isoleren

Energiezuiniger?  en Voorkom warmteverlies!

Platte daken

We zijn uw Platte daken specialist!

Zonne-energie

Hoge energierekening?Neem Zonnepanelen!

Gevelwerk

Gevelreining tot Gevelrenovatie

Collectieve aanpak dakwerk en Aanbrengbonus

Als u problemen heeft met uw dak, is het altijd de moeite waard om bij uw buren na te vragen of zij tegelijkertijd werkzaamheden aan hun dak willen laten uitvoeren. Als u een gedeelde offerte voor een klus over de twee daken ontvangt, kunt u in het algemeen geld besparen. Maar voor diegene die ons aanbeveelt bij de buren, krijgt 100 euro korting Per aangeleverde Buurtgenoot

Collectieve aanpak dakwerk en Aanbrengbonus

Als u problemen heeft met uw dak, is het altijd de moeite waard om bij uw buren na te vragen of zij tegelijkertijd werkzaamheden aan hun dak willen laten uitvoeren. Als u een gedeelde offerte voor een klus over de twee daken ontvangt, kunt u in het algemeen geld besparen. Maar voor diegene die ons aanbeveelt bij de buren, krijgt 100 euro korting Per aangeleverde Buurtgenoot